tui
Φωτό: TUI Group

TUI: Προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου για την αποπληρωμή της κρατικής ενίσχυσης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τη δρομολόγηση της διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου ανακοίνωσε η TUI, με σκοπό τα έσοδα που θα προκύψουν να διατεθούν για την αποπληρωμή της κρατικής ενίσχυσης που έλαβε κατά τη διάρκεια της πανδημίας από το γερμανικό κράτος και τον τραπεζικό τομέα της χώρας, έχοντας, ήδη, επιστρέψει πιστώσεις ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της TUI, η κρατική ενίσχυση που ελήφθη κατά την πανδημία πρόκειται να επιστραφεί το συντομότερο δυνατό. Ως εκ τούτου, το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο της TUI αποφάσισαν να δρομολογήσουν αύξηση κεφαλαίου έναντι εισφορών σε μετρητά, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων εγγραφής των μετόχων. Τα έσοδα από την αύξηση κεφαλαίου και οι υπάρχοντες ταμειακοί πόροι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την πλήρη αποπληρωμή της κρατικής συμμετοχής ΙΙ ύψους 671 εκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση (Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης – ESF).

Επιπλέον, ο όμιλος θα μειώσει τις ανεξόφλητες πιστωτικές γραμμές KfW κατά 336 εκατ. ευρώ σε 2,1 δισ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, εκτός από την πιστωτική γραμμή KfW, η εναπομένουσα κρατική χρηματοδότηση (ESF) για την TUI θα είναι το ομολογιακό δάνειο ύψους περίπου 59 εκατ. ευρώ, μετατρέψιμο σε μετοχές και η κρατική συμμετοχή I, επίσης μετατρέψιμη σε μετοχές, ύψους 420 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος είχε ήδη επιστρέψει αρχικές πιστωτικές γραμμές από την KfW ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ την 1η Απριλίου 2022.

Fritz Joussen, Ceo TUI @ www.castelalfi.com

Μιλώντας σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου TUI, Fritz Joussen, είπε: “Υλοποιούμε αυτό που ανακοινώσαμε και για το οποίο δεσμευτήκαμε: την περαιτέρω αποπληρωμή της ενίσχυσης που λάβαμε για την πανδημία, και το κάνουμε το ταχύτερο δυνατό. Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα και να επικεντρωθούμε σε νέα ανάπτυξη. Βρισκόμαστε σε σταθερά νερά, η αγορά είναι αλώβητη και αναμένουμε ένα δυνατό ταξιδιωτικό καλοκαίρι και ένα καλό οικονομικό έτος. Για το τρέχον πλήρες έτος 2022, αναμένουμε επομένως να επιστρέψουμε σε σημαντικά θετικά κέρδη. Με τον μετασχηματισμό και την αναπροσαρμογή του ομίλου, η TUI είναι πιο ευέλικτη, πιο ψηφιακή και πιο αποτελεσματική. Αυτή είναι η βάση για να συνεχίσουμε να μειώνουμε σταθερά και γρήγορα τη χρηματοδοτική στήριξη της Corona και να μειώνουμε το δανεισμό μας και το επιτόκιο”.

Για την αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, η TUI σχεδιάζει να εκδώσει έως και 162.291.441 νέες μετοχές που αντιστοιχούν σε περίπου έως και 10% του μετοχικού κεφαλαίου της TUI AG. Οι νέες μετοχές θα διατεθούν αποκλειστικά προς πώληση σε θεσμικούς επενδυτές στο πλαίσιο διεθνούς ιδιωτικής διάθεσης. Ο αριθμός των νέων μετοχών και η τιμή διάθεσης ανά νέα μετοχή θα καθοριστούν με βάση ένα επιταχυνόμενο σύστημα βιβλίου προσφορών, το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα.

Οι νέες μετοχές θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου με τη μορφή τίτλων αποθετηρίου και στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου του Ανόβερου και θα συμπεριληφθούν προς διαπραγμάτευση στην ανοικτή αγορά του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης (Xetra).

Η Barclays, η HSBC και η UniCredit Bank AG ενεργούν ως κύριοι συντονιστές και, μαζί με την Bank of America, την Commerzbank, την Crédit Agricole Corporate and Investment Bank και τη Société Générale, ως κύριοι ανάδοχοι.

 

Tagged

1 σχόλιο στο “TUI: Προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου για την αποπληρωμή της κρατικής ενίσχυσης

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *