Υποψήφια η Σίσσυ Λυγνού στον HAPCO

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την  υποψηφιότητά της στις επικείμενες εκλογές του HAPCΟ, ανακοίνωσε η Σίσσυ Λιγνού.
Η κα. Λιγνού σε επιστολή της προς τους συναδέλφους της σημειώνει μεταξύ άλλων ότι :
” Έχοντας υπηρετήσει το Σύνδεσμο και τα μέλη του από τις θέσεις της Ειδικής και Γενικής Γραμματέως σε 3 θητείες έως σήμερα, είναι επιθυμία μου αλλά και χρέος μου να συνεχίσω να συμβάλλω στο δύσκολο έργο του Συνδέσμου μας, που κύριο στόχο του έχει την στην προάσπιση του Συνεδριακού Τουρισμού της χώρας μας”.

Το πλήες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“Αγαπητοί Συνάδελφοι,
με αφορμή τη Γενική Συνέλευση & Αρχαιρεσίες HAPCO την ερχόμενη Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, επικοινωνώ μαζί σας με σκοπό να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να δηλώσω την υποψηφιότητά μου για την ανανέωση της θητείας μου για μία 4η θητεία στο Δ.Σ του Συνδέσμου.

Έχοντας υπηρετήσει το Σύνδεσμο και τα μέλη του από τις θέσεις της Ειδικής και Γενικής Γραμματέως σε 3 θητείες έως σήμερα, είναι επιθυμία μου αλλά και χρέος μου να συνεχίσω να συμβάλλω στο δύσκολο έργο του Συνδέσμου μας, που κύριο στόχο του έχει την στην προάσπιση του Συνεδριακού Τουρισμού της χώρας μας.

Ο HAPCO βρίσκεται πάντα δίπλα στα μέλη του, υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους και μάχεται καθημερινά για την ανάδειξη και ανάπτυξη του Ελληνικού Συνεδριακού Τουρισμού. Μέσω της πλέον σύγχρονης εικόνας του, και της ενεργής δράσης του στα social media και των νέων τεχνολογιών, o Σύνδεσμός μας προωθεί τις δράσεις των μελών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διεκδικεί πάντα την αναγνώριση του Συνεδριακού Τουρισμού ως κεντρικού πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας μας.

Την τριετία που διανύσαμε, έγιναν ήδη σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, μέσω πολλαπλών συναντήσεων με την Πολιτεία, τον Ελληνικό Οργανισμού Τουρισμού, την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και Θεσμικούς φορείς.

Επιπλέον, επιτροπή του Δ.Σ μας βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τον ΕΟΦ, τον ΣΦΕΕ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση και εξομάλυνση των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει οι αναθεωρήσεις στις εγκυκλίους για ιατρικά/επιστημονικά συνέδρια. Στο πλαίσιο των δυνάμεών μας, θεωρούμε ότι έχουμε πετύχει πολλά, και επιθυμούμε το έργο αυτό να συνεχιστεί και να υποστηριχτεί από όλα τα ενεργά μέλη του Συνδέσμου μας.

Η προώθηση συνεργειών με φορείς που εμπλέκονται στον Ελληνικό Τουρισμό και είναι κεντρικοί συνομιλητές της Πολιτείας, θα πρέπει να είναι πλέον ο πρώτος στόχος μας, ώστε να μπορέσουμε να ενδυναμώσουμε τη «φωνή» και την παρεμβατικότητά μας .

Ο HAPCO εξακολουθεί και έχει ενεργό ρόλο στο Διοικητικό Συμβούλιο της EFAPCO, στη θέση του Γενικού Γραμματέα και αποτελεί «παράδειγμα προς μίμηση» για πολλά άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που επιθυμούν να ενισχύσουν τη δραστηριότητα της δικής τους οικογένειας οργανωτών συνεδρίων. Τη χρονιά που πέρασε (2015) οργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία το HAPCO/EFAPCO Think Forum στην Αθήνα, το οποίο παρακολούθησαν επαγγελματίες του χώρου από όλη την Ευρώπη και στο επιστημονικό πρόγραμμα του οποίου κλήθηκαν να συμμετάσχουν κορυφαίοι «ειδικοί» του χώρου, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι ιατρικών φορέων του εξωτερικού. Το Forum εισέπραξε πολύ θετικά σχόλια, αναδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την ικανότητα και τον επαγγελματισμό των Ελλήνων οργανωτών καθώς και το επίπεδο υποδομών και φιλοξενίας της χώρας μας. Το HAPCO/EFAPCO Think Forum έθεσε τα θεμέλια για την καθιέρωση του “Think Forum” ως κεντρικού event της Ομοσπονδίας.

Σε αυτές και σε πολλές άλλες ενέργειες και δράσεις, που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται για το μέλλον, η συμμετοχή μου ήταν ενεργή και πάντοτε σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

Θέλω να πιστεύω ότι έως σήμερα έχω ανταποκριθεί άμεσα, αποτελεσματικά αλλά και συλλογικά σε όλες τις υποχρεώσεις μου εντός του Διοικητικού Συμβουλίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας το Σύνδεσμο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της EFAPCO. Μέσω της δράσης μου τόσο στις εργασίες της EFAPCO όσο και σε επιτροπές της IAPCO (International Association of PCOs) θεωρώ πως μπορώ να προσθέσω το δικό μου «λιθαράκι» στην ανάδειξη της σύγχρονης εικόνας του συνδέσμου μας και του συνεδριακού τουρισμού της χώρας.

Επιθυμία μου είναι να συνεχίσω να προσφέρω και να αποτελώ μέλος μία «δυνατής ομάδας».

Οι «καιροί» που διανύουμε δεν είναι οι καλύτεροι και οι προκλήσεις είναι πολλές. Μόνο συλλογικά μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αντιξοότητες και να βγούμε «πιο δυνατοί», με ένα «ανταγωνιστικό συνεδριακό προϊόν» για μία καλύτερη Ελλάδα.

Για τους παραπάνω λόγους και για πολλούς άλλους σας καλώ να παρευρεθείτε στη Γενική Συνέλευση και με την ψήφο σας να συμβάλλετε στη σύσταση ενός «δυναμικού» Διοικητικού Συμβουλίου, που θα συνεχίσει να μάχεται για τα συμφέροντά όλων μας.

Η υποστήριξή σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για μένα.

Σας ευχαριστώ

Σίσσυ Λυγνού”

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *