©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η TUI αποχωρεί από την RTK και αγοράζει την TUI Travel Star | Πολύμηνες οι διαπραγματεύσεις

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τις διαπραγματεύσεις να λαμβάνουν χώρα παρασκηνιακά επί μήνες, τώρα η TUI Deutschland και η RT/Raiffeisen Touristik Group (RTG) κατέληξαν σε συμφωνία, με βάση την οποία η TUI θα πουλήσει το σημερινό μερίδιό της 25,1% στην RTK στον όμιλο Raiffeisen Touristik Group και σε αντάλλαγμα θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της RTK στην TUI Travel Star.

Η συμφωνία υπόκειται ακόμη στην έγκριση της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Καρτέλ.

Η RTK υπογράφει δήλωση διακοπής της δραστηριότητας

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης διαρθρωτικές και οργανωτικές προσαρμογές στην RTK και την υποβολή δήλωσης διακοπής της δραστηριότητας. Στη δήλωση, η RTK δεσμεύεται να χρησιμοποιεί στο μέλλον τα δεδομένα κρατήσεων της TUI μόνο σύμφωνα με τη σύμβαση. Επιπλέον, ο ταξιδιωτικός όμιλος θα λάβει όλες τις σχετικές πληροφορίες για τη μεταφορά δεδομένων από την RTK στον ανταγωνιστή FTI, κατά τη διάρκεια περαιτέρω διευκρινίσεων.

“Οι απαιτητικές, αλλά ταυτόχρονα προσανατολισμένες σε λύση συνομιλίες βρίσκονται πίσω μας. Όλα αυτά με στόχο να παράσχουμε στους συνεργάτες μας στα ταξιδιωτικά γραφεία σαφήνεια και ασφάλεια προγραμματισμού. Πετύχαμε αυτόν τον στόχο και έτσι δημιουργήσαμε και το πλαίσιο για τη συνεργασία με την RTK. Ταυτόχρονα, η πλήρης εξαγορά θέτει μια νέα πορεία για την TUI Travel Star . Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τον τομέα της διανομής ταξιδιών”, αναφέρει ο Benjamin Jacobi, επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της TUI Deutschland GmbH.

Σύμφωνα με τον κ. Jacobi, δεν προβλέπονται αλλαγές στο επιχειρηματικό μοντέλο της TUI Travel Star.

“Η συνεργασία είναι και παραμένει το τέλειο καταφύγιο για τους ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών γραφείων που συνδέονται με την TUI, με όλη την ελευθερία να διαμορφώσουν τη δική τους επιχείρηση”, προσθέτει ο διευθυντής πωλήσεων, Peter Wittmann.

Όπως ο ίδιος λέει, το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών πρακτορείων να θέλουν να συμμετάσχουν στην TUI Travel Star στο μέλλον είναι ένα σπουδαίο μήνυμα. “Μαζί με τη συμβουλευτική επιτροπή θα ελέγξουμε πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό δυνατό”, συμπληρώνει ο κ. Wittmann.

Σύμφωνα με την εταιρία, η καταβολή των κινήτρων της TUI για το οικονομικό έτος 2022/23 στα ταξιδιωτικά γραφεία, η οποία είχε ανακοινωθεί τον Μάιο, θα γίνει μέσω των κεντρικών γραφείων της RTK. Μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2025 θα προσφερθεί στην RTK μια νέα συμφωνία-πλαίσιο, επίσης για να στραφεί στο μέλλον προς το συμφέρον των ταξιδιωτικών γραφείων. Η TUI δεν δίνει λεπτομέρειες. Ωστόσο, σύμφωνα με την RTK, έχουν διαπραγματευτεί “ελκυστικοί όροι”.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *