Pololikashvili

Πιλοτικό πρόγραμμα του ΠΟΤ με τα Κανάρια Νησιά, με νέο “ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας”!!!|Εφαρμογή τον Ιούλιο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τα Κανάρια Νησιά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) θα πραγματοποιήσουν την πρώτη πτήση “ασφαλείας” κατά τον Ιούλιο χρησιμοποιώντας το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Υγείας, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την εταιρία Hi + Card με βάση τα Κανάρια.

Η τοπική υπουργός Τουρισμού των Νησιών, Yaiza Castilla, και ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili, επιβεβαίωσαν το πρότζεκτ και το πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας.

Μία εφαρμογή κινητών, η οποία έχει αναπτυχθεί από τη Hi + Card έχει επιλεγεί από τον UNWTO για την έναρξη του πρότζεκτ, και η οποία θα λειτουργήσει σαν ένα ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας, το οποίο θα καταγράφει ιατρικά δεδομένα, και θα επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια, εξακρίβωση και σταθερότητα.

Τα Κανάρια Νησιά θα αποτελέσουν τον προορισμό της πρώτης πιλοτικής πτήσης, της οποίας οι επιβάτες θα ελέγχονται μέσα από μια ασφαλή εφαρμογή υγείας, η οποία ονομάζεται  Hi + Card.

Το παραπάνω επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή από το Γενικό Γραμματέα του UNWTO και την Υπουργό Τουρισμού των Κανάριων Νησιών, η οποία τον ευχαρίστησε για τα “υπέροχα νέα” τα οποία προκύπτουν από τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει μεταξύ των 2 οργανισμών για το διαμοιρασμό και την ανάπτυξη μέτρων στήριξης της τουριστικής ανάκαμψης των Κανάριων Νησιών.

Η Yaiza Castilla επεσήμανε, ότι λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, ώστε οι επιβάτες να ταξιδεύουν με άνεση και οι αεροπορικές να είναι σε θέση να αυξήσουν την πληρότητά τους. Η εφαρμογή Hi + Card λειτουργεί σαν ένα πιστοποιητικό υγείας σε ψηφιακή μορφή, το οποίο καλύπτει μία σημαντική ανάγκη για τον προορισμό, τους επιβάτες και τις αεροπορικές καθώς τα ιατρικά τους δεδομένα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα και μπορεί εξακριβωθεί ότι δεν πάσχουν από τον Κορωνοϊό.

Ο Zurab Pololikashvili τονίζει ότι σε αυτή την ασταθή περίοδο του Κορωνοϊού, η καινοτομία θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο της ανάκαμψης του κλάδου. Τα ταξίδια δε θα πραγματοποιούνται όπως στο παρελθόν, αλλά θα είναι πιο ασφαλή και βιώσιμα, ώστε να συνεχίσουν να παρέχονται προνόμια προς τα κράτη και τις κοινότητες.

Οι επιβάτες της πρώτης αυτής παγκόσμιας πτήσης θα λάβουν ένα ξεχωριστό ψηφιακό προφίλ μέσω της εφαρμογής στο κινητό τους, όπου μια αρχή υγείας αναγνωρισμένη από το υπουργείο Υγείας θα ανεβάζει ιατρικά δεδομένα.

Ο συνιδρυτής της  Hi + Card  και Ceo του TDDS, Antonio López de Ávila, διαβεβαιώνει ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας εσφαλμένων ή και ψεύτικων ιατρικών προφίλ.

Η συνεργασία του UNWTO με τα Κανάρια Νησιά

Η Υπουργός Τουρισμού των Κανάριων Νησιών ευχαρίστησε το Γενικό Γραμματέα του UNWTO για αυτή τη σημαντική στήριξη προς την απόπειρα επανέναρξης του τουρισμού ύστερα από την κρίση που έχει προκαλέσει στον κλάδο ο Κορωνοϊός.

Η πρωτοβουλία αυτή απέκτησε σάρκα και οστά ύστερα από μία τηλεδιάσκεψη με το Γενικό Γραμματέα του UNWTO, όπου και του παρουσιάστηκε το πρότζεκτ, το οποίο έχει ως στόχο την ανάκαμψη του τουρισμού το συντομότερο δυνατό και το οποίο προβλέπει τη μετατροπή των Νησιών σε ένα “εργαστήριο” αναπροσαρμογής των διαδικασιών του συνόλου των δραστηριοτήτων του κλάδου, της δημιουργίας και πιστοποίησης κάθε υπηρεσίας και του περιορισμού του κινδύνου για μετάδοση ασθενειών στους ταξιδιώτες.

Η  Yaiza Castilla, η οποία συνοδευόταν από την επικεφαλής του εργαστηριακού πρότζεκτ, Cristina del Río Fresen, έλαβε τη στήριξη του Zurab Pololikashvili για την οργάνωση αυτή της στρατηγικής.

Στόχος των Νησιών είναι να καταστούν ένα παγκόσμιο εργαστήριο αναδιαμόρφωσης των πρωτοκόλλων ασφαλείας του κλάδου, εφαρμόζοντάς αρχικά στα νησιά και έπειτα να διαμοιραστούν σε άλλους παγκόσμιους προορισμούς.

Ο Zurab Pololikashvili ανέφερε, επίσης, ότι το τμήμα Ψηφιακής Καινοτομίας και Αναμόρφωσης του Οργανισμού εργάζεται σε ένα νέο πρόγραμμα για τον περιορισμό του κινδύνου ενάντια στην ασθένεια από πλευράς ταξιδιωτών, μέσω των συστημάτων ιχνηλάτησης και τεχνολογίας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *