ΤUI: Δίπλα σε πελάτες και ξενοδόχους που επλήγησαν από την κατάρρευση του FTI | Δράσεις και στην Ελλάδα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο όμιλος ΤUI διαβεβαίωσε τους πελάτες του ότι “διερευνά τρόπους” για να διασφαλίσει ότι όλες οι καλοκαιρινές διακοπές θα πραγματοποιηθούν όπως είχαν προγραμματιστεί μετά την κατάρρευση του γερμανικού ταξιδιωτικού ομίλου FTI Touristik.

Η εταιρία δήλωσε ότι αναλαμβάνει “αποφασιστική δράση” για να στηρίξει όσους επλήγησαν από την πτώχευση και ότι το προσωπικό της συναντάται με τους ξενοδοχειακούς εταίρους, τους ενδιαφερόμενους φορείς και τις τοπικές αρχές στην Ισπανία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να “αντιμετωπίσουν συλλογικά τις προκλήσεις που θέτει αυτή η κατάσταση”.

Σε συμφωνία με το Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης της Γερμανίας, η ΤUΙ θα αναλάβει την υποστήριξη των πελατών του FTI που έχουν κλείσει διακοπές στις Βαλεαρίδες Νήσους, την Ελλάδα, τις Μαλδίβες, το Μεξικό, την Κούβα και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Sebastian Ebel, δήλωσε: “Η πτώχευση του FTI είναι μια απογοητευτική είδηση και η συμπάθειά μας είναι με τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους που επηρεάζονται από αυτό το γεγονός. Ολόκληρη η ανώτερη ηγετική μας ομάδα διερευνά επί του παρόντος τρόπους για να βοηθήσει τους ξενοδοχειακούς μας συνεργάτες και τους ταξιδιώτες, που είχαν προγραμματίσει καλοκαιρινές διακοπές με τον FTI. Είχα ο ίδιος συνομιλίες με τον Τούρκο υπουργό Τουρισμού και τους ξενοδόχους και θα υποστηρίξουμε ευκαιρίες για τη δημιουργία εναλλακτικών και νέων ταξιδιωτικών επιλογών”.

Η Helen Caron, διευθύντρια προϊόντων και αγορών του ομίλου ΤUI, είπε από την πλευρά της: “Η δέσμευσή μας προς τους ξενοδοχειακούς μας συνεργάτες είναι ακλόνητη και η αφερεγγυότητα του FTI επηρέασε σημαντικά πολλούς από αυτούς. Με έναν σημαντικό αριθμό κρατήσεων διακοπών από την Αυστρία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ελβετία να έχουν ακυρωθεί πρόσφατα, βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τους ξενοδόχους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤUI Γερμανίας, Stefan Baumert, δήλωσε ότι η εταιρία εργάζεται επί του παρόντος για την ανάπτυξη “ειδικών όρων κράτησης” στη Γερμανία και την Ολλανδία.

“Γνωρίζουμε πόσο σημαντικές είναι οι καλοκαιρινές διακοπές και γι’ αυτό θέλουμε να κάνουμε μια ειδική προσφορά στους προηγούμενους πελάτες του FTI αλλά και στους νέους επισκέπτες. Παρόλο που έχουμε ήδη ξεκινήσει τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο ελπιδοφόρα, θα διαμορφώσουμε πρόσθετες προσφορές με τους ξενοδόχους τις επόμενες ημέρες”, πρόσθεσε.

Παίρνοντας τον λόγο η Mirjam Chlouba, επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων της ΤUI, συμπλήρωσε: “Τις τελευταίες ημέρες αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας για να υποστηρίξουμε τους ταξιδιώτες του FTI στον προορισμό τους. Για εμάς, είναι αυτονόητο ότι υποστηρίζουμε τους πελάτες του FTI. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις κρίσης, αυτό καθιστά σαφές ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να βασίζονται στην ευρεία συνεργασία στο πλαίσιο της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *