Η TUI επεκτείνει τις πιστωτικές γραμμές ύψους 2,7 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο του 2026

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την παράταση της λήξης των υφιστάμενων πιστωτικών της γραμμών, ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, κατά δύο έτη, μέχρι τον Ιούλιο του 2026, ανακοίνωσε η TUI.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κορυφαίος, ταξιδιωτικός, γερμανικός όμιλος, η κοινοπρακτική πιστωτική γραμμή από τις 19 τράπεζες (1,65 δισ. ευρώ) και η πιστωτική γραμμή από την KfW (1,05 δισ. ευρώ) θα λήξουν πλέον τον Ιούλιο του 2026.

Ο όμιλος ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι όροι επιτοκίου της ανακυκλούμενης πιστωτικής δυνατότητας (RCF) θα συνδέονται επίσης με τους στόχους βιωσιμότητας, με τη μείωση των εκπομπών, που επιβεβαιώνονται από την πρωτοβουλία Science Based Targets Initiative (SBTi).

Η πιστωτική γραμμή της KfW, η οποία μειώθηκε σε 1,05 δισ. ευρώ μετά την επιτυχή αύξηση κεφαλαίου, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί περαιτέρω και λειτουργεί μόνο ως ρυθμιστικό περιθώριο. Στόχος είναι να επιστραφεί η πιστωτική αυτή γραμμή σύντομα -το αργότερο μέχρι το τέλος της προθεσμίας.

Η εταιρία πρόσθεσε ότι καταγράφει ισχυρές κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2023 και ότι η ζήτηση για ταξίδια παραμένει υψηλή σε όλες τις αγορές, με τους αριθμούς κρατήσεων τις τελευταίες εβδομάδες για το καλοκαίρι να είναι πάνω από τα προ-πανδημικά επίπεδα.

“Η επιτυχής επέκταση των πιστωτικών μας γραμμών είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της λειτουργικής και ισολογιστικής ανάκαμψης του ομίλου TUI και μια ψήφος εμπιστοσύνης στο επιχειρηματικό μας μοντέλο και τη μελλοντική μας στρατηγική. Αυτό θέτει τις βάσεις για κερδοφόρα ανάπτυξη και παραμένουμε πρωτοπόροι του κλάδου στην προστασία του κλίματος. Η TUI βρίσκεται στον δρόμο προς την προηγούμενη δυναμική της”, ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου TUI, Mathias Kiep.

Οι τρέχουσες πιστωτικές διευκολύνσεις του ομίλου TUI περιλαμβάνουν:
– πιστωτική γραμμή ύψους 1,65 δισεκατομμυρίων ευρώ από 19 ιδιωτικές τράπεζες (συμπεριλαμβανομένης της εγγυητικής γραμμής ύψους 190 εκατομμυρίων ευρώ),
– 1,05 δισ. ευρώ πιστωτική γραμμή KfW από το πακέτο σταθεροποίησης για τον Covid-19.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *