tui
Φωτό: TUI Group

TUI: Αύξηση τιμών 10% για το 2021 και +84% στις προκρατήσεις | Παραιτέρω μείωση του χειμερινού προγράμματος | Ζητάει test Covid

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σειρά ειδήσεων προέκυψε σήμερα στην ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων για την οικονομική χρήση 2019 – 2020, του ταξιδιωτικού κολοσσού TUI, που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, ο όμιλος TUI:

  • για το Καλοκαίρι του 2021, αυτή τη στιγμή επιτυγχάνει αύξηση 10% στη μέση τιμή πώλησης των πακέτων καλοκαιρινών διακοπών του 2021, ενώ οι κρατήσεις εμφανίζονται αυξημένες  84%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, τόσο λόγω του ενδιαφέροντος των τουριστών, όσο και λόγω επανακρατήσεων πακέτων που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας. Και βέβαια λόγω της έναρξης πωλήσεων για το 2021, νωρτερα από κάθε άλλη χρονιά.
  • πούλησε μόλις το 15% της χωρητικότητας του Καλοκαιριού 2020, λόγω του κλειδώματος, έναντι 97% πέρυσι στην ίδια περίοδο, και διακίνησε 1,4 εκατομμύρια άτομα για διακοπές, από τότε που ξεκίνησε τις δραστηριότητές του, τον Ιούνιο. Συνολικά το καλοκαιρινό πρόγραμμα ήταν μόλις το 25% της αρχικής προγραμματισμένης χωρητικότητας.
  • οι κρατήσεις για το Καλοκαίρι 2020 ήταν 83% μειωμένες σε ετήσια βάση και η μέση τιμή πώλησης μειώθηκε κατά 19%.
  • ζητάει test Covid-19 για να αποφευχθούν υποχρεωτικές καραντίνες
  • περικόπτει το χειμερινό του πρόγραμμα κατά 20% επιπλέον για να μειώσει το 40% σε ετήσια βάση.  Οι χειμερινές κρατήσεις είναι μειωμένες κατά 59% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την προσαρμοσμένη χωρητικότητα και η μέση τιμή πώλησης είναι αυξημένη κατά 3%.
  • βαίνει προς ολοκλήρωση το δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης, ύψους 1,2 δισ. € από την γερμανική κυβέρνηση.
  • θα υπάρξει συνεχής παρακολούθηση και προσαρμογή με ευελιξία της χωρητικότητας, σύμφωνα με τη ζήτηση και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς
  • αναμένεται να λειτουργεί με 80% χωρητικότητα για το Καλοκαίρι του 2021.
  • τα μετρητά και τα διαθέσιμα του ομίλου στις 20 Σεπτεμβρίου ήταν 2 δισ. €
Δηλώσεις
ksd photo
money tourism copyright photo

Πιο αναλυτικά, ο διευθύνων σύμβουλος του TUI  Group, Friedrich Joussen, σχολίασε:

«Επανεκκινήσαμε επιτυχώς τις δραστηριότητές μας. Οι πελάτες απολαμβάνουν τις διακοπές τους με τα προσαρμοσμένα πρωτόκολλα υγιεινής και έχουμε μεταφέρει 1,4 εκατομμύρια πελάτες στις διακοπές τους από την επανεκκίνηση. Η διαθεσιμότητα προορισμού επί του παρόντος επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις κυβερνητικές πολιτικές και την εξέλιξη της πανδημίας, που σημαίνει ότι το περιβάλλον παραμένει ασταθές και είναι πιθανό να παραμείνει έτσι για τα επόμενα τρίμηνα. Οι διακοπές αναψυχής παραμένουν σημαντικές για τους πελάτες και υπήρξαν μια από τις πιο πληγείσες δραστηριότητές μας  κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ τα ταξίδια αναψυχής αναμένεται να ανακάμψουν πιο γρήγορα από τα επαγγελματικά ταξίδια. Το ολοκληρωμένο μοντέλο μας, υποστηριζόμενο από την αξιόπιστη και κορυφαία επωνυμία μας, προσφέροντας διαφοροποιημένα προϊόντα και ελκυστικές προτάσεις αξίας, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη ευελιξία σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον, σημαίνει ότι είμαστε σε στρατηγική θέση για να επωφεληθούμε, καθώς ο όγκος τς αγοράς ταξιδιών αναψυχής θα ανακάμψει τις επόμενες σεζόν”.

Και κατέληξε: «Είμαστε σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσουμε το πρόσθετο πακέτο σταθεροποίησης που παρέχει η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε στις 12 Αυγούστου, με την παραίτηση από τους κατόχους ομολόγων Senior Notes. Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Ευθυγράμμισης βρίσκεται σε εξέλιξη με πρωτοβουλίες ψηφιοποίησης που επιταχύνονται σε ολόκληρο τον Όμιλο. Η TUI θα μετασχηματιστεί σε μια ισχυρότερη, πιο λιτή, πιο ψηφιακή επιχείρηση και θα είναι σε θέση να επωφεληθεί από την αναμενόμενη ανάκαμψη”.

Η όμιλος TUI, o οποία έχει εξασφαλίσει δύο κρατικές ενισχύσεις από το γερμανικό Δημόσιο, συνολικού ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, προχώρησε σε περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους κατά 30% έως το 2023, ενώ ανακοίνωσε το κλείσιμο 166 ταξιδιωτικών γραφείων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία τον Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου, στις αρχές Αυγούστου, ο όμιλος είχε ανακοινώσει ότι το σταθερό κόστος λειτουργίας του TUI GROUP, μειώθηκε στα περίπου 235 εκατ. ευρώ το μήνα, που ξεπερνά όμως τα έσοδα!!!

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *