Photo by Mircea Brs on Pexels

VIRTUOSO: Αυξημένο budget διαθέτουν οι Καναδοί ταξιδιώτες το 2023

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με αυξημένο προϋπολογισμό, σε σχέση με το 2019, και σκέψεις για μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια, η χαλάρωση και η αποσύνδεση από την καθημερινότητα αποτελούν το πρωταρχικό κίνητρο για την πλειονότητα των Καναδών (75%), για ένα ταξίδι αναψυχής. Ενώ ακολουθεί η περιπέτεια, με σχεδόν διπλάσιο ποσοστό για τους Καναδούς από ό,τι για τους παγκόσμιους ταξιδιώτες (41%, έναντι 25%), σύμφωνα με την έρευνα “Brand and Travel Trends Research” του Virtuoso.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με την YouGov, σε δείγμα περισσοτέρων των 500 Καναδών, η προτίμηση στους ηλιόλουστους προορισμούς, τις κρουαζιέρες εξερεύνησης και η προθυμία να ξοδέψουν αρκετά χρήματα και να μείνουν περισσότερο στους προορισμούς διακοπών συνθέτουν την ταξιδιωτική συμπεριφορά των Καναδών.

Αποδράσεις σε ζεστούς προορισμούς

Η μελέτη του Virtuoso έδειξε ότι το 61% των ταξιδιωτών προτιμούν διακοπές στην παραλία, ακολουθούμενες από περιηγήσεις στην πόλη (47%).

Οι Καναδοί είναι εξίσου πιθανό να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, όσο και στο εσωτερικό της χώρας τους και έδειξαν προτίμηση στην Καραϊβική, τις Δυτικές Ινδίες (36%, έναντι 20% παγκοσμίως) και το Μεξικό (30%, έναντι 16% παγκοσμίως), γεγονός που πιθανώς οφείλεται στην επιθυμία τους να αποδράσουν σε θερμότερα κλίματα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι Καναδοί ανέφεραν ότι οι πιο δημοφιλείς τρόποι για να ταξιδέψουν είναι με τον/την σύζυγο ή το/την σύντροφο και τα οικογενειακά ταξίδια πολλών γενεών.

Τα ταξίδια με παιδιά σχολικής ηλικίας είναι σταθερά δημοφιλή. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ενώ οδεύουμε προς τις διακοπές του Μαρτίου, πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν ότι τα ταξίδια είναι σημαντικά για την ανάπτυξη των παιδιών κάτω των 18 ετών.

Αυξημένο budget και ημέρες διακοπών

Σε σχέση με το 2019, οι Καναδοί ταξιδιώτες σχεδιάζουν να ξοδέψουν 12% περισσότερα το 2023 και η αναμενόμενη ετήσια δαπάνη για τους ταξιδιώτες που συμβουλεύει ο Virtuoso το 2023 είναι ακόμη υψηλότερη -20.000 καναδικά δολάρια ανά άτομο.

Ενώ οι πελάτες του Virtuoso πραγματοποίησαν περίπου τον ίδιο αριθμό ταξιδιών το περασμένο έτος με τους υπόλοιπους ταξιδιώτες, οι ταξιδιώτες που συμβουλεύτηκαν από τον Virtuoso πραγματοποίησαν μεγαλύτερα ταξίδια, πέρασαν περισσότερες διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κρουαζιέρες και προσανατολίστηκαν περισσότερο σε διεθνή ταξίδια.

Προτίμηση στους ταξιδιωτικούς συμβούλους

Οι Καναδοί προτιμούν να απευθύνονται σε κάποιον ταξιδιωτικό σύμβουλο περισσότερο από άλλους ταξιδιώτες παγκοσμίως, και το 73% των ερωτηθέντων ερευνά συνήθως ένα ταξίδι δύο έως οκτώ μήνες πριν. Είναι επίσης δύο φορές πιο πιθανό να ενδιαφερθούν για τη δημιουργία μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας, που να ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσδοκίες τους έναντι της τιμής (66% των ταξιδιωτών που συμβουλεύει ο Virtuoso.

Οι ταξιδιώτες που δεν απευθύνθηκαν στον Virtuoso ξόδεψαν 8.400 καναδικά δολάρια ανά άτομο για ταξίδια το 2022, ενώ οι Καναδοί πελάτες της Virtuoso ξόδεψαν 19.600 καναδικά δολάρια ανά άτομο, αποδεικνύοντας ότι δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια περισσότερο από άλλους ταξιδιώτες και, επίσης, εκτιμούν ιδιαίτερα τον ταξιδιωτικό τους σύμβουλο.

Οι ταξιδιώτες που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρουν τα ειδικά οφέλη και τις αξίες, τα δωρεάν προνόμια και τις αναβαθμίσεις, τη μεταχείριση VIP και τη σπάνια πρόσβαση, την εμπειρία των συμβούλων από “πρώτο χέρι” και το παγκόσμιο δίκτυο πρακτορείων ως τους κυριότερους λόγους για να κάνουν κράτηση με έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο του Virtuoso.

“Ο Virtuoso διαθέτει περισσότερους από 2.300 ταξιδιωτικούς συμβούλους στον Καναδά, που βρίσκονται από άκρη σε άκρη και ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά 13% από το 2019”, δήλωσε η γενική διευθύντρια τους Virtuoso Canada, Úna O’Leary. Και πρόσθεσε: “Οι ταξιδιώτες απευθύνονται στους συμβούλους για να τους εξοικονομήσουν χρόνο, να τους παρέχουν εξειδικευμένη καθοδήγηση και να προσφέρουν ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας αν κάτι πάει στραβά”.

Οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί των Καναδών για το 2023

1.Μεξικό – Κανκούν, Πουέρτο Βαγιάρτα, Λος Κάμπος
2.Καναδάς – Τορόντο, Βανκούβερ, Κάλγκαρι
3.Ηνωμένες Πολιτείες – Ορλάντο, Φορτ Λόντερντεϊλ, Λας Βέγκας
4.Δομινικανή Δημοκρατία – Πούντα Κάνα, Πουέρτο Πλάτα
5.Ηνωμένο Βασίλειο – Λονδίνο
6.Τζαμάικα – Μοντέγκο Μπέι
7.Ιταλία – Ρώμη, Βενετία
8.Γαλλία – Παρίσι, Νίκαια
9.Αυστραλία – Σίδνεϊ
19.Πορτογαλία – Λισαβόνα, Φάρο

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *