tui
Φωτό: TUI Group

TUI: Θετικές οικονομικές ροές και 4,2 εκατ. κρατήσεις | Αισιοδοξία από τα οικονομικά αποτελέσματα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης TUI Group, ανακοίνωσε συνολικά 4,2 εκατομμύρια κρατήσεις για το Καλοκαίρι του 2021, με μέσες τιμές εννέα τοις εκατό υψηλότερες από την προ-πανδημία του 2019 και θετικές ταμειακές ροές 320 εκατ. € για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Το μέγεθος τους προγράμματος της TUI για τους βασικούς μήνες του προγράμματος αυτού του καλοκαιριού έχει προσαρμοστεί στο 60% των επιπέδων του 2019, έναντι του 75% που είχε αρχικά ανακοινωθεί λόγω της καθυστέρησης του ανοίγματος της Αγγλίας.

Εκτός από τα Βαλεαρίδες, τα ελληνικά νησιά, ιδιαίτερα η Κρήτη και η Ρόδος, συγκαταλέγονται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Ο όμιλος κατέγραψε θετική ταμειακή ροή πριν χρηματοδοτήσει περίπου 320 εκατομμύρια ευρώ για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας. Ωστόσο εμφάνισε ζημία 670 εκατ. Ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους με έσοδα 650 εκατ. Ευρώ.

“Λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών, τα ταξίδια δεν μπορούσαν να συνεχιστούν σε όλες τις αγορές και όχι σε όλους τους προορισμούς”, ανέφερε η εταιρεία.

Μόλις πέφτουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, η δυναμική των κρατήσεων αυξάνεται σημαντικά, σύμφωνα με την εταιρεία. Περίπου 1,5 εκατομμύρια κρατήσεις έχουν ληφθεί από τον Μάϊο, σύμφωνα με τα στοιχεία της TUI.

tui_joussenΟ διευθύνων σύμβουλος Fritz Joussen δήλωσε: «Το επιχειρηματικό μας μοντέλο και το ισχυρό όνομα TUI παραμένουν ένα επιτυχημένο μοντέλο και αποτελούν την εγγύηση για την επιτυχή επανεκκίνηση. Η ζήτηση των πελατών και η δυναμική των κρατήσεων παραμένουν υψηλές μόλις καταργούνται οι κρατικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Όπου το κράτος επιστρέφει στην κανονική επιχειρηματική ελευθερία, είμαστε πολύ επιτυχημένοι – όπου τα κράτη παρεμβαίνουν και περιορίζουν την επιχειρηματική ελευθερία, αυτές οι παρεμβάσεις επηρεάζουν τις κρατήσεις. Με ενάμιση εκατομμύριο επιπλέον κρατήσεις από τον Μάιο και συνολικά περισσότερες από τέσσερα εκατομμύρια κρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο, τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. Ειδικά στη Γερμανία και στις ηπειρωτικές ευρωπαϊκές αγορές, τα τρέχοντα στοιχεία κρατήσεων δείχνουν μεγάλη συσσωρευμένη ζήτηση”.

Συνέχισε δε λέγοντας: «Στην Αγγλία, τα ταξίδια μπορούσαν να συνεχιστούν μόνο στα μέσα Ιουλίου. Συνεπώς, η ζήτηση και οι κρατήσεις εκεί θα αντικατοπτριστούν στο τέταρτο τρίμηνο. Η λειτουργία μας επιστρέφει επιτέλους  και ο μετασχηματισμός της TUI έχει σαφές θετικό αντίκτυπο».

Και πρόσθεσε: «Είναι απαραίτητο να απομακρυνθούμε από την άκαμπτη εξέταση των αριθμών των κρουσμάτων, ως μέτρο της πανδημίας. Μάλλον θα ζήσουμε με τον Covid όπως και με άλλες μολυσματικές ασθένειες. Το θέμα είναι να μετριαστούν οι μολύνσεις, η σοβαρότητα και οι συνέπειες της νόσησης. Στην Ευρώπη, τα εμβόλια είναι διαθέσιμα σε όλους που θέλουν να εμβολιαστούν, οι σοβαρές νοσήσεις δεν αυξάνονται αισθητά και τα συστήματα υγείας δεν είναι υπερφορτωμένα. Αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία των εκστρατειών εμβολιασμού. Τα εμβολιασμένα άτομα προστατεύονται και δεν αποτελούν πλέον σημαντικό κίνδυνο για τους άλλους. Όσοι δεν κινδυνεύουν ή σχεδόν δεν κινδυνεύουν θα πρέπει τώρα να πάρουν πίσω πλήρως τις ελευθερίες τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για παιδιά και νέους, για τους οποίους ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. Το αν κάποιος εμβολιαστεί ή όχι είναι και παραμένει προσωπική απόφαση. Ωστόσο, σε λίγους δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να καθορίζουν μόνιμα τον ρυθμό και να περιορίζουν την καθημερινή ζωή της πλειοψηφίας».

Η λειτουργία

Περισσότεροι από τους μισούς πελάτες του ομίλου, (52%) έκλεισαν τις διακοπές τους στο διαδίκτυο το προηγούμενο τρίμηνο, ακολουθώντας μια τάση που «αυξήθηκε σημαντικά» κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κατά την υπό εξέταση περίοδο, 283 ξενοδοχεία Tui ήταν ανοιχτά και οκτώ από τα κρουαζιερόπλοια του ομίλου μετέφεραν επιβάτες.

Ο όμιλος εφάρμοσε διάφορα μέτρα αναχρηματοδότησης για την ενίσχυση της κεφαλαιακής του διάρθρωσης τους τελευταίους τρεις μήνες, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης 21 ξενοδοχείων.

Ομάδα 19 διεθνών τραπεζών και ο γερμανικός κρατικός όμιλος KfW συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να παρατείνουν τη διάρκεια των ανακυκλούμενων πιστωτικών διευκολύνσεων συνολικού ύψους 4,7 δισ. Ευρώ έως το Καλοκαίρι του 2024.

“Έτσι, ο όμιλος έχει περισσότερο χρόνο και ευελιξία να εφαρμόσει τα προγραμματισμένα βήματα αναχρηματοδότησης ενόψει των συνεχιζόμενων περιορισμών για τον κορονοϊό”, πρόσθεσε η TUI και κατέληξε: «Ο στόχος παραμένει η ταχεία αποπληρωμή των κρατικών δανείων».

Ο όμιλος TUI

Ο Όμιλος TUI είναι ο κορυφαίος τουριστικός όμιλος στον κόσμο και δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Ο Όμιλος εδρεύει στη Γερμανία. Η μετοχή TUI είναι εισηγμένη στο FTSE 250, τον κορυφαίο δείκτη του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και στη Ρυθμιζόμενη Ανοιχτή Αγορά στη Γερμανία.

O Όμιλος TUI είναι ο κορυφαίος τουριστικός όμιλος στον κόσμο και δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία εδρεύει στη Γερμανία. Οι μετοχές της TUI είναι εισηγμένες στο FTSE 250, τον κορυφαίο δείκτη του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και στην ανοικτή αγορά στη Γερμανία.

Ο Όμιλος TUI προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες από μία πηγή για τους 28 εκατομμύρια πελάτες του, συμπεριλαμβανομένων 21 εκατομμυρίων στις ευρωπαϊκές εθνικές εταιρείες. Ολόκληρη η τουριστική αλυσίδα είναι κάτω από μια στέγη. Αυτό περιλαμβάνει πάνω από 400 ξενοδοχεία και θέρετρα με επώνυμα εμπορικά σήματα όπως RIU, TUI Blue και Robinson και 15 κρουαζιερόπλοια, από τα MS Europa και το MS Europa 2 στην κατηγορία πολυτελείας, τον στόλο Mein Schiff της TUI Cruises και κρουαζιερόπλοια στην Marella Cruises στην Αγγλία.

Ο όμιλος περιλαμβάνει επίσης κορυφαίες μάρκες ταξιδιωτικών πρακτορείων και διαδικτυακές πλατφόρμες μάρκετινγκ σε όλη την Ευρώπη, πέντε αεροπορικές εταιρείες με περισσότερα από 100 σύγχρονα αεροσκάφη μέσης και μεγάλης απόστασης και πάνω από 1.000 ταξιδιωτικά γραφεία. Εκτός από την επέκταση της βασικής επιχείρησης με ξενοδοχεία, ο όμιλος βασίζεται όλο και περισσότερο στην επέκταση των ψηφιακών πλατφορμών για κρουαζιέρες μέσω επιτυχημένων κοινοπραξιών και δραστηριοτήτων στους προορισμούς διακοπών. Ο όμιλος μεταμορφώνεται σε ψηφιακή εταιρεία.

Η παγκόσμια ευθύνη για βιώσιμη οικονομική, οικολογική και κοινωνική δράση είναι ο πυρήνας της εταιρικής κουλτούρας. Το TUI Care Foundation, που ξεκίνησε από τον όμιλο, έχει έργα σε 25 χώρες που εστιάζουν στις θετικές επιπτώσεις του τουρισμού, στην εκπαίδευση και την κατάρτιση και στην ενίσχυση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προτύπων. Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζει προορισμούς διακοπών στην ανάπτυξή τους. Το παγκοσμίως ενεργό ίδρυμα ξεκινά έργα που δημιουργούν νέες ευκαιρίες για την επόμενη γενιά.

 

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *