«Βαρύς ο πέλεκυς» για ζευγάρι που έκανε ψευδή δήλωση ασθενείας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ένα ακόμη περιστατικό προστίθεται στη μακρά λίστα των ψευδών περιστατικών που αφορούν ισχυρισμό για ασθένεια κατά τη διάρκεια των διακοπών, με αποδέκτη την TUI. Δυστυχώς, όμως για τους καταγγελθέντες, η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη. Τουναντίον, σε βάρος τους εκδικάστηκε απόφαση, σύμφωνα με την οποία καλούνται να καταβάλλουν στην TUI αποζημίωση £ 15.000.

Ειδικότερα, η Chelsea Devine, 21 έτους, και ο Jamie Melling, 22, από το Λίβερπουλ, υποχρεούνται από το δικαστήριο να καταβάλλουν αποζημίωση ύψους £ 15.000 στην TUI, αφού όχι μόνο δεν αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί τους περί ασθενείας, αλλά αντίθετα προέκυψε ότι ήταν «θεμελιωδώς ανέντιμοι».

Το ζευγάρι εννέα μήνες μετά την επιστροφή του από διακοπές στο Μπενιντόρμ, το 2016, υπέβαλε ταυτόσημες αξιώσεις, σύμφωνα με τις οποίες αιτούνταν αποζημίωση £ 2.500 έκαστος, υποστηρίζοντας ότι τα τρόφιμα και τα ποτά που κατανάλωσαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο ξενοδοχείο το οποίο διέμεναν, είχαν σαν αποτέλεσμα να αρρωστήσουν. Ωστόσο, οι δημοσιευμένες φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδείκνυαν ακριβώς το αντίθετο.

Ο δικαστής αποφάνθηκε ότι το ζευγάρι δεν είχε διαμαρτυρηθεί κατά τη διάρκεια της παραμονής των 10 ημερών του στο Levante Beach Apartments, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις τους γράφτηκαν από κάποιον άλλο. «Δεν αποδεικνύεται ότι ήταν άρρωστοι. Δεν υπάρχουν ενδείξεις, οπότε δέχομαι τα στοιχεία του ξενοδοχείου», είπε συγκεκριμένα.

Η TUI, εν τω μεταξύ, έχει μεταθέσει το θέμα στους ρυθμιστικούς φορείς, διότι προκύπτει ότι ο υπεύθυνος, που επιβεβαίωσε την ασθένεια του ζευγαριού, ιατρός Zuber Bux, είναι παντρεμένος με συνεργάτη από το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε την υπόθεση.

«Η σχέση αυτή εγείρει σοβαρά ηθικά και νομικά ζητήματα και την θέτουμε στην προσοχή των αρμόδιων διοικητικών οργάνων», υπογραμμίζει εκπρόσωπος της TUI, τονίζοντας ότι, η εταιρία έχει, παράλληλα, ενημερώσει το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο και την Αρχή Κανονισμών για τους Αιτούντες.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *