virgin
Virgin_Atlantic

Virgin Atlantic: Και η γερμανική κεντρική τράπεζα στην “αρένα” της διάσωσης

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Η γερμανική κεντρική τράπεζα φαίνεται να δείχνει ενδιαφέρον για τη διάσωση της Virgin Atlantic μαζί με 14 άλλους πιθανούς “μνηστήρες”.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε ψηφιακή συνεδρίαση μεταξύ των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στη διάσωση της αεροπορικής εταιρίας, η οποία αναζητά 750 εκατ. λίρες από επενδυτές του ιδιωτικού τομέα και τους υπάρχοντες μετόχους, όπως ο ιδρυτής της Sir Richard Branson.

Σύμφωνα με πηγή, η οποία ήταν παρούσα κατά τις συζητήσεις, η κεντρική γερμανική τράπεζα συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Άλλοι πιθανοί “μνηστήρες” είναι οι Apollo Global Management, Centerbridge, Cerberus και Greybull Capital. Επίσης, ενδιαφέρον δείχνουν και σημαντικά Funds όπως τα GIC and Temasek από τη Σιγκαπούρη καθώς και το κυβερνητικό νορβηγικό Fund Συνταξιοδοτήσεων.

Μάλιστα ο Sir Richard Branson φαίνεται πρόθυμος να πουλήσει το μερίδιο του στη Virgin Galactic προς 350 εκατ. λίρες με στόχο τη διάσωση της αεροπορικής εταιρίας.

Η Houlihan Lokey, η οποία διαχειρίζεται το χρέος της αεροπορικής εταιρίας, θα εξετάσει τις προτάσεις των 14 επενδυτών για να καταλήξει στις επικρατέστερες.

Έχοντας επιτύχει την επιθυμητή χρηματοδότηση και με τη δημιουργία ενός νέου 5ετους πλάνου ο CEO της Virgin Atlantic, Shai Weiss θα επιστρέψει στα τέλη Μαΐου στον Υπουργό Οικονομικών, Rishi Sunak, και θα του ζητήσει να λάβει μέρος από το πακέτο κυβερνητικής στήριξης, για το οποίο η εταιρία δεν προκρίνεται μέχρι στιγμής.

Ο  Shai Weiss θα ζητήσει ένα δάνειο 500 εκατ. λιρών, το οποίο θα περιλαμβάνει και την προστασία των πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών οι οποίες έχουν ήδη καταβληθεί στη Virgin Atlantic, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα έξοδα που προκύπτουν από τις αποζημιώσεις.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *