Η TUI θα αρχίσει άμεσα να πουλάει πτήσεις της Ryanair

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η TUI θα αρχίσει να πουλάει πτήσεις που προέρχονται απευθείας από τη Ryanair “το συντομότερο δυνατό”, μετά τη συμφωνία-σταθμό μεταξύ του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Ευρώπης και του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού, την περασμένη εβδομάδα.

Ο τουριστικός όμιλος πουλάει, ήδη, θέσεις της Ryanair σε ορισμένες αγορές, αλλά η συμφωνία για την απευθείας προμήθεια θέσεων μέσω σύνδεσης API με την πλατφόρμα της Ryanair θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η TUI θα συνδεθεί με ολόκληρο το πρόγραμμα της Ryanair, αλλά μόνο οι πτήσεις που προσφέρουν πρόσβαση σε καταλύματα στην πλατφόρμα της θα είναι διαθέσιμες στα πρακτορεία και τους πελάτες.

Η συμφωνία είναι αορίστου χρόνου, αλλά η ΤUΙ επέμεινε ότι δεν θα έχει καμία επίπτωση για την ΤUΙ Airways.
Προβλέπει την πώληση περισσότερων από ένα εκατομμύριο θέσεων της Ryanair ετησίως, ενισχύοντας την ικανότητά της στα δυναμικά, ταξιδιωτικά πακέτα. Ωστόσο, το ένα εκατομμύριο μετακινήσεις θα είναι λιγότερο από το 0,6% των προβλεπόμενων 183 εκατομμυρίων επιβατών της Ryanair φέτος.

Εκπρόσωπος της TUI αποκάλυψε ότι “δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία για την έναρξη των πτήσεων με απευθείας προμήθεια της Ryanair”, αλλά επιβεβαίωσε: “Θέλουμε να γίνει το συντομότερο δυνατό. Θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να δημιουργηθεί η σύνδεση για να εισαχθεί το περιεχόμενο στα συστήματά μας”.

Η ΤUΙ πουλάει ήδη πτήσεις της Ryanair μέσω των GDS σε ορισμένες αγορές, κυρίως μέσω γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων.

Ο τουριστικός όμιλος προμηθεύεται ήδη απευθείας πτήσεις από αερομεταφορείς όπως η easyJet, η Lufthansa και η γερμανική θυγατρική της Lufthansa, Eurowings, ενώ βρίσκεται στα μέσα μιας δίμηνης δοκιμαστικής περιόδου με την Wizz Air στην Αυστρία.

Μιλώντας σχετικά, ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Sebastian Ebel, παραδέχθηκε: “Αγοράζουμε το 30%-40% των θέσεων από άλλες αεροπορικές εταιρίες κυρίως σε δρομολόγια που δεν πετάμε εμείς”.

Η συμφωνία με τη Ryanair θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεδομένου του μεγέθους του αερομεταφορέα στη χώρα.

Ανακοινώνοντας τη συμφωνία, η TUI δήλωσε ότι “οι πτήσεις της Ryanair θα συνδυαστούν με την πλήρη προσφορά της εταιρίας, αλλά θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για το εμπορικό σήμα [απευθείας πώληση] της First Choice” που επαναλανσαρίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο ως μια διαδικτυακή πλατφόρμα, βασισμένη σε εφαρμογές που απευθύνεται σε νεότερους πελάτες.

Ο όμιλος ανέφερε ότι πούλησε περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια δυναμικά, ταξιδιωτικά πακέτα το τελευταίο πλήρες έτος.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *