Photo by Anna on Unsplash
Photo by Anna on Unsplash

Τουρκία: Από σήμερα η φάση της “νέας κανονικότητας” | Ανοίγει η εστίαση και επιτρέπονται τα ταξίδια μεταξύ πόλεων

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από σήμερα ανοίγουν τα καταστήματα της εστίασης στην Τουρκία, ενώ οι εσωτερικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί καταργούνται καθώς η χώρα εισάγεται στη φάση της “νέας κανονικότητας”.

Ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Fahrettin Koca, αναφέρει ότι η πανδημία, η οποία έχει μεταδοθεί σε 160000 άτομα και έχει προκαλέσει το θάνατο σε 4500, βρίσκεται υπό έλεγχο. Καθώς η χώρα κάνει προόδους στη μάχη κατά του Κορωνοϊού ο Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε στις 28 Μαίου τα βήματα που θα ληφθούν προκείμενου να εφαρμοστεί η “νέα κανονικότητα”.

Από την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν τα εστιατόρια, τα ζαχαροπλαστεία, οι καφετέριες, τα tea gardens, οι πισίνες και τα λουτρά. Τα καταστήματα εστίασης, τα οποία πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα υγιεινής έχουν αρχίσει ήδη να προετοιμάζονται για να υποδεχθούν πελάτες. Τα τραπέζια τοποθετούνται σε απόσταση 1.5 μέτρου, ενώ στους πελάτες παρέχονται αναλώσιμα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα μαχαιροπίρουνα. Το προσωπικό θα φοράει μάσκες προσώπου και γάντια για όλη την ώρα που θα σερβίρει. Τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν έως τις 10 μ.μ.

Οι παραλίες, τα πάρκα, οι κήποι, τα μαθήματα οδήγησης, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα κέντρα νεότητας, οι κατασκηνώσεις και τα μουσεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν επισκέπτες.

Επίσης, η κυβέρνηση κατάργησε τους περιορισμούς για τις μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων, αλλά θα ισχύουν για παιδιά κάτω των 18 ετών και ενήλικες άνω των 65 ετών. Τα παιδιά θα μπορούν να μετακινούνται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 2 έως τις 8 μ.μ. Ωστόσο, τα παιδιά θα μπορούν να μετακινηθούν μεταξύ πόλεων υπό τη συνοδεία των γονέων, ενώ δε θα χρειάζονται ειδικές άδειες για ταξίδια.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *