ksd photo
money tourism photo

Τσακίρης και Αγγελόπουλος, “πήραν τα όπλα τους”, κατά υποστηρικτών της Airbnb

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το εξαιρετικό άρθρο του προέδρου της ΠΟΞ Γρηγόρη Τάσιου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ για την Airbnb, που δημοσιεύθηκε μαζί με το άρθρο του καθηγητή κ. Σ. Γεωργάνα, αποτέλεσε την αιτία ενός εξαιρετικού διαλόγου στο facebook.

Ο Γιώργος Τσακίρης και ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, κατάρριψαν κάθε ίχνος επιχειρήματος του κ. Γεωργάνα, ο οποίος υπερθεμάτισε την δράση της Airbnb, επιτιθέμενος μάλιστα στα ξενοδοχεία, για … φοροδιαφυγη!!!. Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Τσακίρης, με νόημα, έγραψε: “…Μην ξεχνάτε ότι η η Airbnb χρηματοδοτεί χιλιάδες οργανώσεις συμφερόντων των ιδιοκτητών sharing economy παγκοσμίως. Αυτός λοιπόν ξέρει και τι συμφέροντα υπηρετεί με το να κατηγορει τους ξενοδόχους για φοροαποφυγή και μάλιστα σε αντιδιαστολή με τους πελάτες- ιδιοκτήτες της Airbnb”.

aggelopoulosΣτον διάλογο, πήρε μέρος και ο Κωνσταντίνος Δεριζιώτης, αφήνοντας αιχμές για την αντιμετώπιση της Airbnb, από συγκεκριμένα μέσα.

Διαβάστε τον διάλογο:

“Alexandros Angelopoulos
Ο κος Γεωργάνας αν θέλει να λέγεται καθηγητής οφείλει να βασίζει τη γνώμη του σε ευρήματα, έρευνα και testimonials. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και απλά βρήκε βήμα να ανεβάσει την προσωπική του αξία που είναι εμφανώς χαμηλή, αν κρίνω από την πλημμελή άσκηση του δικαιώματος του να λέγεται καθηγητής. Πιο λαϊκά …. Είναι άσχετος. Οι δε γενικευμένη του προσέγγιση είναι ίδιον ανθρώπου με στόχο ή προσωπικό βίωμα.
Ας μας απαντήσει μετρήσιμα τι φόρους πληρώνει η ξενοδοχία και τι τα καταλύματα της σκιώδους οικονομίας; Τι άδειες χρειάζεται η μεν και τι τα δε; Τι συνεισφορά έχει η ξενοδοχία στην απασχόληση και τι τα καταλύματα αυτά; Ποιο το αποτύπωμα στις τοπικές οικονομίες των μεν και των δε και ποιά η συμπεριφορά των επισκεπτών που διαμένουν στα ξενοδοχεία, έναντι αυτών που μένουν στο ” ξεφραγκο αμπέλι” που αναφέρει ο πρόεδρος Grigoris Tasios. Κερασάκι .. το ξέρει ο κύριος Γεωργάνας ότι η αγορά εργασίας έχει πληγεί από την αδυναμία εύρεσης διαμονής, ότι καθηγητές, στρατιωτικοί και μαθητές δεν βρίσκουν πού να μείνουν στην περιφέρεια;;

airbnbGeorgios Tsakiris
Διαφωνώ πλήρως με τον Αλεξανδρο.
Ο κ καθηγητής κάθε άλλο παρά άσχετος είναι.
Ο κ καθηγητής έχει αναμφισβήτητα κάποιους λόγους , ώστε να παραποιεί την πραγματικότητα . Ποιοί είναι αυτοί , μόνο αυτός τους ξέρει . Εμείς απλά τους υποψιαζόμαστε .
Μην ξεχνάτε ότι η η Airbnb χρηματοδοτεί χιλιάδες οργανώσεις συμφερόντων των ιδιοκτητών sharing economy παγκοσμίως.
Αυτός λοιπόν ξέρει και τι συμφέροντα υπηρετεί με το να κατηγορει τους ξενοδόχους για φοροαποφυγή και μάλιστα σε αντιδιαστολή με τους πελάτες- ιδιοκτήτες της Airbnb.
Ενδεικτικά για την αποκατάσταση της
βάναυσα πληγείσας πραγματικότητας:
Στην χώρα μας δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν εταιρείες ακινήτων, με εκατοντάδες ακίνητα στο χαρτοφυλάκιο τους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το 50% των Ελλήνων ιδιοκτητών -συνεργατών της AirBnB , διαθέτουν προς ενοικίαση τουλάχιστον 2 σπίτια, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό αυτών, πάνω από 10% , διαθέτουν 10 τουλάχιστον σπίτια προς ενοικίαση. Συγχρόνως εταιρείες που δημιουργήθηκαν με σκοπό την εκμετάλλευση σπιτιών ή ακόμη και φυσικά πρόσωπα ιδιοκτήτες , έχουν συγκεντρώσει και διαθέτουν μέσω των πλατφορμών προς ενοικίαση, ακόμη και 300 ή 400 σπίτια ο κάθε ένας.

deriziotisKonstantinos Deriziotis
Παρότι άφαντοι οι του Airbnb σπρώχνουν χρημα παντού, όπως σωστά λέει ο Georgios Tsakiris. Εδώ και πολύ καιρό μεταξύ των άλλων έχουμε μπουχτίσει σε συγκεκριμένα μέσα να βλέπουμε προβολή της Airbnb και ποσο σπουδαία είναι και το οφέλη έχει, κλπ, κλπ
Αντιθέτως για τα αρνητικά λέξη

Georgios Tsakiris
Αρα το παραμύθι του φοιτητή που πάει διακοπές ας το λένε σε άλλα παιδάκια μικρότερα. Εμείς μεγαλώσαμε πιά !!!”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *