©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βασίλης Κικίλιας: Οι εναλλακτικοί προορισμοί ενισχύθηκαν με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το 2022 ο τουρισμός ανέπτυξε ισχυρή δυναμική η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023, ανέφερε σε γεύμα με δημοσιογράφους ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τόνισε ακόμη ότι στην χρονιά που έκλεισε:

– υπήρξε σημαντική ενίσχυση της εθνικής οικονομίας, των τοπικών κοινωνιών και της μέσης ελληνικής οικογένειας
-η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη και συνεχίζονται οι προσπάθειες για 12μηνο τουρισμό.
-αναδείχθηκαν εναλλακτικοί  προορισμοί, οι οποίοι ενισχύθηκαν σημαντικά μέσα από το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”, για το οποίο η νέα κλήρωση για 125.000 άυλες ψηφιακές κάρτες, θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Γενάρη.

Πιο αναλυτικά στο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”:

  1. Στις πρώτες θέσεις προτίμησης των ταξιδιωτών η Κεντρική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Αττική και η Θεσσαλία.
  2. Μεγαλύτερη θετική μεταβολή τους χειμερινούς μήνες η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία και το Βόρειο Αιγαίο.
  3. Από προορισμούς ξεχώρισαν οι μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), αλλά και πιο εναλλακτικοί (Τολό, Γιάννενα, Αιδηψός, Θάσος, Καλάβρυτα και Καστοριά).
  4. Απορροφητικότητα: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία, δεύτερη η Πελοπόννησος, τρίτη η Αττική, τέταρτη η Θεσσαλία και πέμπτη η Ήπειρος.
  5. Κορυφαίοι προορισμοί ανά περιφέρεια: Στην Κεντρική Μακεδονία η Θεσσαλονίκη, η Αριδαία και η Χαλκιδική. Στην Αττική η Αθήνα, η Αίγινα και ο Πειραιάς. Στην Πελοπόννησο το Τολό και το Ναύπλιο. Στη Θεσσαλία ο Βόλος και η Πορταριά. Στο Νότιο Αιγαίο η Νάξος και η Τήνος. Στη Στερεά Ελλάδα η Αιδηψός και η Αράχωβα. Στην Ήπειρο τα Ιωάννινα και η Πάργα. Στην Κρήτη τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Στην Αν.Μακεδονία- Θράκη η Θάσος και η Καβάλα. Στο Ιόνιο η Λευκάδα και η Ζάκυνθος. Στη Δυτική Ελλάδα τα Καλάβρυτα και η Πάτρα. Στη Δυτική Μακεδονία η Καστοριά και η Φλώρινα. Στο Βόρειο Αιγαίο η Λέσβος και η Χίος.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *