Pololikashvili

UNWTO: Το 53% των τουριστικών προορισμών παγκοσμίως έχουν χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς|ΕΡΕΥΝΑ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η πλειονότητα των προορισμών σε όλο τον κόσμο (53%) έχουν πλέον αρχίσει να χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που εισήχθησαν ως μέτρο στην πανδημία COVID-19, αν και πολλοί παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψη της εξέλιξης της πανδημίας, αναφέρει η έβδομη έκδοση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) «Σχετικοί περιορισμοί ταξιδιού COVID-19: Μια παγκόσμια κριτική για τον τουρισμό», που επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη τάση, προς τη σταδιακή επανεκκίνηση του Τουρισμού.

Αναλύοντας τους περιορισμούς έως την 1η Σεπτεμβρίου, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ΠΟΤ, διαπίστωσε ότι συνολικά 115 προορισμοί (53% όλων των προορισμών παγκοσμίως) έχουν μειώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς , από μόλις 28 στις 19 Ιουλίου.

Από αυτούς, δύο έχουν άρει όλους τους περιορισμούς, ενώ οι υπόλοιποι 113 εξακολουθούν να εφαρμόζουν ορισμένα περιοριστικά μέτρα.wto travel

Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili είπε: «Η συντονισμένη ηγεσία και η ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων σημαίνει ότι ο Τουρισμός ξεκινά αργά, αλλά σταθερά, σε πολλά μέρη του κόσμου. Η μείωση των περιορισμών στα ταξίδια ανοίγει επίσης τις πόρτες για την επιστροφή των κοινωνικών και οικονομικών οφελειών του Τουρισμού. Ενώ πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ανησυχούμε για αυτούς τους προορισμούς που συνεχίζουν να έχουν πλήρεις ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ειδικά όταν ο Τουρισμός είναι σωτηρία και απειλείται η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη”.

Τα δεδομένα…

Για πρώτη φορά, η έρευνα σχετικά με τους περιορισμούς ταξιδιού COVID-19 περιλαμβάνει βασικά δεδομένα σχετικά με την υποδομή υγείας και υγιεινής που υπάρχει στους προορισμούς, ενώ αναλύει επίσης το ποσοστό κρουσμάτων για νέες περιπτώσεις COVID-19. Αυτό επιτρέπει στο UNWTO να προσδιορίσει τους παράγοντες που επηρεάζουν τις αποφάσεις των προορισμών για να μειώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΟΤ, ΕΔΩ

Συγκεκριμένα, η έκθεση δείχνει:

  • Οι προορισμοί που έχουν μειώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς έχουν γενικά υψηλά ή πολύ υψηλά επίπεδα υποδομής υγείας και υγιεινής . Τείνουν επίσης να έχουν συγκριτικά χαμηλά ποσοστά μόλυνσης COVID-19.
  • Στις προηγμένες οικονομίες , το 79% των τουριστικών προορισμών έχει ήδη μειώσει τους περιορισμούς. Στις αναδυόμενες οικονομίες , μόλις το 47% των προορισμών το έχουν κάνει.
  • Το 64% των προορισμών που έχουν μειώσει τους ταξιδιτωικούς περιορισμούς, έχουν μεγάλη ή μεσαία εξάρτηση από την αερομεταφορά, για τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις.

Ταυτόχρονα, η έκθεση δείχνει ότι πολλοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σχετικά με τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών που εισήγαγαν ως απάντηση στην πανδημία και ορισμένοι έχουν λάβει σοβαρά μέτρα σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τους πολίτες τους ασφαλείς. 93 προορισμοί (43% όλων των παγκόσμιων προορισμών) συνεχίζουν να έχουν τα σύνορά τους εντελώς κλειστά για τον τουρισμό, εκ των οποίων 27 έχουν κλείσει εντελώς τα σύνορά τους για τουλάχιστον 30 εβδομάδες.

ksd
adv

Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς προορισμούς με σύνορα εντελώς κλειστά για τον Τουρισμό, ταξινομούνται ως από τις πιο ευάλωτες χώρες του κόσμου.

Περιλαμβάνουν 10 SIDS (αναπτυσσόμενες μικρές νησιωτικές χώρες), μία λιγότερο αναπτυγμένη χώρα (LDC) και τρεις χερσαίες αναπτυσσόμενες χώρες (LLDCs). Περισσότεροι από τους μισούς προορισμούς με πλήρεις απαγορεύσεις, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την αερομεταορά, με τουλάχιστον το 70% των τουριστικών αφίξεών τους να γίνονται αεροπορικώς, προκαλώντας σημαντικές επιπτώσεις στην συνδεσιμότητα για τους πολίτες και τις οικονομίες τους.

Ο ΠΟΤ συνεχίζει να παρακολουθεί τον αντίκτυπο του COVID-19 στον Τουρισμό. Από την αρχή, η εξειδικευμένη υπηρεσία του ΟΗΕ έχει ενημερώσει ότι η κατάσταση είναι ρευστή και ότι, ακόμη και όταν ο Τουρισμός αρχίζει εκ νέου σε ορισμένες περιοχές, σε άλλες, οι περιορισμοί ενδέχεται να γίνουν πιο αυστηροί και να κλείσουν τα σύνορα. Ομοίως, ο Οργανισμός έχει παρατηρήσει αύξηση των ταξιδιωτικών συμβουλών που εκδίδονται από κυβερνήσεις για τους πολίτες τους, παράλληλα με περισσότερους και ποικίλους περιορισμούς και άλλα μέτρα που απευθύνονται σε επιβάτες που φθάνουν από συγκεκριμένες χώρες ή περιοχές.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *