Β. Κικίλιας: Η Κυβέρνηση μελετά τρόπους στήριξης τουριστικών γραφείων και ξενοδοχείων που δουλεύουν με Ρωσία και Ουκρανία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η κυβέρνηση μελετά τρόπους στήριξης τουριστικών γραφείων και ξενοδοχείων που έχουν ως κύρια ενασχόληση τη ρωσική και ουκρανική τουριστική αγορά, ανέφερε μιλώντας σήμερα  στην εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας είπε: “Η μεγάλη μας βιομηχανία, ο Τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή η κύρια πηγή εσόδων για το 2002 για την ελληνική οικονομία, τη μέση ελληνική οικογένεια, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η ρωσική αγορά εκπροσωπεί ένα μικρό μέρος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Μέσα στη κρίση της πανδημίας είχαμε 50.000 επισκέπτες από την Ρωσία το 2020 και 120.000 επισκέπτες το 2021, που απέφεραν περίπου στα 300 εκ. ευρώ από τα 10,6 δις έσοδα που είχαμε το 2021 από τον τουρισμό.

Η ελληνική Κυβέρνηση μελετά τρόπους για τη στήριξη των τουριστικών γραφείων και των ξενοδοχείων που έχουν ως κύρια ενασχόληση τη ρωσική και ουκρανική τουριστική αγορά.

Είναι υποχρέωσή μας και αυτούς τους ανθρώπους να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε, αλλά και στο σύνολό του τον ελληνικό Τουρισμό, από τον οποίο περιμένει πολλά η κοινωνία φέτος, παρά τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται από έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης”.

Αναφερόμενος στην προσέλκυση τουριστών είπε: “Με ξεχωριστή στρατηγική για κάθε χώρα σε ό,τι έχει να κάνει με την προσέλκυση επισκεπτών. Βήμα-βήμα, μέρα-μέρα, εβδομάδα-εβδομάδα, είναι υποχρέωσή μας να παλεύουμε, να αγωνιζόμαστε και να οργανώνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή  προσέλευση ταξιδιωτών στη χώρα.

Ανοίγει μετά από 2 χρόνια η Αυστραλία. Ο Αυστραλός Πρέσβης μού είπε ότι θα είναι πολύ μεγάλη η προσέλευση και ομογενών και ταξιδιωτών και τουριστών από την Αυστραλία. Είμαστε ενδεχομένως ο νούμερο ένα προορισμός τους.

Ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από τον Καναδά στις 2 Απριλίου.

Ξεκίνησαν στις 7 Μαρτίου οι πτήσεις από τις Η.Π.Α. 9 απευθείας πτήσεις καθημερινά από τις Η.Π.Α., με προοπτική να αυξηθούν και άλλο, με 3.000 ταξιδιώτες εβδομαδιαίως.

Πετύχαμε φέτος σημαντική αύξηση της κρουαζιέρας, αύξηση των προορισμών, αύξηση του home port. Από τα τέλη Φεβρουαρίου είχαμε τα πρώτα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη

Έχουμε πολύ ισχυρά μηνύματα από τη βρετανική και τη γαλλική  αγορά. Θα μιλήσω αύριο το πρωί στο Λουτράκι σε πάνω από χίλιους tour operators από τη Γαλλία, που είναι πολύ ισχυροί.

Στις σκανδιναβικές χώρες, η Ελλάδα είναι επίσης ένα ισχυρό trend”.

Και κατέληξε ο κ. Κικίλιας  λέγοντας: Ο Τουρισμός είναι η λαϊκή οικονομία της χώρας. Μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας που ο πλανήτης ήταν κλεισμένος στα σπίτια του, υπάρχει πλέον μια τεράστια, αδήριτη ανάγκη του κόσμου να ταξιδέψει, να μπορέσει να είναι με την οικογένειά του, να έχει κάποιες ευχάριστες στιγμές, να μπορέσει να ξοδέψει με όλη αυτή την πίεση η οποία υπάρχει.

Εμείς δεν κάνουμε προβλέψεις ούτε διαπιστώσεις, αλλά μεγάλο αγώνα και καθημερινή προσπάθεια. Ο Τουρισμός είναι η λαϊκή οικονομία της χώρας, τα έσοδά του πηγαίνουν πορτοφόλι του μέσου Έλληνα, της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Υπάρχουν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, μεσαίες επιχειρήσεις, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι γύρω από τον τουριστικό κλάδο. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο εμπορικός κόσμος, ενοικιαζόμενα δωμάτια, αυτοκίνητα, μηχανάκια, η πρωτογενής παραγωγή, το λάδι μας, η φέτα μας, τα ζαρζαβατικά μας, τα φρούτα μας, αυτά τα οποία παράγει η ελληνική γη.

Όλα αυτά πρέπει να τα υποστηρίξουμε και θα το κάνουμε μέχρι το καλοκαίρι και στο τέλος του 2022 θα κάνουμε ταμείο”.

1 σχόλιο στο “Β. Κικίλιας: Η Κυβέρνηση μελετά τρόπους στήριξης τουριστικών γραφείων και ξενοδοχείων που δουλεύουν με Ρωσία και Ουκρανία

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *