Τουρκία: Στα 2,5 εκατομμύρια οι ταξιδιώτες στη Μούγλα στο 8μηνο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σχεδόν 2,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την επαρχία Μούγλα της Τουρκίας, γνωστή για τις φυσικές ομορφιές και τις αρχαίες πόλεις της, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία τουρισμού της επαρχίας.

Η Μούγλα, εξέχουσα τουριστική επιλογή στις ακτές της Τουρκίας και με μερικές από τις πιο παρθένες παραλίες της χώρας, προσελκύει εκατομμύρια ξένους και ντόπιους επισκέπτες ετησίως, φιλοξενώντας τους στις περίπου 340.000 κλίνες της.

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η Μούγλα υποδέχτηκε 2.429.981 τουρίστες, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στο πρακτορείο Anadolu (AA) η τοπική διεύθυνση πολιτισμού και τουρισμού.

Πρώτοι στη λίστα των παραθεριστών στη Μούγλα ήταν οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο (1.023.554), αποτελώντας περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου των επισκεπτών της περιοχής.

Περίπου 283.604 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν τη Μούγλα την ίδια περίοδο, ενώ 161.669 τουρίστες έφτασαν από την Πολωνία

Μεταξύ άλλων, οι αφίξεις από τη Γερμανία και την Ολλανδία ολοκλήρωσαν τη λίστα με τις πέντε πρώτες χώρες εξερχόμενου τουρισμού προς την περιοχή, η οποία υποδέχτηκε επίσης περίπου 758.450 τουρίστες από άλλες χώρες την ίδια περίοδο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Μαρμαρίδας, Mehmet Ayyıldız, δήλωσε στο ΑΑ ότι υπήρξε αύξηση 15% στον αριθμό των τουριστών στην περιοχή, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας ότι περίπου το 40% αυτών ήταν Βρετανοί πολίτες.

“Η αύξηση κατά 15%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι είναι πολύ ευχάριστη για τους επαγγελματίες, καθώς μας ενθαρρύνει και μας δίνει κίνητρα για τις νέες, τουριστικές, προωθητικές ενέργειες που σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε το 2024”, είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τουριστική περίοδος θα συνεχιστεί για περίπου δύο ακόμη μήνες και εξέφρασε την πρόθεσή του η φετινή σεζόν να ολοκληρωθεί με σημαντική αύξηση των αριθμών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μαρμαρίδας, Mutlu Ayhan, συμφώνησε με τον κ. Ayyıldız, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αύξηση του αριθμού των ξένων ταξιδιωτών που φθάνουν μέσω διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο του Νταλαμάν.

Ο κ. Ayhan αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση της πολωνικής αγοράς, λόγω της συμμετοχής της Μούγλας στην έκθεση της Βαρσοβίας πέρυσι, για πρώτη φορά.

Πρόσθεσε δε, ότι η σημαντική ανάπτυξη που παρατηρήθηκε στην τουριστική αγορά φέτος αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο έτος.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *