Τουρκία: Η τουριστική περίοδος στην Αττάλεια παρατείνεται έως τον Νοέμβριο | Έως και 90% η πληρότητα των ξενοδοχείων

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με την Αττάλεια να δέχεται εισροή κρατήσεων από χώρες της Δυτικής Ευρώπης και τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τις φυσιολογικές τιμές για την εποχή, η τουριστική περίοδος στην περιοχή επεκτείνεται μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου εφέτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, πάνω από 11 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την Αττάλεια, ενώ στόχος των τουριστικών φορέων είναι ο αριθμός αυτός να υπερβεί τα 12 εκατομμύρια, μέχρι το τέλος του μήνα.

Σημειώνοντας ότι η σεζόν θα παραταθεί έως τις 15 Νοεμβρίου, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες, εκπρόσωπος του τομέα επεσήμανε επίσης ότι η πόλη θα υποστηριχθεί με μια σειρά πολύπλευρων εκδηλώσεων, όπως συνεδριάσεις, αθλητικές και ιατρικές εκδηλώσεις, από τα μέσα του μήνα κι έπειτα.

Παρά ορισμένες προκλήσεις στον τουρισμό στην Αττάλεια φέτος -συμπεριλαμβανομένης της απουσίας της ουκρανικής αγοράς λόγω της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, των αυξήσεων των τιμών λόγω του πληθωρισμού, των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών του Μαΐου και των θεμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης- ο αριθμός των αφίξεων τουριστών ξεπερνά αυτόν του έτους ρεκόρ του 2019. Η πόλη, η οποία φιλοξένησε πάνω από 15,5 εκατομμύρια τουρίστες το 2019, στοχεύει να σπάσει το ρεκόρ του 2019, ιδίως με την αύξηση των κρατήσεων από τον Ιούλιο κι έπειτα.

Ο İsmail Çağlar, γενικός διευθυντής ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, επεσήμανε ότι δεν υπήρξαν οι αναμενόμενες κρατήσεις, ιδίως τον Μάιο και τον Ιούνιο. Από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε ο κ. Çağlar, τα ξενοδοχεία δεν αντιμετώπισαν προβλήματα με την πληρότητα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, συμπληρώνοντας ότι παρά τις χαμηλότερες προσδοκίες για τον αριθμό των τουριστών τον Οκτώβριο, τα στοιχεία των κρατήσεων είναι αρκετά ελπιδοφόρα.

Αναφερόμενος στη μετατόπιση της προέλευσης των τουριστών, είπε: “Ο περιορισμένος αριθμός προσέλευσης ταξιδιωτών από ορισμένες αγορές έχει αντικατασταθεί από διαφορετικές άλλες. Για παράδειγμα, η Πολωνία και η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν πάρει τη θέση της Ουκρανίας και οι ελλείψεις εκεί έχουν αντιμετωπιστεί”.

Τονίζοντας τη σημαντική αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από χώρες της Μέσης Ανατολής, ο κ. Çağlar δήλωσε ότι, καθώς οι αναμενόμενοι επισκέπτες από τη Ρωσία δεν έφτασαν, το κενό αυτό καλύφθηκε από τους τουρίστες της Μέσης Ανατολής.

“Οι συνήθειες διακοπών και η συμπεριφορά των επισκεπτών από τη Μέση Ανατολή είναι επίσης διαφορετικές. Περνούν κυρίως τον χρόνο τους σε ξενοδοχεία και είναι καλοί αγοραστές. Το ακούμε αυτό από τους ντόπιους φίλους μας στην περιοχή, από τους οδηγούς ταξί μέχρι τους ιδιοκτήτες εστιατορίων”, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Çağlar, επί του παρόντος, το ποσοστό πληρότητας στα ξενοδοχεία της περιοχής διαμορφώνεται στο 70%, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνες που οι πληρότητες “εκτινάσσονται” στο 90%, προσθέτοντας ότι με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, η πόλη φιλοξενεί πλέον ηλικιωμένους επισκέπτες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *