Αρχική > ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ > Trip.com: Ένα ελληνικό νησί και η Αθήνα στις επιλογές των ταξιδιωτών εφέτος

Trip.com: Ένα ελληνικό νησί και η Αθήνα στις επιλογές των ταξιδιωτών εφέτος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ένα ελληνικό νησί συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ανερχόμενους προορισμούς για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο το φετινό καλοκαίρι. Εν τω μεταξύ, η Αθήνα περιλαμβάνεται στην δεκάδα των προορισμών που οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες έχουν κάνει κράτηση εφέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ταξιδιωτικής πλατφόρμας Trip.com, για το διάστημα από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2023.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πλατφόρμα, η Κεφαλονιά συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ανερχόμενους προορισμούς για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο αυτό το καλοκαίρι.

Η Trip.com αναφέρει ότι οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό επιλέγουν παραθαλάσσιους προορισμούς τη φετινή τουριστική περίοδο κι εκτός από την Κεφαλονιά, άλλοι δημοφιλείς, παραθαλάσσιοι προορισμοί είναι τα νησιά Φουερτεβεντούρα και Λανθαρότε, που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Καναρίων νήσων και η παραθαλάσσια πόλη Σανταντέρ, στις βόρειες ακτές της Ισπανίας.

Την ίδια στιγμή η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στο Top 10 των προτιμήσεων των Ευρωπαίων ταξιδιωτών, οι οποίοι δείχνουν σαφή προτίμηση στη γηραιά ήπειρο, καθώς εννέα στους 10 προορισμούς που έχουν κάνει κράτηση αυτό το καλοκαίρι είναι ευρωπαϊκές πόλεις, με μοναδικό προορισμό στη λίστα εκτός Ευρώπης να είναι η Μπανγκόκ.

Το Λονδίνο, η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη, το Παρίσι και το Μιλάνο αποτελούν την προτιμώμενη πεντάδα, ενώ η Αθήνα τοποθετείται στην ένατη θέση της σχετικής κατάταξης.

Συνολικά, οι κρατήσεις στην πλατφόρμα Trip.com αυτό το καλοκαίρι έχουν αυξηθεί κατά 170%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022. Συγκεκριμένα, χάρη στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, οι καλοκαιρινές κρατήσεις έχουν “εκτοξευθεί” κατά 356% σε ετήσια βάση στην Ασία, με τις ευρωπαϊκές αγορές να καταγράφουν άνοδο 72% την ίδια περίοδο.

Τα ταξίδια μικρών αποστάσεων είναι το προτιμώμενο ταξίδι αυτό το καλοκαίρι στην Ασία, αντιπροσωπεύοντας το 44% όλων των κρατήσεων και το 67% στην Ευρώπη (67%). Από την άλλη, το ποσοστό των καλοκαιρινών ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων στην Ευρώπη μειώθηκε σημαντικά από 48% το 2019 σε 13% φέτος. Ενώ, στην Ασία έχει αυξηθεί ελαφρώς από 22% το 2019 σε 27% εφέτος.

Οι Ασιάτες ταξιδιώτες επικεντρώνονται στα ταξίδια πιο κοντά στο σπίτι τους, με τις πόλεις με τις περισσότερες κρατήσεις στην Ασία να είναι η Μπανγκόκ, η Σεούλ, το Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊπέι.

Είναι ενδιαφέρον ότι, παρόλο που οι Ευρωπαίοι χρήστες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, τα δεδομένα αναζήτησης του Trip.com διαπιστώνουν ότι αναζητούν ξενοδοχεία σε προορισμούς της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, με το Μπαλίτο Ντουμπάιτην Μπανγκόκτο Χονγκ Κονγκ και το Μαρακές να περιλαμβάνονται στους προορισμούς ξενοδοχείων με τις περισσότερες αναζητήσεις.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *