tui
Φωτό: TUI Group

TUI: Έτοιμη για το δεύτερο πακέτο βοήθειας 1,2 δισ. € από την γερμανική κυβέρνηση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Όμιλος TUI ικανοποίησε την τελευταία προϋπόθεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και είναι έτοιμος να λάβει το δεύτερο πακέτο βοήθειας, ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων €, μετά το πρώτο πακέτο των 1,8 δισ.

Μετά την παραίτηση ορισμένων δικαιωμάτων ομολογιούχων στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF) έχει πλέον προχωρήσει στην υλοποίηση του ομολόγου του Ομίλου, ύψους 150 εκατ. ευρώ όπως είχε προγραμματιστεί. Και οι δύο προϋποθέσεις έπρεπε να ικανοποιηθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Με τα έσοδα από το ομόλογο και την αύξηση του πιστωτικού ορίου από την KfW κατά 1,05 δισεκατομμύρια ευρώ, ο Όμιλος TUI θα λάβει επιπλέον 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.  Συμπεριλαμβανομένου αυτού του δεύτερου πακέτου βοηθείας, η TUI θα έχει διαθέσιμα κεφάλαια περίπου 2,0 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το πακέτο εξασφαλίζει επαρκή ρευστότητα για να καλύψει τις εποχικές διακυμάνσεις το χειμώνα 20/21 και να ενισχύσει τη θέση του Ομίλου στο τρέχον, ασταθές, περιβάλλον της αγοράς.

ksd
adv

Ο Fritz Joussen, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI δήλωσε: «Εξακολουθούμε να λειτουργούμε σε ένα πολύ ασταθές περιβάλλον. Οι ταξιδιωτικές συμβουλές και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στις αγορές μας και στους προορισμούς αλλάζουν συνεχώς. Υπάρχουν ακόμα σημαντικοί περιορισμοί στα παγκόσμια ταξίδια από τον COVID-19 και στην επιχείρησή μας. Αυτό καθιστά τον προγραμματισμό πιο δύσκολο και απαιτεί μεγάλη ευελιξία. Πάνω απ ‘ όλα, το αυξημένο πακέτο σταθεροποίησης με κρατικά δάνεια θα εξασφαλίσει ρευστότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πρέπει να γεφυρώσουμε αυτή την περίοδο, χωρίς σημαντικές πωλήσεις για να φτάσουμε στην Άνοιξη και ταυτόχρονα να επιταχύνουμε την αναδιάρθρωση για την περίοδο μετά τον COVID-19. Η TUI θα γίνει πιο ψηφιακή και αποτελεσματική. Επιπλέον, θέλουμε να συνεχίσουμε να θέτουμε πρότυπα για μεγαλύτερη βιωσιμότητα στον Τουρισμό στο μέλλον, ακόμα κι αν η τρέχουσα προτεραιότηα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της κρίσης. ”

Τον Μάρτιο του 2020, η TUI έλαβε την έγκριση για ένα αρχικό πακέτο βοήθειας, από την κρατική γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα  KfW ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η WSF παρέχει εγγύηση ομολόγου με όγκο 150 εκατομμυρίων ευρώ

Το ομόλογο ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ έχει αρχική διάρκεια έξι ετών και φέρει επιτόκιο 9,5% ετησίως Μετά την αποπληρωμή του ποσού 1,05 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην KfW, η TUI έχει το συνηθισμένο δικαίωμα εξαργύρωσης. Η τιμή μετατροπής ανά μετοχή ορίστηκε στο ελάχιστο ποσό των 2,56 ευρώ. Οι ομολογίες έχουν διάρκεια 10 ετών και μπορούν να μετατραπούν σε μετοχές της TUI ανά πάσα στιγμή.

Ο όμιλος

Ο Όμιλος TUI είναι ο κορυφαίως παγκόσμιος όμιλος Τουρισμού, ο οποίος λειτουργεί σε 180 προορισμούς, σε όλο τον κόσμο.

Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στη Γερμανία. Το μερίδιο του ομίλου TUI είναι καταχωρημένο στον δείκτη FTSE 100, βασικό δείκτης του χρηματιστηρίου του Λονδίνου και στην ανοιχτή αγορά της Γερμανίας.

Το Οικονομικό έτος 2019 ο όμιλος TUI είχε κύκλο εργασιών περίπου 19 δισ. Ευρώ και λειτουργικό αποτέλεσμα 893 εκατ. Ευρώ.

Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 70.000 ανθρώπους, σε περισσότερες από 100 χώρες. Η TUI προσφέρει στους περίπου 28 εκατομμύρια πελάτες της, συπεριλαμβανομένων και 21 εκατομμυρίων σε Ευρωπαϊκές εταιρίες, ολοκληρωμένες υπηρεσίες από μία και μόνο πηγή. Καλύπτει όλη την αλυσίδα του Τουρισμού σε μία «ομπρέλα».

Αυτό περιλαμβάνει περισσότερα από 400 ξενοδοχεία και θέρετρα με επώνυμα εμπορικά σήματα όπως RIU, TUI Blue και Robinson, καθώς και 18 κρουαζιερόπλοια από το MS Europa και το MS Europa 2, τα οποία είναι κρουαζιερόπλοια πολυτελείας, στον στόλο Mein Schiff της TUI Cruises και τα πλοία των Marella Cruises στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Όμιλος περιλαμβάνει επίσης διεθνείς tour operators, 1.600 πρακτορεία στην Ευρώπη και πέντε αεροπορικές εταιρίες με 150 σύγχρονα, μεσαία και μεγάλα αεροσκάφη. Η παγκόσμια εταιρική ευθύνη για βιώσιμη οικονομία περιβαλλοντική και κοινωνική δραστηριότητα αποτελεί σημείο-κλειδί της εταιρικής κουλτούρας του Oμίλου. Το TUI Care Foundation, που ιδρύθηκε το 2015 προωθεί τα θετικά αποτελέσματα του τουρισμού  και της εκπαίδευσης, καθώς επίσης περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών. Το TUI Care Foundation, αυτή τη στιγμή, λειτουργεί σε περισσότερες από 20 χώρες στον κόσμο και αναλαμβάνει πρωτοποριακά projects, δημιουργώντας έτσι ευκαιρίες για την επόμενη γενιά.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *