Photo by Pavel Danilyuk on Pexels

Trivago: Tο καλύτερο καλοκαίρι για ταξίδια και περιπέτειες το φετινό

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι το καλύτερο για ταξίδια και περιπέτειες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η πλατφόρμα αναζήτησης καταλυμάτων trivago, η οποία αποκαλύπτει τι έχει αλλάξει στον τρόπο που ταξιδεύουμε τώρα, μετά τις απαγορεύσεις των δύο προηγούμενων χρόνων κι έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης μελέτης του 2021.

Τα ευρήματα αποκαλύπτουν μια “όρεξη” για αυξημένες δαπάνες και περιπέτεια, μια συνεχιζόμενη προθυμία των καταναλωτών να κάνουν θυσίες προκειμένου να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό και μια ξεκάθαρη επιθυμία να περιποιηθούν τον εαυτό τους.

Το καλύτερο καλοκαίρι, ποτέ

Οι ταξιδιωτικές προβλέψεις αναθερμαίνονται με την πλειοψηφία να προγραμματίζει ταξίδια το φετινό καλοκαίρι (70%). Και οι προοπτικές των καταναλωτών είναι θετικές, με το 83% να δηλώνει ότι πιστεύει ότι το 2022 θα είναι το καλύτερο καλοκαίρι που έχει περάσει ποτέ και ότι σκοπεύει να το περάσει στην παραλία. Ένας στους πέντε δήλωσε ότι αν μπορούσε να προγραμματίσει το ταξίδι των ονείρων του μέσα στους επόμενους μήνες αυτό θα ήταν στην παραλία, ακολουθούμενο από μια κρουαζιέρα και ένα ταξίδι πόλης.

Σε συνέχεια της μελέτης του 2021, η trivago ρώτησε τι θα ήταν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν οι επίδοξοι ταξιδιώτες για να πραγματοποιήσουν ταξίδι στο εξωτερικό φέτος. Το 21% είπε ότι θα εγκατέλειπε τη συνήθεια του καθιερωμένου, καθημερινού του καφέ, ακολουθούμενο από το αγαπημένο του φαγητό, τον φορητό υπολογιστή/tablet, το ταξίδι των ονείρων του που προγραμματίζεται σε δύο χρόνια και το φαγητό έξω για ένα χρόνο. Στο νούμερο οκτώ ήταν οι προσωπικές σχέσεις (18%), σημειώνοντας μείωση της τάξης του 20%, σε σύγκριση με την ίδια εποχή πέρυσι.

Καταναλωτικό κλίμα

Ταξιδεύοντας πιο κοντά στο σπίτι, πολλοί καταναλωτές εξοικονόμησαν χρήματα που θα είχαν δαπανηθεί σε ετήσιες αποδράσεις. Όταν ρωτήθηκαν τι θα κάνουν με τα κεφάλαια που εξοικονόμησαν, λίγο λιγότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι θα τα ξόδευαν σε μια μεγάλη αγορά (44%), ακολουθούμενοι από την πληρωμή ενοικίου ή την προκαταβολή για ένα νέο σπίτι (41%) και την προσωπική τους περιποίηση (29%).

Επιπλέον, στην πλειοψηφία τους οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι πραγματοποιούν πιο συχνά περιηγήσεις (68%), σε ποσοστό 64% ότι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα και το 63% ότι σχεδιάζει να οργανώσει ένα ταξίδι της “bucket list” νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Από την άλλη πλευρά, το 50% δήλωσε ότι αν εξασφάλιζαν ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους σε περίπτωση ακύρωσης, είναι πιο πιθανό να έκαναν συγκεκριμένα ταξιδιωτικά σχέδια για το 2022.

Έχουν αλλάξει τα πάντα

Από τα εστιατόρια μέχρι τις αεροπορικές εταιρίες και όλα τα ενδιάμεσα, η ανάκαμψη των ταξιδιών έχει επιβαρύνει όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα μεγαλύτερες αναμονές, ουρές και καθυστερήσεις, γεγονός που φανερώνει ότι θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα, προ-πανδημίας οι ρυθμοί.

Ενώ πάνω από το 40% των ταξιδιωτών ήρθε αντιμέτωπο με πρόθυμο προσωπικό, πάνω από το ένα τρίτο (40%) ανέφερε ότι το προσωπικό και οι χώροι ήταν πολύ απασχολημένοι για να παρέχουν τις κατάλληλες υπηρεσίες και πως είχε αλληλεπίδραση με προσωπικό που δεν ήταν εξειδικευμένο ή δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του (38%).

Όταν ρωτήθηκαν αν θα ήταν περισσότερο ή λιγότερο πρόθυμοι να ταξιδέψουν μόνοι τους μετά την πανδημία του κορωνοϊού, το ένα τρίτο (33%) απάντησε ότι είναι περισσότερο πρόθυμο. Όσον αφορά τις προτιμήσεις, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες αναζητούν χαλάρωση (43%), ταξίδια αναψυχής (36%) και εξερεύνηση (33%). Τέλος, από εκείνους που κάνουν τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο διακοπές, ένας στους τέσσερις είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσει ταξίδι μικρών αποστάσεων, μετά την πανδημία.

 

 

Tagged

1 σχόλιο στο “Trivago: Tο καλύτερο καλοκαίρι για ταξίδια και περιπέτειες το φετινό

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *