money tourism copyright photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Β. Κικίλιας: Ανάκαμψη των χειμερινών προορισμών κατά την εορταστική περίοδο | Στον “πάγο” το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την ανάκαμψη των χειμερινών προορισμών τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, επιβεβαίωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών που πραγματοποίησε σήμερα με τους Περιφερειάρχες των χειμερινών τουριστικών προορισμών αιχμής, ενώ υπογράμμισε και τη σημασία της πιστής τήρησης των υγειονομικών μέτρων, ιδιαίτερα τώρα που η μετάλλαξη “Ο” βρίσκεται σε έξαρση.

Η ανακοίνωση αυτή Κικίλια, με τους -συνήθεις- “πανηγυρισμούς” του υπουργού Τουρισμού, οι οποίοι -συνήθως- διαψεύδονται, γίνεται την ίδια ημέρα που η ΠΟΞ με επιστολή της, που αποκάλυψε σήμερα το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα ξενοδοχεία, καθώς όπως αναφέρει “Από την επόμενη εβδομάδα οι πληρότητες των συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακών επιχειρήσεων πέφτουν σε μονοψήφια νούμερα. Κρατήσεις δεν υπάρχουν, παρά μόνο ακυρώσεις. Προγραμματισμένες εκθέσεις αναβάλλονται επ΄αόριστον, όσα λίγα συνέδρια και events επρόκειτο να πραγματοποιηθούν ματαιώνονται. Και η κατάσταση, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, δεν αναμένεται να βελτιωθεί πριν τις αρχές Απριλίου… Οι άμεσοι και έμμεσοι περιορισμοί που επιβάλλει η νέα μετάλλαξη πλήττουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις επιχειρήσεις εκείνες που προ δύο μηνών επί της ουσίας ξεκίνησαν εκ νέου τη λειτουργία τους μετά τον Μάρτιο του 2020. Οι επιχειρήσεις αυτές, παράλληλα με την πανδημία, πρέπει να αντιμετωπίσουν και την εξωπραγματική αύξηση του ενεργειακού κόστους, που εκτοξεύει στα ύψη τις αναγκαίες για τη λειτουργία τους δαπάνες. Οι δέκα ημέρες των εορτών δεν είναι ικανές να καλύψουν, ούτε μικρό μέρος των υποχρεώσεων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Και αυτές οι 10 ημέρες όμως αφορούσαν επί της ουσίας μόνο τα ξενοδοχεία στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς, καθώς οι επιχειρήσεις μας στα αστικά κέντρα και την επαρχία παρέμειναν άδεια”.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Τουρισμού επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Οι Περιφερειάρχες επιβεβαίωσαν στον υπουργό Τουρισμού ότι οι χειμερινοί προορισμοί πήγαν πολύ καλά τις περιόδους Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και έχουν πολύ ικανοποιητικές κρατήσεις και για τα Θεοφάνια. Μάλιστα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είχαν πολύ υψηλές πληρότητες.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας οι χειμερινοί προορισμοί ανακάμπτουν, κάτι που ενισχύει τόσο τον ξενοδοχειακό κλάδο όσο και τους κλάδους της εστίασης και του εμπορίου. Συνέστησε επίσης σε όλους να είναι δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως και στην αυστηρή εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας, (μάσκες, αποστάσεις, υγιεινή χεριών), καθότι η πανδημία, μέσα και από την μετάλλαξη “Ο”, προκαλεί ένα ασταθές και ρευστό πλαίσιο σε όλο τον πλανήτη.

Ο υπουργός Τουρισμού B. Κικίλιας ενημέρωσε τους Περιφερειάρχες ότι θα συγκαλέσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, δεν έχει συγκληθεί μετά τον ανασχηματισμό και τον διορισμό του κ. Κικίλια στην θέση του υπουργού Τουρισμού και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έχουν υπάρξει τουλάχιστον 4 επιστολές διαμαρτυρίας από ισάριθμες Περιφέρειες στον υπουργό, με την  επισήμανση ότι αποτελεί θεσμικό όργανο, χωρίς να υπάρξει αντίδραση, εκτός από την σημερινή υπόσχεση… Υπενθυμίζεται ότι επί υπουργίας Χάρη Θεοχάρη, το  Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού συνεδρίαζε κανονικά.
Κικίλιας

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *