©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Στο 100% η πληρότητα των ξενοδοχείων για την Πρωτοχρονιά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στο 100% διαμορφώνεται το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων σε ορισμένα τουρκικά θέρετρα στην περιοχή του Αιγαίου για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, με την αυξημένη ζήτηση να αποτυπώνεται ακριβώς στον ξενοδοχειακό δείκτη.

Η τριήμερη αργία φαίνεται να λειτουργεί ως δέλεαρ, ωθώντας τον κόσμο να πάει διακοπές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Καταλυμάτων Αιγαίου (ETİK), Mehmet İşler.

“Το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων ήταν περίπου στο 80% πριν από δύο εβδομάδες, αλλά τώρα σχεδόν όλα τα καταλύματα είναι πλήρως κλεισμένα”, είπε.

Ο δημοφιλής προορισμός του Κουσάντασι, στην επαρχία Αϊδινίου, θα υποδεχθεί όχι μόνο ντόπιους, αλλά και ξένους τουρίστες, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της πόλης, Serdar Köroğlu.

“Σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία εδώ θα είναι γεμάτα κατά τη διάρκεια των διακοπών. Οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες μας θα είναι από τη Ρουμανία, την Ολλανδία, αλλά θα φιλοξενήσουμε και κάποιους Ινδούς τουρίστες”, δήλωσε.

Όμως στη βορειοδυτική επαρχία Αδριανούπολη η εικόνα είναι διαφορετική, καθώς, σύμφωνα με τους τοπικούς επιχειρηματίες, ο αριθμός των επισκεπτών από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα που θα περάσουν τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς στην πόλη θα είναι μειωμένος.

Για πτώση του αριθμού των επισκεπτών μίλησε και ο Yağmur Islattı Aydın, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αδριανούπολης, τονίζοντας ε ότι ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη έχει μειωθεί τον τελευταίο μήνα. “Προφανώς, ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να τους επηρεάζει”, είπε.

“Πέρυσι τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει φέτος”, δήλωσε από την πλευρά του ο Ferşit Güngör, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στην πόλη.

Οι επιχειρηματίες συνδέουν τις λιγότερες κρατήσεις για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς με τις υψηλότερες τιμές, ιδίως του κρέατος και των αλκοολούχων ποτών.

Από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο, περίπου 4,4 εκατομμύρια ξένοι ταξιδιώτες επισκέφθηκαν την Αδριανούπολη, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 9% του συνόλου των αφίξεων ξένων τουριστών στην Τουρκία.

Έλληνες και Βούλγαροι επισκέπτονται την Αδριανούπολη, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, επωφελούμενοι από την υποχώρηση της τουρκικής λίρας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *