© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Tripadvisor: Σε αυτό το ελληνικό χωριό ταξιδεύουν οι Αμερικανοί τον φετινό Χειμώνα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ένα ελληνικό χωριό έκπληξη βρίσκεται ανάμεσα στους 10 ανερχόμενους προορισμούς για τις διακοπές των Αμερικανών τον εφετινό Χειμώνα, σύμφωνα με τον δείκτη “Winter Travel Index”, της Tripadvisor.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, το οποίο βρίσκεται στην 8η θέση των ανερχόμενων προορισμών παγκοσμίως για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία αναζήτησης.

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει ο Δείκτης Χειμερινών Ταξιδιών της Tripadvisor, το 58% των Αμερικανών θα ταξιδέψουν τη φετινή χειμερινή περίοδο, έναντι 59% πέρυσι. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 63% για τους Millennials και στο 68% για τους Gen Zers.

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους (91%), οι Αμερικανοί προγραμματίζουν ταξίδια για συγκεκριμένους εποχιακούς λόγους, όπως χειμερινά φεστιβάλ (36%), χειμερινά αθλήματα και δραστηριότητες (30%), σχολικές διακοπές (30%) και εθνικές, πολιτιστικές ή θρησκευτικές γιορτές (43%).

Το κόστος στο επίκεντρο

Το κόστος παραμένει ο πιο σημαντικός παράγοντας για τους Αμερικανούς που σχεδιάζουν ένα ταξίδι και οι τιμές επηρεάζουν τις ημερομηνίες ταξιδιού για το 40%.

Στην πραγματικότητα, το 93% των Αμερικανών που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτό τον χειμώνα θα δαπανήσουν τα ίδια ή περισσότερα χρήματα για ταξίδια από ό,τι πέρυσι. Επιπλέον, το 57% θα ταξιδέψει όπως έχει προγραμματίσει, ανεξάρτητα από τους οικονομικούς παράγοντες.

Από το 34% που ανέφερε ότι θα αλλάξει τα ταξιδιωτικά του σχέδια λόγω οικονομικών θεμάτων, δεν αντιμετωπίζουν όλοι αρνητικές επιπτώσεις, καθώς αναφέρουν τον χαμηλότερο πληθωρισμό και τις χαμηλότερες τιμές της βενζίνης, την ισχύ του νομίσματος και τη θετική αλλαγή στις οικονομικές συνθήκες ως λόγους για τους οποίους θα αναβαθμίσουν τα χειμερινά ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Ως εκ τούτου, ο Δείκτης Χειμερινών Ταξιδιών της Tripadvisor δείχνει μια αύξηση των ταξιδιών λόγω θετικών οικονομικών παραγόντων, με το 25% να κάνει περισσότερα ταξίδια και το 30% να πραγματοποιεί μεγαλύτερα ταξίδια.

Ενώ στην πλειοψηφία του 76% οι Αμερικανοί θα κάνουν ένα-δύο ταξίδια αυτό τον χειμώνα, σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) θα προγραμματίσει τρία ή περισσότερα -πολύ πάνω από τον μέσο όρο όλων των άλλων αγορών που συμμετείχαν στην έρευνα (14% για Αυστραλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ην. Βασίλειο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η GenZ είναι πιο πιθανό να κάνει περισσότερα ταξίδια (3-5).

Τα διεθνή ταξίδια συνεχίζουν την ανάπτυξή τους

Ενώ τα εγχώρια ταξίδια κυριαρχούν, με το 68% των Αμερικανών ταξιδιωτών να σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας τους, το ένα τρίτο (32%) των Αμερικανών σκοπεύει να ταξιδέψει στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του 14% που σχεδιάζει ένα διεθνές ταξίδι και του 19% που θα ταξιδέψει τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Επιπλέον, τα ταξίδια σε απόσταση 4-6 ωρών από το σπίτι είναι τα πιο δημοφιλή (39%), αλλά πάνω από το ένα τρίτο (36%) των φανατικών ταξιδιωτών θα τολμήσουν να ταξιδέψουν πάνω από επτά ώρες, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν χρόνο για να φτάσουν στον προορισμό των χειμερινών διακοπών τους.

Σε ποσοστό 71% οι Αμερικανοί ταξιδιώτες θα επισκεφθούν έναν προορισμό στον οποίο έχουν ταξιδέψει στο παρελθόν (αυτό είναι πιο συνηθισμένο για τους Boomers), ενώ το 29% θα ταξιδέψει σε κάποιον νέο προορισμό και το 59% θα κλείσει δραστηριότητες για να αναβαθμίσει το ταξίδι του.

Αυτοί είναι οι διεθνείς προορισμοί που θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί τον φετινό χειμώνα

1. Λας Γκαλέρας, Δομινικανή Δημοκρατία

2. Fasmendhoo, Μαλδίβες

3. Χονγκ Κονγκ, Κίνα

4. Frederiksted, Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι

5. Χερραντούρα, Κόστα Ρίκα

6. Mudhdhoo, Μαλδίβες

7. Κάμπο Ρόχο, Πουέρτο Ρίκο

8. Ημεροβίγλι

9. Οσάκα, Ιαπωνία

10. Πλάγια Πανάμα, Κόστα Ρίκα

Tagged

1 σχόλιο στο “Tripadvisor: Σε αυτό το ελληνικό χωριό ταξιδεύουν οι Αμερικανοί τον φετινό Χειμώνα

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *