Η Τουρκία επιστρέφει στις αγορές με αύξηση 19%

Η Τουρκία επιστρέφει στις αγορές με αύξηση 19%

0
Turkey

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, τα έσοδα από τον τουρισμό στην Τουρκία αυξήθηκαν πέρυσι κατά 18,9%, παρά το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία μείωσαν τις τιμές τους.

Οι τουριστικές αφίξεις έφτασαν στο απόγειό τους το 2014 φέρνοντας στη χώρα 34 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια επήλθε δραστική μείωση ύστερα από σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων και ένα αποτυχημένο πραξικόπημα, που συγκλόνισαν τον κλάδο.

Εκστρατείες προώθησης της υψηλής ασφάλειας καθώς και διαφημιστικές καμπάνιες στα μέσα ενημέρωσης, βοήθησαν τον τουρισμό να ανακάμψει μέσα στο 2017.

Σύμφωνα με την Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία (Turk Stat) τα έσοδα ολόκληρου του έτους ανήλθαν σε 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα 21,5 δισεκατομμύρια δολάρια του συνόλου οφείλονται σε ανεξάρτητους ταξιδιώτες, ενώ οι αγορές πακέτων διακοπών συνέβαλαν τα υπόλοιπα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα περισσότερα έξοδα των επισκεπτών έγιναν σε φαγητό, ποτό και μεταφορά, καθώς και σε διανυκτέρευση – η πλειονότητα των ατόμων διέμειναν σε ξενοδοχεία και μοτέλ, παρά την αυξημένη δημοτικότητα των εγκαταστάσεων με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων.

Η TUROB, η ξενοδοχειακή ένωση της Τουρκίας, παρουσιάζει αύξηση 18% σε ετήσια βάση στα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία της STR Global, η Τουρκία παρουσίασε την υψηλότερη ανάπτυξη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, φθάνοντας το 60,2%.

Ωστόσο, η TUROB επεσήμανε ότι η μέση ημερήσια τιμή δωματίου μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά 12%, επομένως τα κέρδη δεν είναι αυτά που θα μπορούσαν να είναι.

Επιμένοντας ότι οποιαδήποτε αύξηση των τιμών δεν θα πρέπει να «τρομάξει» τους δυνητικούς τουρίστες, η ένωση θα συζητήσει το ζήτημα μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Julian Walker, διευθύνουσα σύμβουλος της τουρκικής εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Spot Blue, που γνωστοποίησε τα στοιχεία, δήλωσε τα εξής: «Η είδηση αυτή είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες για το 2018, ότι η τουριστική βιομηχανία της χώρας  μπορεί να επανέλθει στα στοιχεία του 2014 και να επιτύχει τους στόχους της ώστε το 2023 να είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο. Η αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή την ανάκαμψη, μιας και πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη αυξήσει δραστικά την χωρητικότητα των θέσεων στις πτήσεις τους.»

 

http://www.travelweekly.co.uk/articles/297139/turkey-rebounds-with-hotel-occupancy-up-19-year-on-year

ΜΕΣΩwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ