©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TUI: Κάμερες στις κουζίνες για μείωση της σπατάλης τροφίμων | Σε ξενοδοχείο της Σαντορίνης η πρώτη | Πιλοτικό πρόγραμμα σε Ελλάδα και Τουρκία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη σπατάλη τροφίμων στα ξενοδοχεία της, η TUI στρέφεται προς την τεχνολογία και συγκεκριμένα αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, τοποθετώντας κάμερες παρακολούθησης στις κουζίνες των ξενοδοχείων, προκειμένου να εντοπίζει ποια τρόφιμα επιστρέφουν από την τραπεζαρία ή τον μπουφέ για να απορριφθούν.

“Ευελπιστούμε ότι αυτό θα μας προσφέρει λεπτομερή αποτελέσματα σχετικά με τα προϊόντα που καταλήγουν στα σκουπίδια σε μεγάλες ποσότητες”, δήλωσε στο TravelNews ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Blue, Artur Gerber.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα είναι να προσαρμοστεί το μενού ανάλογα με τα αποτελέσματα ή να σερβίρονται μικρότερες μερίδες.

Η ξενοδοχειακή εταιρία, μέλος του ομίλου TUI, η οποία διαθέτει σχεδόν 100 ξενοδοχεία παγκοσμίως, 19 από αυτά στην Ισπανία, δοκιμάζει την ιδέα, εφαρμόζοντας ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Το πρώτο ξενοδοχείο στο οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή είναι το TUI Blue Meltemi, δυναμικότητας 100 δωματίων, στην Περίσσα της Σαντορίνης, ενώ ένα δεύτερο ξενοδοχείο στην Τουρκία, θα ακολουθήσει τα βήματά του.

“Για εμάς, δεν πρόκειται πρωτίστως για την εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά για την αποφυγή της σπατάλης τροφίμων”, είπε ο κ. Gerber.

Tagged

1 σχόλιο στο “TUI: Κάμερες στις κουζίνες για μείωση της σπατάλης τροφίμων | Σε ξενοδοχείο της Σαντορίνης η πρώτη | Πιλοτικό πρόγραμμα σε Ελλάδα και Τουρκία

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *