Περίπου 300.000 τουρίστες κρουαζιέρας “προσγειώθηκαν” στην Τουρκία στο 5μηνο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε πόλο έλξης τουρισμού κρουαζιέρας αναδεικνύεται η Τουρκία, με τη χώρα να υποδέχεται περισσότερους από 299.000 επιβάτες κρουαζιέρας τους πρώτους πέντε μήνες του 2023.

Όπως υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Abdulkadir Uraloğlu, σε γραπτή δήλωσή του, ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που κατέπλευσαν στα τουρκικά λιμάνια κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2023 σημείωσε σημαντική αύξηση κατά 43,1%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Επιπλέον, ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας αυξήθηκε κατά το εντυπωσιακό ποσοστό 114%, σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με τον  ίδιο.

Ο κ. Uraloğlu υπογράμμισε τη σημαντική αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας, αποδίδοντάς την στο άνοιγμα του λιμανιού της Κωνσταντινούπολης Galataport και στην άρση των μέτρων που είχαν επιβληθεί για τη διαχείριση του Covid-19 το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

“Αρχίζουμε να βλέπουμε τους καρπούς των επενδύσεών μας στον τουρισμό κρουαζιέρας. Φιλοξενήσαμε περισσότερους από 299.000 επισκέπτες στα λιμάνια μας από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους”, δήλωσε.

Το λιμάνι του Κουσάντασι φιλοξένησε 157.940 επιβάτες κρουαζιέρας, ακολουθούμενο από το Galataport της Κωνσταντινούπολης με 67.740 επιβάτες, το λιμάνι του Σαραϊμπουρνού με 3.276 επιβάτες και με 14.777 επιβάτες το λιμάνι της Αττάλειας.

Παρέχοντας περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, ο κ. Uraloğlu ανακοίνωσε ότι το λιμάνι του Κουσάντασι έγινε ο κορυφαίος προορισμός για κρουαζιερόπλοια, φιλοξενώντας συνολικά 124 πλοία. Επιπλέον, 43 πλοία έδεσαν στο Galataport, 20 πλοία στο λιμάνι του Τσεσμέ και επτά πλοία στο Σαραϊμπουρνού.

Όσον αφορά το λιμάνι του Κουσάντασι, μόνο τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, κατά τη διάρκεια των διακοπών για τον εορτασμό του Ιντ αλ Φιτρ, έξι κρουαζιερόπλοια μετέφεραν περισσότερους από 4.700 επισκέπτες στην περιοχή.

Ξεπέρασαν τα 9,53 εκατομμύρια οι αφίξεις αλλοδαπών ταξιδιωτών στην Τουρκία, τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023, σημειώνοντας αύξηση 27,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, αποδεικνύοντας ότι ο τουρκικός τουρισμός αποτελεί ζωτικής σημασίας πηγή εισοδήματος για την οικονομία της χώρας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *