Τρόφιμα και ποτά σε πρώτο πλάνο στην 26η DETROP BOUTIQUE

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η τέχνη της γαστρονομίας και τα ποιοτικότερα ελληνικά τρόφιμα και ποτά συναντώνται φέτος στην 26η DETROP BOUTIQUE, τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Στην  παρουσιάζονται τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα που παράγονται στη χώρα μας, ενώ η έκθεση διοργανώνεται παράλληλα με την 7η ARTOZYMA, τη Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Πρώτων Υλών, Εξοπλισμού & Έτοιμων Προϊόντων.

Δημήτρης ΣκαρμούτσοςΚυρίαρχο θεματικό αφιέρωμα στην DETROP BOUTIQUE, την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, θα αποτελέσει το «Cheese & Wine», όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα βρεθούν τα δύο αυτά προϊόντα στον ίδιο χώρο ως εκθεσιακό γεγονός. Το κρασί με το τυρί και ο συνδυασμός τους αποτελεί τέχνη. Μια τέχνη που απαιτεί επαρκή γνώση τόσο των κρασιών όσο και των τυριών. Για αυτό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με αναβαθμισμένη δομή, παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και θα πλαισιώσουν τον χώρο γευσιγνωσίας. Μέσα από τις πολυάριθμες εκδηλώσεις θα δώσουν ζωή στα ίδια τους τα προϊόντα και την ευκαιρία να τα συνδυάσουν με τα ανάλογα κρασιά, δημιουργώντας εναλλακτικές προτάσεις πώλησης και προώθησης.

Οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο «Cheese & Wine» θα γίνουν από τον διακεκριμένο γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη και η παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από τον βραβευμένο οινολόγο-sommelier Απόστολο Πλαχούρα. Master Classes θα γίνουν με τους Δημήτρη Σκαρμούτσο, Χριστόφορο Πέσκια και Παναγιώτη Δεληθανάση.

Η DETROP BOUTIQUE απευθύνεται σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, που ασχολούνται με την παραγωγή ποιοτικών, παραδοσιακών και πιστοποιημένων προϊόντων. Ως έκθεση με καινοτομικό χαρακτήρα ενσωματώνει ιδιαίτερα στοιχεία και εμπνεύσεις, όπως Pop Up (αναδυόμενα) εστιατόρια, όπου παρουσιάζονται πρωτοποριακές γαστρονομικές επιδείξεις σε ειδικούς χώρους εστίασης με διαφορετικές πάντοτε θεματικές. Παράλληλα, εκπρόσωποι κορυφαίων εταιρειών από διάφορους τομείς της αλυσίδας τροφίμων θα αναλύσουν τις νέες τάσεις, τις καινοτομίες και τις ευκαιρίες που όλοι οι επαγγελματίες στους τομείς των τροφίμων και ποτών θα πρέπει να γνωρίζουν.
Ακόμη, οι εκθέτες της DETROP BOUTIQUE θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα να αποκαλύψουν τα νέα τους προϊόντα στα ράφια του CORNER SHOWROOM, το οποίο θα διαθέτει η έκθεση και να διεκδικήσουν ένα τιμητικό βραβείο.

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της 7ης ARTOZYMA θα υλοποιηθεί το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού. H εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2010 στη Θεσσαλονίκη και στόχος της είναι να στηρίξει τις επιχειρήσεις του κλάδου, βοηθώντας στην προώθηση και εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων αρτοποιίας. Οι στόχοι της διοργάνωσης του 2ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ψωμιού συνοψίζονται στην προβολή και αναβάθμιση της τέχνης του «ζυμαριού και του πλάθειν», στην παρουσίαση των παραδοσιακών και σύγχρονων δυνατοτήτων της δημιουργίας αρτοσκευασμάτων στο φούρνο, στη δημιουργία μίας Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας κα.

Εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού κατά τη διάρκεια της ARTOZYMA θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων με θέμα: «Τεχνολογία- Καινοτομία στην Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική», ενώ η έκθεση θα φιλοξενήσει και την ετήσια συγκέντρωση των προέδρων των Σωματείων Αρτοποιών Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι η ARTOZYMA διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας και του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *