Η TUI Βρετανίας παρατείνει την αναστολή των διακοπών στη Ρόδο έως τις 11 Αυγούστου | Στο νησί ο S. Ebel, επιβεβαίωση του Χ&Τ | Θερμά λόγια και στήριξη

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην αναστολή των διακοπών σε πυρόπληκτες περιοχές της Ρόδου μέχρι τον επόμενο μήνα προχώρησε σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ενημέρωσή της η TUI UK & Ireland, καθώς οι άλλοι φορείς συνέχισαν να σταθμίζουν τις επιλογές τους.

Η εταιρία είχε ήδη διακόψει την εκτέλεση των πτήσεων μέχρι την Παρασκευή και τώρα δεν θα εξυπηρετεί ξενοδοχεία στο νότιο τμήμα του νησιού, μέχρι τις 11 Αυγούστου.

Εκπρόσωπος της TUI UK & Ireland δήλωσε: “Οι ομάδες μας στη Ρόδο εργάζονται ακούραστα για να υποστηρίξουν τους πελάτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στα νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Πέντε πτήσεις επαναπατρισμού μετέφεραν εκατοντάδες πελάτες πίσω στο σπίτι τους και εργαζόμαστε σκληρά για να επιστρέψουν όλοι πίσω το συντομότερο δυνατό. Εκτιμούμε πόσο οδυνηρό και δύσκολο ήταν για όσους έχουν απομακρυνθεί. Ζητάμε να συνεχίσουν να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών και να διατηρούν επαφή με τους αντιπροσώπους μας. Δεν πραγματοποιούμε καμία εξερχόμενη πτήση προς τη Ρόδο μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουλίου. Επίσης, δεν πραγματοποιούμε διακοπές για τους πελάτες που ταξιδεύουν προς τα επηρεαζόμενα ξενοδοχεία στον νότο, μέχρι και την Παρασκευή 11 Αυγούστου.  Θα επικοινωνήσουμε απευθείας με τους πελάτες μας εάν τα ξενοδοχεία τους έχουν επηρεαστεί ή και οι πελάτες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου ή να απευθυνθούν σε ένα από τα καταστήματα λιανικής πώλησης της TUI”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσες πτήσεις πελατών τους επηρεάζονται, θα λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων. Ενώ, οι πελάτες που έχουν πακέτα οργανωμένων διακοπών θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν την κράτησή τους ή να την ακυρώσουν, επίσης με πλήρη επιστροφή χρημάτων.

“Εξακολουθούμε να εκτελούμε πτήσεις από τη Ρόδο προς το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, όπως είχε προγραμματιστεί. Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών και των ομάδων μας παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της TUI.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα στο βόρειο τμήμα της Ρόδου, για όσους ταξιδέψουν από το Σάββατο 29 Ιουλίου, είναι πλήρως λειτουργικά και η ομάδα των αντιπροσώπων της TUI προσφέρει τις συνήθεις υπηρεσίες της. Επίσης, θα προσφέρεται ένα πρόγραμμα εκδρομών.

Ο επικεφαλής του ομίλου TUI, Sebastian Ebel, επισκέφθηκε τη Ρόδο την Τρίτη, όπως προανήγγειλε αποκλειστικά το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, για να αποκτήσει μια σαφή εικόνα της κατάστασης, κατά τη διάρκεια μιας 10ωρης περιοδείας, εκφράζοντας και την στήριξή του στο νησί. Ο κ. Ebel δήλωσε: “Λόγω της δύσκολης κατάστασης με τις πυρκαγιές στη Ρόδο, πήγα εδώ για να πάρω μια πρώτη εικόνα.  Πρώτον, είμαι πραγματικά ανακουφισμένος που κανείς στο νησί δεν τραυματίστηκε λόγω της επείγουσας εκκένωσης των επικίνδυνων περιοχών στο νότιο τμήμα του νησιού. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι το μεγαλύτερο μέρος του νησιού λειτουργεί κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Περίπου το 15% των επισκεπτών της TUI χρειάστηκε να απομακρυνθεί από τα ξενοδοχεία μας νότια της Λίνδου και να μείνει σε ξενοδοχεία ή σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης στο βόρειο τμήμα του νησιού. Χάρη στην υπέροχη δουλειά των συναδέλφων μας στην υπηρεσία, των ξενοδόχων μας και των πληρωμάτων των αεροπορικών εταιρειών μας, μπορέσαμε να μεταφέρουμε τους επισκέπτες μας της TUI στην πατρίδα τους ή να βρούμε εναλλακτικά δωμάτια ξενοδοχείων για να μείνουν από σήμερα. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από το πόσο αφοσιωμένοι είναι οι συνεργάτες εξυπηρέτησης που εργάζονται μέρα και νύχτα. Είναι επίσης εκπληκτικό να βλέπεις τη φιλοξενία των κατοίκων της Ρόδου, οι οποίοι προσέφεραν φαγητό και δωμάτια στους αποκλεισμένους. Και τέλος τους σκληρά εργαζόμενους άνδρες και γυναίκες της πυροσβεστικής που δίνουν μάχη με τη φωτιά. Είμαι πεπεισμένος ότι η πυρκαγιά στα νότια θα σβήσει τις επόμενες ημέρες.  Ο τουρισμός είναι πηγή αγαθών και θα δώσει στους κατοίκους της Ρόδου την ευκαιρία να ξαναχτίσουν το νότιο τμήμα του νησιού. Η TUI και εγώ προσωπικά παραμένουμε κοντά στους κατοίκους της Ρόδου. Ευχαριστούμε όλους για τη σκληρή και αφοσιωμένη δουλειά τους για τους πελάτες μας”.

Η απόφαση της TUI ελήφθη, μετά την ανακοίνωση της Jet2, η οποία δήλωσε ότι “επανεξετάζει συνεχώς την κατάσταση” για τους παραθεριστές που επρόκειτο να ταξιδέψουν στη Ρόδο, πέρα από τις ακυρώσεις που ίσχυαν μέχρι τις 30 Ιουλίου.

Η Jet2.com και η Jet2holidays έχουν ήδη ακυρώσει όλες τις πτήσεις και τα προγράμματα διακοπών προς τη Ρόδο μέχρι και την Κυριακή, με εκπρόσωπο του tour operator να σημειώνει πως θα υπάρξει περαιτέρω ανακοίνωση “εν ευθέτω χρόνω”.

Στο μεταξύ το TUI CARE FOUNDATION ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων που θα αποδοθούν στο νησί της Ρόδου για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες από τις καταστροφικές φωτιές.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *