Στις Μαλδίβες το Πρόγραμμα Κατάρτισης του UNWTO

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στις Μαλδίβες διοργανώθηκε το ετήσιο Πρόγραμμα Κατάρτισης του UNWTO, με σκοπό να αξιοποιήσει τη δύναμη του εγχώριου τουρισμού στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη σε προορισμούς σε όλη την Ασία και τον Ειρηνικό.

Στο 15ο έτος λειτουργίας του, το Πρόγραμμα Κατάρτισης χρησίμευσε, για άλλη μια φορά, ως η κορυφαία πλατφόρμα για τους ηγέτες του τουρισμού στην περιοχή να δικτυωθούν και να υιοθετήσουν στρατηγικές για την ανάπτυξη του τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού. Η εκδήλωση συγκέντρωσε εκπροσώπους 25 χωρών, με έξι από αυτούς (Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Ιράν, Σρι Λάνκα, Μογγολία και Νεπάλ) να συμμετέχουν αυτοπροσώπως για να παρακολουθήσουν τις εκπαιδευτικές συνεδρίες.

Υψηλού επιπέδου πολιτική υποδοχή

Ο υπουργός Τουρισμού των Μαλδίβων, Δρ Abdulla Mausoom, άνοιξε επίσημα την εκδήλωση, καλωσορίζοντας τους αντιπροσώπους που συμμετείχαν προσωπικά και διαδικτυακά. Επισημαίνοντας περαιτέρω την υψηλού επιπέδου πολιτική υποστήριξη της χώρας υποδοχής για τον τουρισμό, η ηγεσία του UNWTO συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό και τους συναδέλφους του για να ενημερωθούν περαιτέρω για τα σχέδια που αφορούν στη διαφοροποίηση του τομέα και την ισότητα των φύλων.

Ο Δρ Mausoom ευχαρίστησε τον UNWTO για την ευκαιρία να φιλοξενήσει τις εκπαιδευτικές συνεδρίες, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση των Μαλδίβων να αυξήσουν τον τουρισμό με βιώσιμο τρόπο, με έμφαση στην προώθηση του πλούσιου πολιτισμού, της κληρονομιάς και της βιοποικιλότητας των νησιών.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili, τόνισε ότι, καθώς ο τουρισμός επανέρχεται σε πολλά μέρη του κόσμου, “ο τομέας χρειάζεται ηγέτες που μπορούν να αναγνωρίσουν ιδέες που θα κάνουν τη διαφορά, που θα καινοτομήσουν και θα υποστηρίξουν επιχειρηματίες και νεοσύστατες επιχειρήσεις”.

Συνεργασίες καινοτομίας και ιδιωτικού τομέα

Αντανακλώντας την επανεκκίνηση του εγχώριου τουρισμού μπροστά από τον διεθνή τουρισμό, τόσο στην Ασία και τον Ειρηνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης επικεντρώθηκε στο να επιτρέψει σε προορισμούς όλων των μεγεθών να αξιοποιήσουν αυτήν την τάση.

Οι εναρκτήριες συνεδρίες επικεντρώθηκαν στη διαχείριση προορισμών και καθοδηγήθηκαν από ειδικούς του UNWTO μαζί με βασικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Google, και παρουσίασαν μελέτες περιπτώσεων από το Μπαγκλαντές, την Καμπότζη, το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα, την Ινδονησία, το Ιράν, τη Μογγολία, το Πακιστάν, τη Σρι Λάνκα και το Βιετνάμ. Ακολούθησαν συνεδρίες με επίκεντρο τον ρόλο της καινοτομίας και των συνεργασιών του ιδιωτικού τομέα στον αυξανόμενο εγχώριο τουρισμό, με μελέτες περιπτώσεων που παρουσίασαν εκπρόσωποι του Μπουτάν, του Μακάο, της Κίνας, των Μαλδίβων, της Μιανμάρ, των Φιλιππίνων, της Σαμόα, της Ινδίας και της Κίνας.

Ο UNWTO υποστηρίζει την τουριστική ανάπτυξη των Μαλδίβων

Από τότε που οι Μαλδίβες άνοιξαν ξανά τα σύνορά τους για τον διεθνή τουρισμό τον Ιούλιο του 2020, οι αφίξεις αυξάνονταν σταθερά. Τον Φεβρουάριο του 2021, ο UNWTO υπέγραψε συμφωνία με τον Ιαπωνικό Οργανισμό Διεθνούς Συνεργασίας (JICA) για την υλοποίηση ενός έργου ανάκαμψης του τουρισμού στις Μαλδίβες, σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και τους ιδιωτικούς φορείς, που σκοπό έχει την επιτάχυνση της ασφαλούς και βιώσιμης επανεκκίνησης του τομέα.

Η 34η Κοινή Συνάντηση της Επιτροπής UNWTO για την Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό και η Επιτροπή του UNWTO για τη Νότια Ασία (34η CAP-CSA) θα φιλοξενηθούν επίσης από τις Μαλδίβες, το επόμενο έτος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού των Χρυσών Ιωβηλαίων στις Μαλδίβες, για να τιμήσει την 50ή επέτειο της τουριστικής της ανάπτυξης και την παγκόσμια αναγνωρισμένη θέση της ως τουριστικού προορισμού παγκόσμιας κλάσης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *