TUI Γερμανίας: +10% η Ελλάδα, αβεβαιότητα συνολικά

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η TUI Γερμανίας δεν είναι σίγουρη για το αν οι last minute πωλήσεις τουριστικών πακέτων θα απογειωθούν φέτος το Καλοκαίρι και αν θα υπάρξει μαζικά επέκταση της παραγωγικής ικανότητας των ξενοδοχείων για την προσεχή χειμερινή περίοδο.
Η ηγέτιδα ταξιδιωτική εταιρία στη γερμανική αγορά, παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμα του Χειμώνα 2016-17, στον Μαυρίκιο, απάντησε διά του επικεφαλής της Sebastian Ebel για τις προοπτικές των καλοκαιρινών κρατήσεων ως εξής: «Δεν ξέρω. Ρωτήστε με ξανά σε τρεις μήνες πώς πήγε, τότε θα μπορώ να κάνω μερικές παρατηρήσεις.».

Η TUI Γερμανίας δεν αποκάλυψε τα συνολικά στοιχεία πωλήσεων για το Καλοκαίρι του 2016, εκτός από το ότι το 70% της χωρητικότητας έχει ήδη πουληθεί.
Ο κ. Ebel όταν ρωτήθηκε για την Τουρκία όπου η TUI είχε πτώση 40% στις κρατήσεις από το Φεβρουάριο, σχολίασε απλώς: «Έχουμε ανακάμψει λιγάκι.»
Αλλά ήταν «επιφυλακτικά αισιόδοξος» ότι η TUI θα μπορούσε να αντισταθμίσει την πτώση στις κρατήσεις για την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Τυνησία αναπτύσσοντας άλλους προορισμούς.
Οι πωλήσεις είναι έντονα αυξημένες για Ισπανία (20%),  Πορτογαλία (19%), Κροατία (26%), Βουλγαρία (24%) και Ιταλία (21%), ενώ η ζήτηση για την Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 10%.

Για το Χειμώνα 2016-17, η TUI έχει τριπλασιάσει το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων της σε 75.000, συμπεριλαμβανομένων 15.000 σε μακρινούς προορισμούς. Η χωρητικότητα στα Κανάρια Νησιά – τα οποία επιλέγει το 1/3 των πελατών της TUI για διακοπές το Χειμώνα – έχει αυξηθεί κατά 40%, σε 700.
«Λόγω της ασθενέστερης ζήτησης για την Αίγυπτο και την Τυνησία, αναμένουμε περαιτέρω ανάπτυξη εδώ», δήλωσε ο διευθυντής  Oliver Dörschuck.

Επίσης, υπάρχουν περισσότερα ξενοδοχεία τριών αστέρων από ποτέ. «Είμαστε ήδη το νούμερο ένα στην πολυτελή αγορά. Τώρα βάλαμε ως στόχο την ηγεσία της αγοράς με τον πυρήνα του brand μας ως TUI στο μεσαίο τμήμα της αγοράς», δήλωσε ο Ebel. Επιπλέον, η TUI θα ανοίξει δέκα νέα ξενοδοχεία δικού της brand αυτόν τον Χειμώνα, συμπεριλαμβανομένων τριών νέων ξενοδοχείων Sensimar. Και συμπλήρωσε: ” Οι τιμές θα είναι γενικά σταθερές τον επόμενο Χειμώνα, με ελαφρώς υψηλότερες τιμές για ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς, ενώ η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία θα είναι 3% φθηνότερες κατά μέσο όρο”.

Το “φθηνό” brand 1-2-Fly της TUI προσφέρει πολλές εκπτώσεις για έγκαιρες κρατήσεις και ειδικές τιμές για παιδιά, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει από νωρίς τις κρατήσεις για τον επερχόμενο Χειμώνα, ενώ έχει επίσης διευρυμένη διαθεσιμότητα για τα Κανάρια Νησιά και άλλους μακρινούς προορισμούς. Στα Κανάρια Νησιά, όπου περίπου το 20% των πελατών θα κάνει διακοπές φέτος το καλοκαίρι, το 1-2-Fly έχει προσθέσει 111 περισσότερα ξενοδοχεία, φτάνοντας πάνω από 500 στο σύνολο.

«Οι εξωτικοί προορισμοί έχουν υψηλότερη ζήτηση από ποτέ από τους ευκατάστατους οικονομικά πελάτες», δήλωσε ο επικεφαλής του brand, Stefan Baumert. Πέρυσι, το συγκεκριμένο brand παρήγαγε «υψηλή διψήφια αύξηση κρατήσεων» στους μακρινούς προορισμούς. Το χαρτοφυλάκιο έχει επεκταθεί κατά 300 περισσότερα ξενοδοχεία και επιπρόσθετες εκδρομές για την ερχόμενη χειμερινή περίοδο.

Στο μεταξύ, το πολυτελές brand της TUI Γερμανίας, Airtours, προσφέρει στους πελάτες μία νέα «ευέλικτη εγγύηση» για το Χειμώνα 2016-17, με δωρεάν ακύρωση ή δυνατότητα για εκ νέου κράτηση μέχρι και μόλις 24 ώρες πριν την αναχώρηση.
Ωστόσο, οι πελάτες πρέπει να πληρώσουν επιπλέον για αυτή την επιλογή, κόστος που κυμαίνονται από 15€ ανά άτομο για περιηγήσεις στην πόλη ως 39€ για τις κρατήσεις των ξενοδοχείων κόστους μέχρι 5,000€ και 99€ για τις πολυτελείς διακοπές με κόστος έως 10.000€. Η επιλογή αυτή δεν καλύπτει κρατήσεις που αφορούν μόνο αεροπορικά εισιτήρια ή κρουαζιέρες. Ο επικεφαλής του brand, Steffen Boehnke, είπε ότι αυτού του είδους οι ρυθμίσεις θα επεκταθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Με εκτίναξη ύψους 40% στις κρατήσεις για κρουαζιέρες φέτος, η Airtours επέκτεινε την διαθεσιμότητά της για τον ερχόμενο χειμώνα με συνολικά 32 πλοία και πάνω από 800 διαδρομές.
Στην ξηρά, το Περού αλλά και περισσότερα ξενοδοχεία του Ινδικού Ωκεανού έχουν προστεθεί στο πρόγραμμα των μακρινών προορισμών.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *