tui money tourism copyright photo IMG_6237
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TUI Γερμανίας: Ελλάδα, Μαγιόρκα και Τουρκία υπερέχουν στις προκρατήσεις για το επόμενο Καλοκαίρι | Ποιές είναι οι τάσεις | City breaks, Workation και πράσινα ταξίδα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αύξηση των κρατήσεων άνω του μέσου όρου για το επόμενο καλοκαίρι προβλέπει η TUI Γερμανίας, με τα Κανάρια νησιά, τις Βαλεαρίδες νήσους, την Ελλάδα και την Τουρκία να προηγούνται στις προκρατήσεις για το Καλοκαίρι του 2022. Την ίδια στιγμή, ο tour operator, προβλέπει ότι η φετινή, χειμερινή τουριστική θα είναι μια σχετικά καλή σεζόν, με τα Κανάρια νησιά να συγκεντρώνουν αυξημένη ζήτηση.

baumert stefan
Ο Stefan Baumert, διευθύνων σύμβουλος στην TUI Γερμανίας

Ο κορυφαίος τουριστικός οργανισμός καταγράφει συνεχιζόμενη αύξηση των προκρατήσεων για το Καλοκαίρι του 2022,  ιδιαίτερα όσον αφορά τους μακρινούς προορισμούς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της TUI Γερμανίας, Stefan Baumert, κατά την παρουσίαση του καλοκαιρινού προγράμματος του 2022.

“Όσον αφορά στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, το επόμενο καλοκαίρι εμφανίζουν αυξημένη ζήτηση, με μεγαλύτερη ζήτηση να καταγράφεται για τις ΗΠΑ, τις Μαλδίβες, τον Μαυρίκιο και τη Δομινικανή Δημοκρατία”, είπε ο Baumert, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι το 2022 η ζήτηση θα ανέλθει στα επίπεδα πριν από την πανδημία, το 2019.

“Η ανακοίνωση του ανοίγματος των ΗΠΑ στους τουρίστες έχει κεντρίσει τη ζήτηση. Οι εισερχόμενες κρατήσεις το δείχνουν ήδη ξεκάθαρα”, πρόσθεσε το “αφεντικό” της TUI Γερμανίας.

Παρά τα νέα εμπόδια για τον τουρισμό, όπως το lockdown στην Αυστρία και τις προειδοποιήσεις κι από άλλες χώρες πως ενδέχεται να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, η TUI Γερμανίας αναμένει μια σχετικά καλή ταξιδιωτική χειμερινή σεζόν, καθώς πολλοί προορισμοί διακοπών, που εξαιτίας της πανδημία και των ταξιδιωτικών περιορισμών είχαν αφαιρεθεί από το πρόγραμμά της, τώρα επιστρέφουν και παρουσιάζουν, ήδη, αυξημένη ζήτηση. “Σε αντίθεση με τον περασμένο χειμώνα, σχεδόν όλοι οι προορισμοί είναι ξανά επισκέψιμοι, αυτή τη στιγμή. Η χειμερινή περίοδος έχει ανεβάσει ταχύτητα”, δήλωσε ο επικεφαλής της TUI  Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον tour operator, κλασικοί προορισμοί όπως τα Κανάρια Νησιά προηγούνται όσον αφορά τις χειμερινές κρατήσεις. “Όπως φαίνεται, τις συννεφιασμένες ημέρες στο σπίτι η επιθυμία για ήλιο και παραλία αυξάνεται σταθερά”, είπε ο Stefan Baumert.

Μεγάλη ποικιλία με 80.000 καταλύματα σε όλο τον κόσμο

Σε αντίθεση με το περασμένο καλοκαίρι, σχεδόν όλοι οι προορισμοί πτήσεων θα είναι επισκέψιμοι ξανά το επόμενο έτος, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στην ποικιλία της προσφοράς: Η TUI διαθέτει επί του παρόντος πάνω από 80.000 καταλύματα για να διαλέξουν οι πελάτες σε όλο τον κόσμο, ενώ περισσότερα από 16.000 είναι προσπελάσιμα οδικώς. Αυτά περιλαμβάνουν πολλά αποκλειστικά ξενοδοχεία για τα οποία μπορείτε να γίνουν κρατήσεις μόνο με την TUI.

Ακόμη, θα υπάρξουν νέες προσθήκες το καλοκαίρι στα TUI Blue, TUI Kids Club και RIU. Τέσσερα νέα TUI Kids Club ανοίγουν στην πολωνική ακτή της Βαλτικής, στο Βένετο, στην Τουρκική Ριβιέρα και στην Κω. Η πορεία επέκτασης της TUI Blue θα συνεχιστεί επίσης. Για το καλοκαίρι, οι Γερμανοί παραθεριστές μπορούν να επιλέξουν από συνολικά 13 ξενοδοχεία TUI Blue στην Τουρκία, τις Βαλεαρίδες Νήσους, την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Κύπρο, την Ιταλία, τις Μαλδίβες και τη Δομινικανή Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένου του TUI Blue Sensatori Biomar στη Μαγιόρκα.

Τα ταξίδια με αυτοκίνητο παραμένουν σε ζήτηση . Ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο TUI στην Πολωνία

Οι Γερμανοί θα πάνε συχνά διακοπές με αυτοκίνητο ξανά το Καλοκαίρι του 2022, επειδή τα ταξίδια στη χώρα τους αλλά και στις γειτονικές χώρες Αυστρία, Ελβετία και Ιταλία έχουν αποδειχθεί δημοφιλείς προορισμοί φέτος. Η Πολωνία, και ειδικότερα η πολωνική ακτή της Βαλτικής, θα αναπτυχθεί το 2022, με την λειτουργία του νέου οικογενειακού θέρετρου τεσσάρων αστέρων TUI Kids Club Bel Mare στο Miedzyzdroje κοντά στο Swinoujscie με μεγάλα οικογενειακά διαμερίσματα και νεροτσουλήθρα και υδάτινο πάρκο. Θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο της μάρκας TUI στην Πολωνία.

Ταξίδια στην πόλη, επανέρχονται δυναμικά το Καλοκαίρι

«Τα ταξίδια στην πόλη θα βιώσουν μια αναγέννηση το Καλοκαίρι», δηλώνει ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας Stefan Baumert. Η TUI αναμένει αυξημένη ζήτηση για ταξίδια στην πόλη, επίσης σε συνδυασμό με σόου και μιούζικαλ, που έχουν ξεκινήσει ξανά. Οι τιμές των ξενοδοχείων, ειδικά σε μεγάλες μητροπόλεις, είναι αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα ελκυστικές, επειδή το τμήμα των επαγγελματικών ταξιδιών δεν έχει ακόμη επιστρέψει πλήρως.

Η TUI έχει προσθέσει πολλά ξενοδοχεία πόλης στην Ευρώπη στη γκάμα της. Η γκάμα επεκτάθηκε κυρίως στη Γερμανία, τη Ρώμη, τη Βενετία, τη Λισαβόνα, το Άμστερνταμ, το Εδιμβούργο και την Πράγα. Για παράδειγμα, το Mama Shelter Prague, ένα lifestyle ξενοδοχείο για νέους, είναι μια νέα προσθήκη. Νέο είναι και το Riu Plaza Manhattan Times Square. Η γκάμα των ευέλικτων τιμών με δυνατότητα ακύρωσης έως τις 6 μ.μ. την ημέρα της άφιξης επεκτάθηκε περαιτέρω για το Καλοκαίρι του 2022 και μπορεί να γίνει κράτηση σε 42.000 ξενοδοχεία παγκοσμίως.

Γραφείο στην παραλία: Workation @ Robinson and Workation @ TUI Blue σε ζήτηση

Η νέα τάση για συνδυασμό εργασίας και διακοπών επιταχύνεται, καθώς το γραφείο στο σπίτι και το ευέλικτο ωράριο εργασίας θα είναι το νέο κανονικό σε πολλά μέρη το επόμενο έτος. Στα Workation @ Robinson και Workation @ TUI Blue, πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν τις δικές τους κατηγορίες δωματίων με ειδικό εξοπλισμό γραφείου. Η προσφορά θα επεκταθεί περαιτέρω το Καλοκαίρι του 2022. Συνολικά 24 ξενοδοχεία των εμπορικών σημάτων Robinson, TUI Blue και TUI Magic θα προσφέρουν ζωντανή εργασία το καλοκαίρι. Νέα εδώ είναι τα TUI Blue Riu Tikida Garden και TUI Blue Riu Tikida Beach στο Μαρόκο, καθώς και τα Robinson Clubs Nobilis, Schlanitzen Alm, Arosa και Fleesensee.

Τα πράσινα ταξίδια ολοένα και πιο δημοφιλή . Διακοπές χωρίς πλαστικά στις Βαλεαρίδες Νήσους

Για πολλούς ανθρώπους, η βιώσιμη χρήση των πόρων μας έχει γίνει μια στάση απέναντι στη ζωή που διαδραματίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο – ακόμη και όταν πρόκειται για αποφάσεις διακοπών. Σε ολόκληρο τον όμιλο, 43 εκατομμύρια παραθεριστές της TUI έχουν μείνει σε πράσινα ξενοδοχεία από το 2015.

Όπως όλα σχεδόν τα TUI Hotels & Resorts, αυτά τα ξενοδοχεία διαθέτουν πιστοποίηση βιωσιμότητας και εφαρμόζουν συγκεκριμένες περιβαλλοντικές βελτιώσεις, όπως η μείωση του CO 2 κατά μέσο όρο 10 τοις εκατό, 24 τοις εκατό λιγότερο όγκο απορριμμάτων και χρήση 23 τοις εκατό περισσότερης πράσινης ενέργειας.

Η TUI έχει αφαιρέσει συνολικά 257 εκατομμύρια τεμάχια πλαστικού μιας χρήσης, η πλειονότητα των οποίων – 197 εκατομμύρια κομμάτια – σε ξενοδοχεία. Η TUI συμμετέχει επί του παρόντος με το Futouris και την κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων στο έργο «Διακοπές χωρίς πλαστικά». Στα λεγόμενα «Eco Pilot Rooms» του Robinson Cala Serena υπάρχουν μόνο κομποστοποιήσιμες θήκες καφέ και υφασμάτινες σακούλες σκουπιδιών που πλένονται. Τα σετ περιποίησης στα μπάνια ξαναγεμίζονται με τοπικά προϊόντα και τα δωμάτια καθαρίζονται αποκλειστικά με καθαριστικά χωρίς χημικά και πλαστικά. Στην περίπτωση των πιο φιλικών προς το κλίμα διακοπών, η TUI εστιάζει κυρίως στη μείωση και την αποφυγή των εκπομπών και θα συνεχίσει να μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αεροσκαφών, των πλοίων και των ξενοδοχείων στο μέλλον.

Ο Baumert

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο Τουρισμός θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί σχεδόν στα επίπεδα του 2019 του χρόνου. Θα ζήσουμε ένα καλοκαίρι ταξιδιού στο οποίο η κανονικότητα επιστρέφει», λέει ο Baumert.

Και συνεχίζει: “Η κράτηση νωρίς είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη και συμβουλή για όλους όσους αναζητούν χαμηλές τιμές και μεγάλη ποικιλία, γιατί όσοι κάνουν κράτηση αργά κινδυνεύουν να μην βρουν στα πιο όμορφα ξενοδοχεία και παραλίες και οι τιμές ταξιδιού θα είναι λιγότερο ελκυστικές. Με το τιμολόγιο Flex, οι παραθεριστές κάνουν κράτηση εντελώς χωρίς κινδύνους, καθώς μπορούν να κάνουν εκ νέου κράτηση ή να ακυρώσουν δωρεάν έως και 14 ημέρες πριν την άφιξη. Η επιθυμία για ασφάλεια και ευελιξία στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό θα παραμείνει πολύ σημαντική για τους παραθεριστές».

Η TUI Deutschland GmbH

Η TUI Deutschland GmbH είναι η νούμερο 1 εταιρία στη γερμανική ταξιδιωτική αγορά και είναι θυγατρική εξ ολοκλήρου του Ομίλου TUI, του κορυφαίου τουριστικού ομίλου στον κόσμο με έδρα τη Γερμανία.

Εκτός από τη βασική μάρκα TUI, πολλοί άλλοι γνωστοί τουριστικοί πράκτορες και μάρκες όπως η Airtours και η l’tur καθώς και ειδικοί όπως η Gebeco.

Η TUI καλύπτει έτσι όλο το φάσμα των ταξιδιών, από κατηγορία premium, έως ατομικό και φθηνό. Ο ηγέτης της τουριστικής αγοράς στη Γερμανία έχει περίπου 10.000 υπαλλήλους και 500 δικά του καταστήματα TUI.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *