© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Travel Counsellors: Οι Βρετανοί “ψηφίζουν” Ελλάδα για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δυναμικό “comeback” κατέγραψαν οι κρατήσεις στη Βρετανία για ταξίδια το φετινό καλοκαίρι, την περασμένη εβδομάδα, μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να άρει το μέτρο της διενέργειας τεστ Covid, πριν από την αναχώρηση, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις κορυφαίες επιλογές των Βρετανών.

Αυτά προκύπτουν με βάση τα στοιχεία της εταιρίας ανεξάρτητων ταξιδιωτικών συμβούλων Travel Counsellors, η οποία κάνει λόγο για επιστροφή των κρατήσεων σε προ-πανδημικά επίπεδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας, τα επίπεδα των κρατήσεων την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 3 Ιανουαρίου, ήταν αυξημένα κατά 213% σε εβδομαδιαία βάση, με τις αναζητήσεις να διαμορφώνονται στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της πανδημίας, αυξημένες κατά 236%, επίσης, σε εβδομαδιαία βάση.

Οι κρατήσεις αφορούσαν όλες τις εποχές  του έτους, με το 27% να αφορά ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, το 20% ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι και 13% ταξίδια την περίοδο του Πάσχα.

Ως πιο δημοφιλείς προορισμοί εμφανίζονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, οι Μαλδίβες και η Ισπανία για διακοπές τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, με το 74% των κρατήσεων να αφορούν πολυτελή ταξίδια αναψυχής και εξατομικευμένα ταξίδια.

Το ένα τέταρτο των αναζητήσεων για ταξίδια το Πάσχα αφορούν τις ΗΠΑ, ενώ, οι ΗΠΑ, η Ελλάδα και η Ισπανία αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 50% των αναζητήσεων για διακοπές το φετινό Καλοκαίρι.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα αυτά, η  διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας για το Ηνωμένο Βασίλειο, Kirsten Hughes, δήλωσε: “Τα θετικά στοιχεία συναλλαγών της περασμένης εβδομάδας ενισχύθηκαν σαφώς από την ανακοίνωση της κατάργησης των τεστ πριν από την αναχώρηση. Αυτή η απόφαση σίγουρα δημιούργησε περισσότερη εμπιστοσύνη στους καταναλωτές και ενθάρρυνε τους ανθρώπους να κάνουν κράτηση για τις πολυαναμενόμενες διακοπές, κάτι που μεταφράστηκε σε κρατήσεις που επέστρεψαν στα προ-πανδημίας επίπεδα”.

Υπενθυμίζεται ότι, σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Travel Counsellors, περισσότεροι από το 50% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να κάνουν δύο ή περισσότερα διεθνή ταξίδια διακοπών εφέτος.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *