Η United Airlines απολύει 593 υπαλλήλους για άρνηση εμβολιασμού

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Η United Airlines ζήτησε από τους 67.000 Αμερικανούς υπαλλήλους της να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για τον εμβολιασμό τους και 593 εργαζόμενοι της εταιρείας αντιμετωπίζουν τώρα το ενδεχόμενο απόλυσης, αφού δεν συμμορφώθηκαν με την πολιτική εμβολιασμού κατά COVID-19.

“Αυτή ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση, αλλά η διατήρηση της ασφάλειας ήταν πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα”, ανέφεραν ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Σκοτ ​​Κίρμπι και ο πρόεδρος Μπρετ Χαρτ σε μήνυμα προς τους υπαλλήλους.

Ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων της United Airlines συμμορφώθηκε με την πολιτική της εταιρείας, 593 εργαζόμενοι αρνήθηκαν να δεχτούν τον εμβολιασμό και δεν υπέβαλαν αίτηση για εξαίρεση για θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους που η εταιρεία όρισε ως υποχρεωτική σε περίπτωση μη εμβολιασμού.

“Η λογική μας για την απαίτηση του εμβολίου για όλους τους εργαζόμενους της United στις ΗΠΑ ήταν απλή-για να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας ασφαλείς-και η αλήθεια είναι η εξής: όλοι είναι ασφαλέστεροι όταν όλοι εμβολιάζονται και οι απαιτήσεις λειτουργούν”, ανέφερε η United στο σημείωμα.

Ωστόσο, η United Airlines θα επιτρέψει στο προσωπικό να διατηρήσει τη δουλειά του εάν έχει εμβολιαστεί αλλά δεν έχει υποβάλει ακόμη τα αποδεικτικά στοιχεία.

Η United Airlines ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα θέσει υπαλλήλους που εξαιρούνται από την εντολή του εμβολίου σε άδεια άνευ αποδοχών ή ιατρική άδεια από τις 2 Οκτωβρίου. Το σχέδιο αργότερα καταργήθηκε μετά από αγωγή που κατατέθηκε από έξι υπαλλήλους κατά της απόφασης. Περίπου 2.000 εργαζόμενοι έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής την εξαίρεση.

Η United Airlines ήταν ο πρώτος αμερικανικός αερομεταφορέας που επέβαλε τον εμβολιασμό κατά COVID-19 στο προσωπικό της στις αρχές Αυγούστου. Άλλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ήταν πιο διστακτικές να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Η Delta Air Lines επέβαλε μηνιαία επιπλέον χρέωση 200 δολαρίων ασφάλισης υγείας στο προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *