TUI

Η TUI έχει γενέθλια !!! Έγινε 50 ετών | Πως δημιουργήθηκε ο ταξιδιωτικός κολοσσός

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Touristik Union International – εν συντομία TUI – ιδρύθηκε στη Γερμανία την 1η Δεκεμβρίου του 1968 από 4 μεσαίου μεγέθους τουρ οπερέιτορ εκείνης της εποχής, τους Touropa, Scharnow-Reisen, Hummel-Reise και Dr. Tigges Fahrten.

Τότε, αυτό το γεγονός αυτό  δεν υπήρξε ιδιαίτερα σημαντικό για να γραφτεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, καθώς κανείς δεν υποψιάστηκε ότι μια μέρα αυτή η συνένωση θα οδηγούσε στον μεγαλύτερο τουριστικό όμιλο στον κόσμο. Σήμερα, υπό την αιγίδα της TUI Group βρίσκονται διεθνείς μάρκες ταξιδιωτικών πρακτόρων, έξι αεροπορικές εταιρείες με περίπου 150 αεροσκάφη, δικά της κρουαζιερόπλοια, υπηρεσίες για προορισμούς και γύρω στα 380 δικά της ξενοδοχεία.

«Σήμερα, το TUI Smile είναι μια ορατή σφραγίδα της εξυπηρέτησης, της καινοτομίας, της ποιότητας και της ασφάλειας σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του Ομίλου» δήλωσε ο Erik Friemuth, επικεφαλής της TUI Group στο Μάρκετινκ. «Με την παγκόσμια εικόνα της μάρκας μας, δημιουργούμε αξιοπιστία στους πελάτες μας».

Ενώ η TUI προηγουμένως ήταν ουσιαστικά ένας ταξιδιωτικός πράκτορας, η αναδιάρθρωση της εταιρείας άρχισε το 2014, όπου η εταιρεία έγινε πλέον, προγραμματιστής, επενδυτής και διαχειριστής ξενοδοχείων και κρουαζιερόπλοιων.

Σήμερα, περισσότερο από το 60 % το λειτουργικό αποτέλεσμα του Ομίλου προέρχεται από τις εταιρείες ξενοδοχείων και τις κρουαζιέρες που λειτουργούν από τις θυγατρικές του Ομίλου Hapag-Lloyd Cruises, TUI Cruises και Marella Cruises. Η TUI ολοκλήρωσε επιτυχώς τη μετατροπή από έναν κλασικό οργανωτή ταξιδιών σε σημερινό όμιλο ξενοδοχειών και κρουαζιέρων.

Η Ισχυρή Καινοτομία από την αρχή

Η καινοτόμος ισχύς για την οποία είναι γνωστή σήμερα η εταιρεία ήταν ήδη εμφανής στις αρχές της. Η TUI ήταν ο πρώτος ταξιδιωτικός πράκτορας που προσέφερε την ακύρωση ταξιδιών, την ασφάλιση των πελατών της – ήδη από την ίδρυσή της το 1968. Μόνο δύο χρόνια αργότερα χρησιμοποίηθηκε, ο πρώτος μεγάλος υπολογιστής για κρατήσεις ταξιδιών, και το σύστημα κρατήσεων START, με τη συμμετοχή της TUI.

Οι καινοτομίες στις οποίες η TUI διαδραμάτισε πρωτοποριακό ρόλο ήταν η εγγύηση επιστροφής χρημάτων με την οποία ο Όμιλος υπογράμμισε τη δέσμευσή του για την ποιότητα του.

Από μεσαίου μεγέθους ταξιδιωτικός πράκτορας σε παγκόσμιο ηγέτη της αγοράς

Στην 50ετή ιστορία της, η TUI έχει υποστεί πολλές αλλαγές και προχώρησε προς τα εμπρός. Η ομάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται και, κατά συνέπεια, να διαμορφώνει επίσης τη
βιομηχανία. Η TUI το 2018 είναι μια εντελώς διαφορετική εταιρεία από ότι ήταν η TUI πριν πέντε ή δέκα χρόνια.

Βασικός παράγοντας για τη συνεχή ανάπτυξη του Ομίλου είναι η ψηφιοποίηση

Από τη μία πλευρά, η TUI ανοίγει νέες αγορές, όπως η Κίνα, η Ινδία ή η Βραζιλία χρησιμοποιώντας το τυποποιημένο λογισμικό της σε μια πλήρως ψηφιακή προσέγγιση. Στο ίδιο χρόνο, η ψηφιακή χρήση της TUI είναι πάνω από όλα: περισσότερες υπηρεσίες και καλύτερες υπηρεσίες για τους πελάτες της, και πιο αποτελεσματικές διαδικασίες μέσα στην εταιρεία. Η τεχνολογία Blockchain, για παράδειγμα, επιτρέπει τη βέλτιστη αξιοποίηση των εταιρειών, που έχουν το δικό τους χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων.Στο μέλλον, η TUI θα είναι σε θέση να προσφέρει σε κάθε επισκέπτη εξατομικευμένες και σχετικές προσφορές που ανταποκρίνονται με ακρίβεια στις επιθυμίες και τις προτιμήσεις του κάθε πελάτη.
Κατά το τελευταίο μισό αιώνα η TUI έχει επιτύχει πολλά και έχει συμβάλει αποφασιστικά
στη διαμόρφωση του τουρισμού.

 Ηγέτης στη βιωσιμότητα – Environmental Officer από τη δεκαετία του ’90

Η παγκόσμια ευθύνη για βιώσιμη, οικολογική και κοινωνική δράση υπήρξε κεντρικό
στοιχείο της εταιρικής κουλτούρας της TUI εδώ και δεκαετίες. Ήδη από την αρχή της η TUI έγινε ο πρώτος ταξιδιωτικός πράκτορας και μάλιστα μία από τις πρώτες εταιρείες, που είχε ρόλο περιβαλλοντικού λειτουργού. Σήμερα, η ομάδα έχει θέσει πολύ φιλόδοξους στόχους με τη στρατηγική «Καλύτερες Διακοπές, Καλύτερος Κόσμος».

Η TUI δραστηριοποιείται σε 180 προορισμούς σε όλο τον κόσμο με έδρα στη Γερμανία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *