Τους μελλοντικούς διπλωμάτες συνάντησε η υπουργός Τουρισμού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τους σπουδαστές της Διπλωματικής Ακαδημίας του υπουργείου Εξωτερικών, τους οποίους συνόδευε ο διευθυντής της Ακαδημίας, πρέσβης, κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, δέχθηκε στο υπουργείο Τουρισμού η αρμόδια υπουργός, κα. Έλενα Κουντουρά.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχή χρονιά που η υπουργός συναντήθηκε με τους μελλοντικούς διπλωμάτες της χώρας μας, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους και με στόχο τη διαρκή ενημέρωσή τους στα θέματα της εθνικής τουριστικής πολιτικής και της τουριστικής προώθησης και προβολής της Ελλάδας διεθνώς.

Η κα. Κουντουρά αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τόνισε τη σημαντική συμβολή του μέσω των Διπλωματικών Αποστολών στην ενδυνάμωση του διεθνούς ρόλου και εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Παράλληλα, ενημέρωσε διεξοδικά τους σπουδαστές για την εθνική περιφερειακή τουριστική πολιτική, τους στρατηγικούς αναπτυξιακούς άξονες και την επίτευξη διαδοχικών ρεκόρ στα τουριστικά μεγέθη της χώρας στα τρία χρόνια εφαρμογής της.

Επίσης, η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε το σύνολο των πρωτοβουλιών και ενεργειών που υλοποιήθηκαν για την ισχυροποίηση του θεσμικού ρόλου της Ελλάδας στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων στον τουρισμό.

Ακόμη, η κα. Κουντουρά συζήτησε μαζί τους για το δυναμικό «άνοιγμα» του ελληνικού τουρισμού στις παραδοσιακές και νέες ξένες αγορές, καθώς και για την υλοποιούμενη στρατηγική στη διεθνή προώθηση και προβολή της Ελλάδας, ως κορυφαίος ελκυστικός προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *