Photo by Anna on Unsplash
Photo by Anna on Unsplash

Τουρκία και Γερμανία συζητούν για την έναρξη ταξιδιών προς τα τουρκικά παράλια

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η Γερμανία και η Τουρκία βρίσκονται σε συζητήσεις σχετικά με την εξαίρεση της Τουρκίας, από την πρόσφατη επέκταση της παγκόσμιας ταξιδιωτικής απαγόρευσης της πρώτης προς τα κράτη εκτός ΕΕ, έως και τα τέλη Αυγούστου.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas, ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο: “Υπάρχει σε εξέλιξη διάλογος με την Τουρκία, την κυβέρνηση, και τις αρμόδιες αρχές”.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας επικεντρώνουν στην αναθεώρηση της επιδημιολογικής κατάστασης, της χωρητικότητας του εθνικού συστήματος υγείας, των μέτρων για την ασφάλεια των τουριστών καθώς και για τις προγραμματισμένες πτήσεις από και προς τους τουριστικούς προορισμούς.

Σε περίπτωση που τα παραπάνω κριτήρια τηρούν τις προϋποθέσεις της γερμανική κυβέρνησης η ταξιδιωτική απαγόρευση για την Τουρκία θα αντικατασταθεί με μία νέα ταξιδιωτική οδηγία για τη χώρα.

Η Τουρκία αποτελεί ένα από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Γερμανία, καθώς το 2019 κατέγραψε 5 εκατομμύρια αφίξεις, ενώ και οι μεγαλύτεροι γερμανικοί tour operators πιέζουν για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών σε κράτη εκτός ΕΕ, όπως η Τουρκία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *