tuifly

TUIfly: Επίσημη επιβεβαίωση των περικοπών σε θέσεις εργασίας και στο στόλο της

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Σε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την αναδιάρθρωση της TUIfly προχώρησε ο CEO της, Oliver Lackmann, ύστερα από ενημέρωση του Εποπτικού Συμβουλίου στο Αννόβερο.

Πιο συγκεκριμένα ο CEO της αεροπορικής εταιρίας αναφέρει:

“Στη σημερινή συνάντηση η Διοίκηση παρουσίασε τα σχέδιά της προς το Εποπτικό Συμβούλιο για την αναδιάρθρωση της TUIfly και επεξήγησε την ανάγκη για σημαντικές αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν περικοπές στο προσωπικό και το στόλο μας. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη για κανέναν, αλλά ο στόλος είναι δυσανάλογα μεγάλος συγκριτικά με τον αριθμό των πελατών της TUI.

Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να μειώσουμε το στόλο και να εργαστούμε πιο στενά με τις 5 αεροπορικές εταιρίες του Ομίλου, ειδάλλως θα αποκτήσουμε ανταγωνιστικό μειονέκτημα σε σχέση με άλλες αεροπορικές εταιρίες.

Ακόμα και πριν την πανδημία η γερμανική αεροπορική αγορά χαρακτηριζόταν από υπερπληρότητα και έναν σφοδρό πόλεμο τιμών. Η πανδημία προκάλεσε σοβαρές αναταραχές στις αεροπορικές εταιρίες αναψυχής. Η TUIfly έχει τραβήξει “χειρόφρενο” από τα μέσα Μαρτίου λόγω της αναγκαστικής καθήλωσης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις η εναέρια κίνηση θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά του 2019. Ο στόλος της TUIfly δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην πλήρη έκτασή του ούτε στην υψηλή σεζόν ακόμα και σε περιόδους αυξημένης ζήτησης.

Στο παρελθόν είχαν εκμισθωθεί μόνιμα στην Air Berlin και την Eurowings από 7 έως 14 αεροσκάφη μαζί με τα πληρώματα τους, καθώς αποτελούσαν μονάδες που “περίσσευαν” παρά τη ζήτηση των πελατών μας.

Η κατάσταση έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολη για όλους μας λόγω της πανδημίας και πρέπει να διασφαλίσουμε το μακροπρόθεσμο μέλλον της εταιρίας, ενώ θέλουμε να συνάψουμε γρήγορα συμφωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, καθώς το Εποπτικό Συμβούλιο ζήτησε από τη Διοίκηση να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις.

Βάση για τις διαπραγματεύσεις αποτελεί η συμφωνία για την ασφάλεια των εργαζομένων, η οποία θα υφίσταται έως τα τέλη του 2021, και έχει συναφθεί με τα εργατικά συμβούλια του Ομίλου και όλες τις εταιρίες του Ομίλου στη Γερμανία. Από τη συμφωνία αυτή εξαιρούνται οι απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν με το πέρας του 2021. Η συμφωνία αυτή, η οποία έχει συναφθεί από το 2019, αποτελεί για την εταιρία μία ευκαιρία, ώστε η αναδιάρθρωση να πραγματοποιηθεί με έναν κοινωνικά αποδεκτό τρόπο και το Εποπτικό Συμβούλιο επισήμανε το στόχο αυτό.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι περικοπές θα επηρεάσουν τους εργαζομένους που είναι πιστοί στην αεροπορική εταιρία και στόχος μας είναι η διασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας στο μακροπρόθεσμο μέλλον. Ωστόσο, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν η εταιρία αποκτήσει ένα βιώσιμο και υγιές μέλλον. Θα λάβουμε υπόψη κατά τη λήψη των αποφάσεων τα συμφέροντα των εργαζομένων, του αεροδρομίου του Ανοβέρου και το σύνολο της TUI.

Ξεκινούμε ένα γύρο διαπραγματεύσεων, πυρήνας του οποίου είναι η μείωση των συνολικά 39 αεροσκαφών μας κατά 50%. Επιπλέον, οι κεντρικές λειτουργίες θα συγχωνευθούν με τις 5 αεροπορικές εταιρίες του Ομίλου και σε πρώτο στάδιο όλες οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες θα βρεθούν υπό μία στέγη με βάση το Ανόβερο.

Η TUIfly σκοπεύει να περικόψει θέσεις εργασίας στη διοίκηση, τα πληρώματα και το τμήμα της τεχνολογίας καθώς θα χρησιμοποιούνται λιγότερα αεροσκάφη. Η αεροπορική θα επικεντρώσει στα αεροδρόμια του Ανοβέρου, του Ντίσελντορφ, της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και της Στουτγάρδης”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *