tui
Φωτό: TUI Group

TUI: Επαγγελματική, τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση από το TUI Care Foundation

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επαγγελματική κατάρτιση σε περισσότερους από 200 μειονεκτούντες νέους στη Δομινικανή Δημοκρατία εισάγει το ίδρυμα TUI Care Foundation, το οποίο έχει εκπαιδεύσει με επιτυχία πάνω από 150 ανέργους, νέους στη Δομινικανή Δημοκρατία, από το 2017. 

Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τον τουριστικό τομέα του νησιού να ανακάμψει από την πανδημία, σε μια εποχή που χρειάζεται επειγόντως εκπαιδευμένο προσωπικό, ενώ την ίδια στιγμή, το 16% των νέων ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών δεν πηγαίνουν σχολείο ή δεν έχουν δουλειά.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η TUI σε συνεργασία με το Plan International, προσφέρει ευκαιρίες σε ευάλωτους νέους, με έμφαση στις νέες γυναίκες, παρέχοντας έναν συνδυασμό επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης σε δεξιότητες ζωής. Η επαγγελματική κατάρτιση περιλαμβάνει εκπαίδευση υποδοχής και μπάρμαν, βοήθεια κουζίνας και συντήρηση ξενοδοχείου. Τα μαθήματα διεξάγονται από το INFOTEP, το επίσημο Δομινικανό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης και οι εργασίες πραγματοποιούνται στα Blue Diamond Resorts. Για να υποστηρίξει τις νέες μητέρες, η TUI χρηματοδοτεί επίσης μια υπηρεσία ημερήσιας φροντίδας παιδιών, έτσι ώστε οι μητέρες να μπορούν να παρακολουθούν απερίσπαστες το πρόγραμμα σπουδών.

Photo by Michal Marek on pexels

Η πρόσθετη εκπαίδευση σε δεξιότητες ζωής, όπως αναφέρεται, βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν ισχυρή προσωπικότητα και αυτογνωσία. Τα μαθήματα καλύπτουν εκμάθηση αγγλικών, ηγετικές ικανότητες, βιωσιμότητα, ισότητα των φύλων και αναπαραγωγική υγεία. Οι μαθητές μαθαίνουν, επίσης, πώς να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους και πώς να “χτίζουν” την αυτοπεποίθησή τους.

Η κατάρτιση και τα μαθήματα συμπληρώνονται με πρακτική άσκηση σε κορυφαία, διεθνή ξενοδοχεία και στο τέλος του μαθήματος, οι επιτυχημένοι φοιτητές λαμβάνουν πιστοποιητικό από την Ακαδημίας της TUI, που τους επιτρέπει να εργάζονται στον τουριστικό τομέα και τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει αναπτυχθεί μια καινοτόμος μέθοδος διδασκαλίας εικονικής πραγματικότητας. Έτσι, μέσω ενός προσαρμοσμένου εργαλείου εικονικής πραγματικότητας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν διαφορετικές βασικές δεξιότητες στο bar tending, από την έκχυση ποικιλίας κοκτέιλ και εξυπηρέτησης πελατών, έως τον εφοδιασμό μπαρ, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης και της αποθήκευσης των προϊόντων.

Εκτός από την προσφορά κατάρτισης στους μαθητές, ενώ τα ξενοδοχεία είναι κλειστά, το εργαλείο εικονικής πραγματικότητας θα χρησιμοποιηθεί επίσης στο μέλλον για την υποστήριξη των μαθητών, με ευέλικτο και διαδραστικό τρόπο.

Επιπλέον, οι εμπειρίες της πρώτης φάσης της Ακαδημίας της TUI στη Δομινικανή Δημοκρατία θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω βελτιστοποίηση του προγράμματος. Το δίκτυο ξενοδοχείων θα επεκταθεί, έτσι ώστε να μπορούν να προσφερθούν περισσότερες πρακτικές και συμβάσεις και να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αποφοίτων της Ακαδημίας της TUI, που θα βοηθήσει στην επιλογή και καθοδήγηση νέων φοιτητών.

Ο Alexander Panczuk, Εκτελεστικός Διευθυντής του TUI Care Foundation εξηγεί: “Πιστεύουμε ακράδαντα στη μετασχηματιστική δύναμη του τουρισμού να ωφελήσει τις τοπικές κοινότητες και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη. Το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η εκπαίδευση και ως εκ τούτου δημιουργούμε ευκαιρίες κατάρτισης για τους νέους στον τουριστικό τομέα”.

Από την πλευρά της η Virginia Sanchez, Διευθύντρια του Plan International στη Δομινικανή Δημοκρατία, λέει: “Υπάρχουν πολλά προγράμματα κατάρτισης που τοποθετούν νέους σε θέσεις εργασίας. Ωστόσο, η Ακαδημία της TUI είναι μια μοναδική απάντηση σε άλλες πτυχές της ζωής που απαιτούνται ώστε οι νέοι να βγουν από τη φτώχεια: δεξιότητες ώστε να μπορούν να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις, ενδυνάμωση ώστε να μπορούν να οργανωθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, σχετικές πληροφορίες για την αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για το Plan International, η Ακαδημία της TUI δεν αφορά απλώς έναν νέο άνθρωπο και μια δουλειά, αλλά παρέχει τις ευκαιρίες, τα εργαλεία και την καθοδήγηση για να εξασφαλίσει έναν διαφορετικό δρόμο στη ζωή, όπου μπορεί να πετύχει και να ευημερεύσει”.

Η Ακαδημία της TUI στη Δομινικανή Δημοκρατία είναι μία από τις έξι ακαδημίες που λειτουργούν αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως. Το πρόγραμμα του ιδρύματος TUI Care προσφέρει εκπαιδευτική και επαγγελματική κατάρτιση και στοχεύει στην ενδυνάμωση των μειονεκτούντων νέων, μέσω προσωπικής ανάπτυξης και κατάρτισης δεξιοτήτων, κατάρτισης που σχετίζεται με τον τουρισμό, πρακτικής άσκησης και επαγγελματικού προσανατολισμού.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *