Photo by Jeswin Thomas on Pexels

Τουριστική “ανάταση” σε Ασία και Ειρηνικό “βλέπει” η ForwardKeys | Η Ινδία “καθοδηγεί” την “κούρσα”

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ινδία, τα νησιά Φίτζι, οι Φιλιππίνες, αλλά και η Αυστραλία πρωτοστατούν στην ανάπτυξη του τουρισμού στις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού (APAC), ο οποίος επλήγη περισσότερο από οπουδήποτε αλλού εξαιτίας των αυστηρότατων ταξιδιωτικών περιορισμών για την πανδημία που είχαν επιβάλλει οι συγκεκριμένες χώρες.

Η μία μετά την άλλη, οι ασιατικές κυβερνήσεις καταργούν τα δυσμενή ταξιδιωτικά μέτρα και ανοίγουν τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες, όπως αποδεικνύουν τα εκδοθέντα εισιτήρια για ταξίδια σε χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού, που, σύμφωνα με την ForwardKeys, βρίσκονται σε άνοδο τελευταία, με την Ινδία να “ηγείται” αυτής της πορείας.

Πιο αναλυτικά, η Ινδία έχει ανακτήσει το 80% του επιπέδου του 2019 την εβδομάδα της 5ης Μαρτίου 2022. Ακολουθεί το νησί Φίτζι στον Ειρηνικό, το οποίο ανέκτησε το 61% των προ-πανδημικών  επιπέδων και ακολουθούν οι Φιλιππίνες με ποσοστό 48%, η Σιγκαπούρη με 43% και στην τελευταία θέση, η Αυστραλία με 38% ανάκαμψη.

“Η επιτυχία πίσω από την επανενεργοποίηση της Ινδίας είναι το γεγονός ότι η Ινδία είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων το σχέδιο επαναλειτουργίας της για φέτος, προκαλώντας την προσοχή και το ενδιαφέρον. Ενώ τα Φίτζι είναι ένας νησιωτικός προορισμός αναψυχής και νομίζω ότι αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημά τους κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης ανάκαμψης, καθώς οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται πιο ασφαλείς να ταξιδέψουν σε λιγότερο πολυσύχναστα (από τις πόλεις) μέρη, με ποικιλία υπαίθριων δραστηριοτήτων”, λέει η Nan Dai, αναλύτρια αγοράς της ForwardKeys.

Ο ρόλος της Αυστραλίας στην “αναζωογόνηση” του τουρισμού της APAC

Παρατηρώντας τις αγορές προέλευσης που ανακάμπτουν περισσότερο σε βασικούς προορισμούς στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι αναλυτές της ForwardKeys σημειώνουν τη σημασία των Αυστραλών εξερχόμενων ταξιδιωτών.

Για παραδείγματα τα ταξίδια από την Αυστραλία προς την Ινδία βελτιώνονται, με τις αφίξεις από αυτή την αγορά προέλευσης να εμφανίζονται αυξημένες κατά 16%, σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019.

Η άνοδος των εκδοθέντων εισιτηρίων για ταξίδια από την Αυστραλία άρχισε να “εκτοξεύεται” στις αρχές Φεβρουαρίου. Η Ινδία αφαίρεσε την απαίτηση για καραντίνα και διευκόλυνε τα ταξίδια, προσθέτοντας περισσότερες χώρες στον κατάλογο των χωρών της “Κατηγορίας Α”, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, επιτρέποντας την είσοδο με απόδειξη εμβολιασμού.

Αξίζει, επίσης, να τονιστεί ότι τα ταξίδια από άλλες βασικές, δυτικές αγορές αυξάνονται προς την Ινδία, όπως για παράδειγμα από τις ΗΠΑ, σε ποσοστό 10% και την Ιρλανδία με 4%, σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Τα νησιά Φίτζι, ο παράδεισος του Ειρηνικού, γνωστός για τους φιλόξενους ντόπιους και τα παρθένα νερά του,  εκτιμάται ότι θα σημειώσει άνοδο στις μελλοντικές κρατήσεις από την αυστραλιανή, τουριστική αγορά, με κορύφωση και επιδόσεις πάνω από τα επίπεδα του 2019 τον Απρίλιο, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, η κα. Dai υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να βασιστούμε στους τυπικούς ταξιδιώτες του παρελθόντος. “Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι αυτό το καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο, τα ζευγάρια και οι παρέες των 6+ ατόμων είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν στα νησιά Φίτζι, όχι οι οικογένειες ή οι μοναχικοί ταξιδιώτες!”.

Αλλαγές στη συμπεριφορά των ταξιδιωτών και ο ρόλος των Big Data

Οι πληροφόρηση για τις τάσεις που διαμορφώνονται σε πραγματικό χρόνο και η ύπαρξης χρήσιμων δεδομένων στη διάθεση των ταξιδιωτών δημιουργούν ελπίδες για την τοyριστική ανάκαμψη των περιοχών της ζώνης APAC.

“Πολλοί κυβερνητικοί φορείς και προορισμοί της periox;hw μπορεί να αισθάνονται ότι είναι απίθανο να πραγματοποιηθούν σύντομα ταξίδια προς τον προορισμό τους, συνεχίζοντας έτσι τους προστατευτικούς ταξιδιωτικούς κανόνες τους ή/και τα κλειστά σύνορα. Ωστόσο, όπως έχουν δείξει άλλοι προορισμοί και ταξιδιωτικές τακτικές, από το Μεξικό, την Ελλάδα έως το Ηνωμένο Βασίλειο, η επανεκκίνηση των ταξιδιών με ασφάλεια και υπευθυνότητα είναι δυνατή, εάν καθοδηγείται από δεδομένα και σαφείς ταξιδιωτικούς κανόνες που δεν αλλάζουν συχνά”, λέει η κα. Dai. Και αναφέρει ως παράδειγμα τη Σιγκαπούρη: “H αγορά αναψυχής στη Σιγκαπούρη δείχνει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, σε σχέση με το 2019, και υπήρξαν αυξήσεις στα εκδοθέντα εισιτήρια από την Ταϊλάνδη (12%) και τη Δανία (9%) προς τη χώρα. Αυτές είναι νέες και συναρπαστικές ευκαιρίες που αξίζει να αξιοποιηθούν μέσω νέων συχνοτήτων πτήσεων ή εκστρατειών μάρκετινγκ για τα τουριστικά γραφεία”.

Στην περίπτωση της Αυστραλίας, ενώ ο συνολικός αριθμός των εισερχόμενων ταξιδιωτών μπορεί να είναι χαμηλός προς το παρόν, τα στοιχεία της ForwardKeys αποκαλύπτουν ότι υπήρξε αύξηση 14 ποσοστιαίων μονάδων στις αφίξεις σε premium κατηγορία επιβατών το 2022, σε σχέση με το 2019.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *