virgin
Virgin_Atlantic

Virgin Atlantic: Έκκληση για πακέτο διάσωσης από αεροδρόμια και εταιρίες

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Τα αεροδρόμια του Heathrow και του Manchester μαζί με την Airbus και τη Rolls Royce, πιέζουν τη βρετανική κυβέρνηση, ώστε να παράσχει πακέτο διάσωσης στην Virgin Atlantic.

Ο CEO της ιδιοκτήτριας εταιρίας του Αεροδρομίου του Μάντσεστερ (MAG), Charlie Cornish, αποτελεί τον πιο πρόσφατο συνεργάτη της Virgin Atlantic, ο οποίος με επιστολή του προς τον Βρετανό Υπουργό Οικονομικών, Rishi Sunak, ζητάει την παροχή δανείου ύψους 500 εκατ. λιρών και το πακέτο εγγύησης πίστωσης προς την αεροπορική εταιρία.

Η Virgin Atlantic αποτελεί την πρώτη βρετανική αεροπορική, η οποία ζήτησε στήριξη από το κράτος λόγω του οικονομικού αντίκτυπου του Κορωνοϊού. Χρειάζεται δάνειο προκειμένου να καλύψει τα εβδομαδιαία έξοδά της που ανέρχονται σε 20 εκατ. λίρες την εβδομάδα λόγω της καθήλωσης των αεροσκαφών της, καθώς και την παροχή εγγύησης πιστώσεων για να σταματήσουν οι εταιρίες πιστωτικών καρτών να δεσμεύουν τις πληρωμές.

Στην επιστολή του ο Charlie Cornish αναφέρει, ότι οι πτήσεις της βρετανικής αεροπορικής από τις ΗΠΑ προς το Μάντσεστερ ωφελούν άμεσα την οικονομία της πόλης και των γύρω περιοχών.  Προσθέτει, επίσης, ότι η ανάπτυξη της Virgin Atlantic επιτρέπει στο Μάντσεστερ να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ευρωπαϊκά αεροδρόμια ως προς τις συνδέσεις με τις ΗΠΑ.

Ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός γενικού πακέτου διάσωσης προς τον κλάδο των αερομεταφορών, αλλά δεσμεύθηκε να σκεφτεί την οικονομική στήριξη ως έσχατη λύση.

Οι Rolls Royce και Airbus έχουν στείλει και αυτές επιστολές προς υποστήριξη της Virgin Atlantic ζητώντας από τη Βρετανική κυβέρνηση “να κάνει τα πάντα” προκειμένου να διασωθεί η  αεροπορική.

Ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε, ότι “η ενίσχυση εκ μέρους των φορολογούμενων θα είναι δυνατή, μόνο όταν έχει εξαντληθεί κάθε μέσο χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης και της ενίσχυσης εκ μέρους των επενδυτών”. Ακόμα και σε περίπτωση χρηματοδότησης, οι όροι θα τεθούν με βάση το συμφέρον των φορολογούμενων.

Από πλευράς επενδυτών ο Πρόεδρος της Virgin Atlantic, Sir Richards Branson, έχει προσφέρει 250 εκατ. δολάρια και υπόσχεται να διαθέσει άλλα 200 εκατ. δολάρια στο μέλλον. Ταυτόχρονα, η Delta Airlines, η οποία κατέχει το 49% της Virgin Atlantic, πρόκειται να διαθέσει 100 εκατ. δολάρια, τα οποία θα υπόκεινται στους όρους της χρηματοδότησης των ΗΠΑ προς τον κλάδο.

Ωστόσο, η εμπλοκή του Sir Richards Branson στη διάσωση της Virgin Atlantic, εγείρει ερωτήματα εκ μέρους των Υπουργών λόγω της “αμφισημίας σχετικά με τα φορολογικά του”.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *