Photo on Pexels

TUI: Ήλιος, Διακοπές και Ύπνος τα τρία πράγματα που δεν… χορταίνουν οι Βρετανοί | ΕΡΕΥΝΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανεπάρκεια σε βιταμίνη Η ή αλλιώς βιταμίνη των διακοπών -όρος που επινοήθηκε από την TUI-, φαίνεται να παρουσιάζουν οι Βρετανοί, με πάνω από το ένα τρίτο (35%) να παραδέχονται ότι δεν απολαμβάνουν αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά και ύπνο (29%) και χρόνο για τον εαυτό τους (19%).

Όπως αποκαλύπτει έρευνα της TUI Ην. Βασιλείου, σε περισσότερους από 2.000 Βρετανούς, για τα 30 πράγματα που δεν είναι αρκετά για τους Βρετανούς, η σωματική άσκηση και η διασκέδαση βρίσκονται ψηλά στη λίστα των 30 πραγμάτων που δεν τους είναι αρκετά, ακολουθούμενες από διακοπές (33%) και γέλιο (19%).

Ο χώρος εργασίας φαίνεται να είναι ένα σημαντικό θέμα για τους Βρετανούς, οι οποίοι θα ήθελαν μεγαλύτερης διάρκειας άδεια (15%) και επιβράβευση (11%), ενώ και οι ώρες της ημέρας είναι επίσης μεταξύ των πραγμάτων που οι Βρετανοί δεν αισθάνονται ότι τους είναι αρκετά.

Αντί για χρήματα, σχεδόν τα τρία τέταρτα (69%) των Βρετανών ομολογούν ότι οι διακοπές τους προσφέρουν περισσότερα στοιχεία από αυτά που χρειάζονται. Με λίγο λιγότερο από το ένα τρίτο (28%) να παραδέχονται ότι οι διακοπές εμπλουτίζουν τη ζωή τους και νιώθουν ότι δεν τους είναι αρκετή η μία φορά τον χρόνο (67%).

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας, το 39% θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παρατείνει τις διακοπές του, ενώ σχεδόν οι μισοί (46%) σκέφτονται να ταξιδέψουν σε πιο απομακρυσμένους ή πιο εξωτικούς προορισμούς διακοπών ή να κλείσουν ένα μεγαλύτερο ταξίδι. Ωστόσο, σχεδόν τα τέσσερα δέκατα των ερωτηθέντων (39%) δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν διακοπές εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με την έρευνα, μετά την πανδημία οι Βρετανοί έχουν αναπτύξει μια νοοτροπία με βάση την οποία “τίποτα δεν είναι ποτέ αρκετό” για αυτούς, εκτός από τις διακοπές.

Η νοοτροπία αυτή κάνει τους Βρετανούς να νιώθουν στενοχωρημένοι (24%) και κουρασμένοι (23%), μια κατάσταση η οποία είναι γνωστή ως ανεπάρκεια Βιταμίνης Η (Holidays), δηλαδή της βιταμίνης των διακοπών, ένας όρος που έχει δημιουργήσει η TUI με συμπτώματα όπως η έλλειψη μαυρίσματος, ευτυχίας και ενθουσιασμού.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η TUI συνεργάστηκε με τον διάσημο ραδιοφωνικό παρουσιαστή, Mark Wright, για να χαρίσει το απόλυτο πακέτο “βιταμίνης H”, προσφέροντας σε έναν τυχερό ακόλουθο του Instagram τρία πακέτα διακοπών σε ένα χρόνο, συμπεριλαμβανομένων εξωτικών, μακρινών διακοπών, διακοπές στη Μεσόγειο και ένα σύντομο “διάλειμμα” σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

“Ποιος δεν αγαπά τις διακοπές; Ζω για αυτό και πάντα μετράω αντίστροφα για την επόμενη φορά που θα φύγω. Είτε παρακολουθώ τον ήλιο να δύει στη Μαγιόρκα, είτε κάνοντας σκι σε ένα βουνό στις Άλπεις, είτε ξαπλώνοντας σε μια παραλία στο Μεξικό, ανυπομονώ να αναπληρώσω τον χαμένο χρόνο!”, είπε ο Mark Wright.

Από την πλευρά της η Katie McAlister, επικεφαλής Μάρκετινγκ για την TUI Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας, είπε: “Όλοι έχουμε κάποια πράγματα που θέλουμε περισσότερα στη ζωή μας -ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλα ή το μικρά είναι. Ωστόσο, όλες αυτές οι δραστηριότητες απολαμβάνονται κατά τη διάρκεια των διακοπών -είτε πρόκειται για περισσότερη κουλτούρα, για μένα, για ύπνο ή για χρόνο για τον εαυτό σου. Προφανώς οι διακοπές είναι εκείνες που νιώθουμε πιο ικανοποιημένοι και πλούσιοι. Η ανεπάρκεια βιταμίνης H είναι η τελευταία τάση που αναδεικνύεται από την πανδημία”.

Τα 30 κορυφαία πράγματα που δεν είναι ποτέ αρκετά για τους Βρετανούς

Λιακάδα
Διακοπές
Ύπνος
Άσκηση
Χρήματα
Βόλτα με φίλους
Αγκαλιές
Διασκέδαση
Καθαρός αέρας
Γέλιο
Ευτυχία
Χρόνος με τον εαυτό μου
Χαλάρωση
Ώρες μέσα στην ημέρα
Χουζούρεμα
Καλή τύχη
Φρούτα/λαχανικά
Νυχτερινές έξοδοι
Αυτοπεποίθηση
Αγάπη
Οικογενειακές στιγμές
Ρεπό
Χρόνος μακριά από την οθόνη
Ελευθερία
Βιταμίνη C
Νερό
Ένα μεγαλύτερο σπίτι
Ενσυνειδητότητα
Πολιτισμός
Έπαινος

Τα αποτελέσματα έρευνας δείχνουν, επίσης, ότι οι μεσήλικες Βρετανοί (ηλικίας μεταξύ 45 και 54 ετών) αισθάνονται ότι χρειάζονται περισσότερες διακοπές, οι οποίες είναι στην πρώτη θέση της λίστας των κορυφαίων 30 πραγμάτων που δεν τους είναι αρκετά, και στην πέμπτη θέση για τους νεότερους Βρετανούς (ηλικίας μεταξύ 25 και 34 ετών).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *