©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η TUI Cruises καταργεί την υποχρέωση χρήσης μάσκας 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τη μία εταιρία μετά την άλλη, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές, να καταργούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) να άρει το μέτρο, από τις 16 Μαΐου, και η TUI Cruises ακολουθεί στην ίδια κατεύθυνση.

Η εταιρία αποφάσισε την άρση του μέτρου της χρήσης μάσκας σε όλα τα ταξίδια με τον στόλο της Mein Schiff, από τις 29 Μαΐου. Επιπλέον, η πρώτη από τις δύο υποχρεωτικές εξετάσεις αντιγόνου μπορεί να αντικατασταθεί με ένα self-test πριν από την αναχώρηση.

Η TUI Cruises δηλώνει ότι “επιστρέφει στις γνώριμες ελευθερίες αυτό το καλοκαίρι”. Εκτός από την άρση της απαίτησης της μάσκας και τη χαλάρωση της υποχρεωτικής εξέτασης ανίχνευσης του ιού, η εταιρία, προχωράει και σε άλλες χαλαρώσεις. Για παράδειγμα, ο χορός επιτρέπεται και πάλι στους εσωτερικούς χώρους και το Kids Club θα ανοίξει τις πόρτες του για παιδιά από τριών ετών. Προηγουμένως, το όριο ηλικίας ήταν τέσσερα έτη.

Προϋπόθεση, βεβαίως, για τη συμμετοχή σε μια κρουαζιέρα της TUI Cruises παραμένει ο πλήρης εμβολιασμός όλων των επισκεπτών άνω των δώδεκα ετών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν αναρρώσει από Covid-19. Μάλιστα για την ασφάλεια των ταξιδιωτών, η ναυτιλιακή εταιρία συνιστά τον έγκαιρο εμβολιασμό τους με την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Καταργήθηκε από τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, η υποχρεωτική χρήση μασκών στα αεροδρόμια και σε πτήσεις στη Ευρώπη, έπειτα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA),απολαμβάνοντας όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς στη Γηραιά ήπειρο επιπλέον ελευθερία, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια περιορισμών.

Ωστόσο, ο EASA διατηρεί τη σύσταση προς τους ευάλωτους επιβάτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας, FFP2, και καλεί τους επιβάτες να προσπαθούν να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις, όπου αυτό είναι εφικτό.

“Παρόλο που η χρήση μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μαζί με τη φυσική απόσταση και την καλή υγιεινή των χεριών, αποτελεί μία από τις καλύτερες μεθόδους μείωσης της μετάδοσης του ιού”, είπε η διευθύντρια του ECDC, Andrea Ammon.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *