Τουρκία: Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια επισκέπτες στην Αττάλεια | Πάνω από τα προ-πανδημικά μεγέθη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν φέτος την Αττάλεια, υπερκαλύπτοντας τα στοιχεία του 2019, που συχνά χαρακτηρίζεται ως “χρυσή χρονιά” για τον τουρκικό τουρισμό, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Mehmet Nuri Ersoy.

“Τόσο τα έσοδα, όσο και ο αριθμός των τουριστών είναι πάνω από τα στοιχεία του 2019, που ήταν η χρονιά κορύφωσης του τουρισμού πριν από την πανδημία. Αυτό είναι αρκετά ευχάριστο”, δήλωσε ο κ. Ersoy στο πρακτορείο Anadolu (AA).

Ο ίδιος από τον τουρκικό, παραθεριστικό προορισμό, όπου βρισκόταν για τον τελευταίο σταθμό του Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Δρόμου, σημείωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία εννεαμήνου για τον τομέα του τουρισμού σε εθνικό επίπεδο, τα έσοδα ανήλθαν σε 42 δισεκατομμύρια δολάρια (11,92 τρισεκατομμύρια τουρκικές λίρες), τονίζοντας πως πραγματοποιείται πρόοδος προς τον στόχο των εσόδων για το σύνολο του έτους, που είναι τα 55,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζοντας ότι μετά την ανακοίνωση αυτού του στόχου, συνέβησαν γεγονότα όπως οι σεισμοί στην Τουρκία, στις αρχές Φεβρουαρίου, και η πρόσφατη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης, ο κ. Ersoy είπε: “Παρά το γεγονός ότι βιώνουμε πολλά διαδοχικά αρνητικά γεγονότα, διαχειριζόμαστε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τον κατάλληλο τρόπο. Από αυτή την άποψη, είναι θετικό. Όσον αφορά την Αττάλεια ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέθηκε ως στόχος η ποιοτική μετάβαση στον τουρισμό το 2018 και, σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχει πρόοδος προς την κατεύθυνση αυτού του στόχου.

Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε τη σημαντική αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό, προσθέτοντας: “Η κατά κεφαλήν δαπάνη για διανυκτέρευση, η οποία ήταν 67 δολάρια στο τέλος του 2017, έφτασε τα 100 δολάρια σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία. Αυτό δείχνει ότι η διαδικασία εξελίσσεται σύμφωνα με τις πολιτικές και τις στρατηγικές μας. Αυτό είναι επίσης πολύ ευχάριστο”.

Ο κ. Ersoy σημείωσε ότι ο τομέας του τουρισμού επηρεάζεται θετικά ή αρνητικά από οποιοδήποτε γεγονός, και είπε ότι από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του είναι μάρτυρας αρκετών παγκόσμιων κρίσεων, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Λόγω, μάλιστα, της γεωγραφικής θέσης της Τουρκίας, μπορεί να εκτεθεί σε προβλήματα, είπε.

Επεξηγώντας την άποψη ότι πρέπει να μάθουμε να “ζούμε με την πραγματικότητα” των κρίσεων που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και μπορεί να επαναληφθούν στο μέλλον, ανέφερε τη δημιουργία εντατικών πρωτοβουλιών σε θέματα προώθησης.

Σημείωσε ότι το 2019 ιδρύθηκε ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης (TGA) για την ενίσχυση του τομέα και την ταχεία επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με τον τουρισμό, ιδίως την προβολή, φέρνοντας σε επαφή τον τομέα και το κράτος.

“Διαχειριζόμαστε αυτό το θέμα με επιτυχία. Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε εντατική και αποτελεσματική προώθηση σε περισσότερες από 200 χώρες. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε γίνει η πιο δραστήρια και αποτελεσματική χώρα στον κόσμο όσον αφορά την προώθηση. Μπορούμε ήδη να δούμε τα αποτελέσματα στον αριθμό των τουριστών και στα έσοδα”, υπογράμμισε.

Ο αριθμός των τουριστών που έφθασαν στην Τουρκία τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 5,7% σε σχέση με πέρυσι, στα 5,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα. Αυτά τα μεγέθη ανεβάζουν τον αριθμό ταξιδιωτών στη χώρα κατά το εννεάμηνο στα 39,2 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 12,6%, σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *