TUI Campus: Νέα κεντρικά γραφεία στο Ανόβερο για 2.800 εργαζόμενους

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο όμιλος TUI εγκαινίασε τα νέα γραφεία/εταιρική έδρα του στο Ανόβερο, το επονομαζόμενο TUI Campus, που θα φιλοξενεί τους 2.800 εργαζόμενους του.

Στα νέα γραφεία συστεγάζονται οκτώ εταιρίες της TUI, συμπεριλαμβανομένης της TUI AG, της TUI Deutschland και της Robinson club.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν εργαζόμενοι του ομίλου μαζί με το Εποπτικό Συμβούλιο, το Εκτελεστικό Συμβούλιο και προσκεκλημένοι από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο. Μεταξύ των τιμώμενων προσώπων ήταν ο πρόεδρος της Κάτω Σαξονίας, Stephan Weil και ο υπουργός Τουρισμού και Μεταφορών του Πράσινου Ακρωτηρίου, Carlos Jorge Duarte Santos. Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Sebastian Ebel, καλωσόρισε επίσης τους προκατόχους του Fritz Joussen, Dr. Michael Frenzel, Dr. Ralf Corsten καθώς και πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Μετά το επίσημο μέρος ακολούθησε γιορτή για τους εργαζόμενους, στην οποία παρευρέθησαν περισσότεροι από 1.500 εργαζόμενοι.

Τα πρώην κεντρικά γραφεία της TUI Γερμανίας ανακατασκευάζονταν τα τελευταία δύο χρόνια. Αντί για μικρά γραφεία και στενούς διαδρόμους, το TUI Campus χαρακτηρίζεται από ανοιχτά περιβάλλοντα εργασίας. Τα γραφεία έχουν επανασχεδιαστεί και αναδιαμορφωθεί. Σε 13 κοινόχρηστους χώρους -τα “CoAreas”- προστέθηκαν 250 θέσεις εργασίας. Το “Co” σημαίνει Συνεργασία, Συνέργεια και Επικοινωνία. Εδώ, οι εργαζόμενοι μπορούν να συναντηθούν για να εργαστούν σε συγκεκριμένα projects ή για να ανταλλάξουν ιδέες. Επιπλέον, διατίθενται 80 αίθουσες συνεδριάσεων και 1.500 κανονικά γραφεία.

“Το TUI Campus αντικατοπτρίζει αυτό που χαρακτηρίζει την εργασιακή μας κουλτούρα: ευελιξία και διαφάνεια. Στην TUI είμαστε υπερήφανοι για τα ευέλικτα μοντέλα εργασίας μας και τις υβριδικές μορφές εργασίας. Λειτουργούν καλύτερα σε συνδυασμό με σύγχρονα γραφεία, όπως έχουμε εφαρμόσει τώρα στο TUI Campus. Η εργασία από το σπίτι ή ανά τον κόσμο και η εργασία στο γραφείο είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το TUI Campus ζωντανεύει το εμπορικό σήμα της TUI. Όχι μόνο για τους υπαλλήλους μας, αλλά και για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Αυτοί είναι που κάνουν το TUI Campus έναν τόπο επικοινωνίας και διαλόγου”, είπε ο Sebastian Ebel, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου TUI.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων, ο Stephan Weil, πρόεδρος του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, δήλωσε: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος για αυτή την ανανεωμένη και εντυπωσιακή δέσμευση της TUI στο Ανόβερο και το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας. Με την προσανατολισμένη στο μέλλον αντίληψή της, η νέα παγκόσμια εταιρική έδρα όχι μόνο προσαρμόζεται στους μεταβαλλόμενους τρόπους εργασίας, αλλά και συμβάλλει στην προστασία του κλίματος με τα βιώσιμα χαρακτηριστικά της. Θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στο TUI Campus και να ευχηθώ όλοι τους να συνεχίσουν να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο νέο εργασιακό περιβάλλον και, φυσικά, εδώ στην Κάτω Σαξονία”.

Στο επίκεντρο η βιωσιμότητα

Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη μετατροπή του TUI Campus δόθηκε στην πτυχή της βιωσιμότητας. Αυτή τη στιγμή τοποθετείται φωτοβολταϊκό σύστημα στην ταράτσα του κτιρίου καθώς και στην ταράτσα και στη νότια πρόσοψη του πολυώροφου πάρκινγκ. Θα καλύπτει έκταση 7.350 τετραγωνικών μέτρων και θα έχει μέγιστη ισχύ 1,6 μεγαβάτ, που ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση περίπου 375 τριμελών νοικοκυριών. Παράλληλα, πραγματοποιούνται κατασκευαστικές εργασίες για 40 σημεία ηλεκτρονικής φόρτισης. Κατά την εγκατάσταση ηλεκτρικών συσκευών, δόθηκε προσοχή στην ενεργειακή απόδοση, ενώ μεγάλο μέρος των επίπλων είναι επαναχρησιμοποιούμενα.

“Το TUI Campus είναι πολύ πιο πράσινο από το προηγούμενο κτίριο. Μειώνουμε τις εκπομπές, περιορίζουμε την κατανάλωση πόρων και βασιζόμαστε στην πράσινη ενέργεια”, τόνιζε ο κ. Ebel.

Το TUI Campus προσφέρει 1.500 πλήρως εξοπλισμένα γραφεία για 2.800 υπαλλήλους, επιπλέον των 250 θέσεων εργασίας στις CoAreas. Στο παρελθόν, οι οκτώ εταιρίες της TUI που συστεγάζονται τώρα στο TUI Campus ήταν κατανεμημένες σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στο Ανόβερο. Εσωτερικοί υπολογισμοί και εμπειρικά δεδομένα έχουν ενσωματωθεί στην έννοια της εργασίας για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκουν ένα μέρος για να εργαστούν στο TUI Campus. Οι εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή για να κάνουν κράτηση στον χώρο εργασίας τους εκ των προτέρων.

Στις εγκαταστάσεις του TUI Campus, σε 20.000 τετραγωνικά μέτρα που επανασχεδιάστηκαν πλήρως, λειτουργούν, μεταξύ άλλων,  καφετέρια, λόμπι κι ένα τηλεοπτικό στούντιο για την παγκόσμια επικοινωνία των εργαζομένων. Επίσης, το ταξιδιωτικό γραφείο TUI, που παλαιότερα είχε έδρα στην Karl-Wiechert-Allee 4, καλωσορίζει πλέον τους πελάτες στο TUI Campus.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *