Β. Κικίλιας στον ΣΚΑΙ: Ζήτησα από τους t.o’s να δώσουν αυξήσεις στους ξενοδόχους, για να δώσουν αυξήσεις στους εργαζόμενους και καλύτερες τιμές στους τουρίστες και ειδικά στους Έλληνες…|VIDEO

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

“Από τους μεγάλους tour operators στο εξωτερικό ζήτησα να δώσουν καλύτερα πακέτα στους Έλληνες ξενοδόχους, για να μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερες αμοιβές για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό και καλύτερες τιμές για τους τουρίστες και ειδικά για τους Έλληνες στο εσωτερικό τουρισμό”, δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, δημιουργώντας εύλογες απορίες για το τι ακριβώς εννοεί…

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι “Δεν κάνουμε προβλέψεις, μαχόμαστε καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”, λησμονώντας ότι συνεχώς δίνει νούμερα για αφίξεις, εισπράξεις, κ.λπ.. Είπε χαρακτηριστικά: “Προβλέψεις δεν έκανα ούτε για την πανδημία, δεν θα κάνω και τώρα. Αυτό που λέω είναι ότι στο «σακούλι» της ενίσχυσης της μέσης ελληνικής οικογένειας, του μικρού μαγαζιού της γειτονιάς, του ανθρώπου που έχει ανάγκη να στηριχθεί, ο Τουρισμός για το 2022 είναι η πηγή από την οποία περιμένουμε να δούμε αυτή τη στήριξη. Εμείς με καθημερινή μάχη και προσπάθεια βάζουμε κάτι σε αυτό το «σακούλι»”.

Ακόμη, στην ίδια συνέντευξη αναφέρει: “Η TUI HOLIDAYS -σ.σ. προφανώς εννοεί το TUI Group, καθώς TUI HOLIDAYS δεν υπάρχει-, ο μεγαλύτερος tour operator στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι για το 2022 νούμερο ένα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών είναι η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία. Στους κορυφαίους πέντε προορισμούς στον κόσμο είναι η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως. Και ότι οι κρατήσεις της TUI κινούνται ανοδικά στην Ελλάδα. Ο CEO τους, είπε ότι θα φέρει διπλάσιο κόσμο φέτος, αντί για 1,5 εκατομμύριο, 3 εκατομμύρια ταξιδιώτες μόνο από αυτό τον ταξιδιωτικό όμιλο στην Ελλάδα. Είπε ακόμα ότι αυτή τη στιγμή η TUI στην Ελβετία έχει ως κορυφαίο προορισμό την Ελλάδα και την Κω. Είμαστε νούμερο ένα προορισμός και στις σκανδιναβικές χώρες. Η Κρήτη, η Ρόδος και η Σάμος έχουν ιδιαίτερη ζήτηση από τους βορειοευρωπαίους. Το 1/4 των Βέλγων επισκεπτών της TUI πετάει φέτος για τα ελληνικά νησιά. Και όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η Γαλλία είναι πρωταθλήτρια στον ελληνικό Τουρισμό. Προφανώς, το παγκόσμιο πλαίσιο είναι ασταθές με έναν πόλεμο που μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης. Με ψυχραιμία και με νηφαλιότητα αναλύουμε και επεξεργαζόμαστε όλα τα δεδομένα. Θέλουμε και πρέπει όλοι να βοηθήσουν πάση θυσία να κάνει μία πολύ δυνατή χρονιά φέτος ο Τουρισμός μας και αυτό να ισοσταθμίσει την ακρίβεια από την παγκόσμια κρίση ενέργειας. Πρόκειται για εισόδημα στη μέση ελληνική οικογένεια, στο μικρό μαγαζάκι της γειτονιάς, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στα εμπορικά καταστήματα”.

“Στο τέλος της άνοιξης θα ζητήσω από τους ξενοδόχους να δώσουν ειδικές τιμές στους Έλληνες”

Αναφερόμενος στους Έλληνες τουρίστες είπε ο κ. Κικίλιας: “Πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα για όλα τα βαλάντια να κάνουν διακοπές, κυρίως οι Έλληνες. Όμως δεν σας κρύβω ότι είπα στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, τον κ. Τάσιο, ότι οδεύοντας προς το τέλος της άνοιξης σύσσωμοι οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες του Τουρισμού θα πρέπει να δουν τη δυνατότητα να δώσουν ειδικές τιμές στους Έλληνες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να υπερπολλαπλασιάσουμε το τουριστικό μας προϊόν.

Από τους μεγάλους tour operators στο εξωτερικό ζήτησα να δώσουν καλύτερα πακέτα στους Έλληνες ξενοδόχους, για να μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερες αμοιβές για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό και καλύτερες τιμές για τους τουρίστες και ειδικά για τους Έλληνες στο εσωτερικό τουρισμό”.

Tagged

4 σχόλια στο “Β. Κικίλιας στον ΣΚΑΙ: Ζήτησα από τους t.o’s να δώσουν αυξήσεις στους ξενοδόχους, για να δώσουν αυξήσεις στους εργαζόμενους και καλύτερες τιμές στους τουρίστες και ειδικά στους Έλληνες…|VIDEO

  1. Κύριε Δεριζιώτη και αγαπητοί Συνάδελφοι να το συζητήσουμε μεταξύ μας για παρηγοριά, δεν απευθύνομαι καθόλου στον απίθανο Υπουργό, δεν παίζεται με τίποτα ο άνθρωπος, είναι μία κατηγορία μόνος του !!!!
    1. Για τα γκρούπ της TUI Ολλανδίας που έχω φέτος με συμβόλαιο από τον Αύγουστο 2021, η TUI θα μου δώσει αύξηση στις τιμές, κατόπιν υπόδειξης του Έλληνα Υπουργού για να τα δώσω στο Προσωπικό και για να κάνω καλύτερες τιμές στους Έλληνες Πελάτες !!!!!!!!!
    2. Ο κάθε Ξενοδόχος ξέρει πολύ καλά πόσο πρέπει να πουλήσει τα δωμάτια του για να μην μείνουν κενά, είτε σε Αλλοδαπούς είτε σε Έλληνες, δεν περιμένουμε τον κάθε τυχαίο να μας το υποδείξει !!!!!!!
    3. Αυτό που έχει υποχρέωση να κάνει ο απίθανος αυτός άνθρωπος είναι να τιμήσει την υπογραφή του και να μας πληρώσει τα voucher του προγράμματος Τουρισμός για όλους από τον Αύγουστο 2021 μέχρι σήμερα. Η εγκύκλιος ανέφερε ρητά πληρωμή κάθε δίμηνο, αλλά δεν τηρήθηκε !!!!!!!!!

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *