Photo by Agus Dietrich on Unsplash
Photo by Agus Dietrich on Unsplash

Τουρκία: Με δακτυλικά αποτυπώματα η visa σε ορισμένες χώρες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης, η Τουρκία θα απαιτεί δακτυλικά αποτυπώματα από τους αιτούντες τουρκική βίζα, αρχής γενομένης από τα αφρικανικά έθνη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Hurriyet.

“Ορισμένοι ξένοι υπήκοοι φθάνουν στην Τουρκία με νόμιμους τρόπους, αλλά παρατείνουν τη βίζα τους. Επιπλέον, ορισμένοι μετανάστες καταστρέφουν τις ταυτότητες ή τα διαβατήριά τους μόλις βρεθούν στην Τουρκία, γεγονός που καθιστά αδύνατη την ταυτοποίηση της εθνικότητάς τους. Τώρα, στέλνουμε σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων στις περιοχές, ιδίως της Αφρικής, όπου εκδίδονται τουρκικές βίζες”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, İsmail Çataklı.

Στο εξής, τα δακτυλικά αποτυπώματα θα καταγράφονται κατά τη διάρκεια των αιτήσεων για βίζα και οι υπάλληλοι θα μπορούν να ταυτοποιούν τα άτομα ακόμη και αν έχουν καταστρέψει τα έγγραφά τους, σύμφωνα με τον Çataklı.

Αυτές οι προσπάθειες είναι πιθανό να βοηθήσουν τους αρμόδιους να αποτρέψουν σε μεγάλο βαθμό “την κανονική μετανάστευση από το να γίνει παράτυπη μετανάστευση”, είπε.

Όπως αναφέρει το ίδιος δημοσίευμα, η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 5 εκατομμύρια μετανάστες, εκ των οποίων τα 3,7 εκατομμύρια είναι Σύριοι.

Ο Çataklı ενημέρωσε επίσης ότι οι δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν 451.000 άτομα από το να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μέσω των συνόρων της το 2021.

Το 2021, σχεδόν 163.000 παράτυποι μετανάστες συνελήφθησαν στο εσωτερικό της χώρας, ενώ τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους συνελήφθησαν περίπου 24.000 παράτυποι μετανάστες, σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής Προεδρίας για τη Διαχείριση της Μετανάστευσης.

Οι περισσότεροι παράτυποι μετανάστες που συνελήφθησαν πέρυσι ήταν Αφγανοί υπήκοοι (70.300), ακολουθούμενοι από Σύριους (23.500). Λίγο περισσότεροι από 16.000 Πακιστανοί παράτυποι μετανάστες συνελήφθησαν επίσης το 2021.

Ο αριθμός των συλληφθέντων παράτυπων μεταναστών κορυφώθηκε το 2019 με 455.000 άτομα και μειώθηκε σε 122.000 άτομα το επόμενο έτος.

Πρόσφατα, η Τουρκία, εισήγαγε για την επιβολή ανώτατου ορίου στον αλλοδαπό πληθυσμό εντός των τοπικών κοινοτήτων, σύμφωνα με την οποία, εάν ο πληθυσμός των αλλοδαπών υπερβαίνει το 25% του συνολικού πληθυσμού σε επαρχίες, γειτονιές και συνοικίες, οι περιοχές αυτές θα σταματήσουν να δέχονται περαιτέρω εγκατάσταση αλλοδαπών υπηκόων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *