Volotea: Και νέα σύνδεση Αθήνας – Λιλ το Καλοκαίρι

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει πόλεις μεσαίου μεγέθους και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ετοιμάζεται για το Καλοκαίρι και ανακοινώνει άλλη μια νέα διεθνή σύνδεση από την Αθήνα με την πόλη της Λιλ, στη Γαλλία. Αυτό το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται από τις 12 Ιουλίου με δύο πτήσεις την εβδομάδα την Τρίτη και το Σάββατο.

Η έναρξη αυτής της νέας σύνδεσης συντομεύει ακόμη περισσότερο την απόσταση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας: χάρη σε αυτή τη νέα σύνδεση, όλοι οι επιβάτες που αναχωρούν από την Αθήνα θα μπορούν να επισκεφθούν τη Βόρεια Γαλλία και να ανακαλύψουν τα αξιοθέατα της περιοχής, ενώ όλο και περισσότεροι Γάλλοι επιβάτες θα μπορούν να φτάσουν στην Αθήνα απευθείας από την πόλη τους.

Η Volotea θα συνδέσει έτσι την Αθήνα με 15 προορισμούς το Καλοκαίρι: Μπιλμπάο (νέα διαδρομή 2022), Μπορντό (νέα διαδρομή 2022), Λιλ (νέα διαδρομή 2022), Λυών, Μασσαλία, Νάντη (νέα διαδρομή 2022), Στρασβούργο, Μπάρι, Τορίνο ( νέα διαδρομή 2022), Βενετία, Βερόνα, Ηράκλειο, Μύκονος, Σαντορίνη και Ντουμπρόβνικ.

Η αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει περισσότερες από περίπου 570.000 θέσεις (πάνω από 200% έναντι του 2021) από το αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ θα προσφέρει περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια θέσεις από και προς ολόκληρη την Ελλάδα (+ 147% έναντι 2021).

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την έναρξη αυτού του νέου διεθνούς δρομολογίου στο αεροδρόμιο της Αθήνας”, είπε η Valeria Rebasti, Country Manager Italy & Southeastern Europe της Volotea και συνέχισε: “Με τις πτήσεις μας, θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια ακόμη μαγική πόλη, τη Λιλ, την πρωτεύουσα της Haut de France, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Ένας πολιτιστικός κόμβος και πολυσύχναστη πανεπιστημιακή πόλη. Η παλιά Λιλ, όπου βρίσκονται τα περισσότερα από τα σημαντικά αξιοθέατα, είναι κατοικημένη με όμορφα κτίρια του 17ου αιώνα με προσόψεις από τούβλα, μαζί με μπαρόκ στυλ και αρχιτεκτονική με ολλανδική επιρροή. Συνιστώ πραγματικά την επίσκεψή του! Χάρη σε αυτή τη νέα σύνδεση υποστηρίζουμε ακόμη περισσότερο την επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα, ο οποίος ταλαιπωρείται πολύ τα τελευταία χρόνια».

Συνολικά, το 2022 η Volotea θα λειτουργεί με στόλο 41 αεροσκαφών και αύξηση χωρητικότητας περίπου 40% σε σύγκριση με το 2019.

Η αεροπορική εταιρεία αναμένει να μεταφέρει από 9 έως 9,5 εκατομμύρια επιβάτες το 2022, 32% περισσότερους από αυτούς που μεταφέρθηκαν το 2019, όταν η αεροπορική εταιρεία έφτασε το ετήσιο ρεκόρ των 7,6 εκατομμυρίων επιβατών. Όλα τα δρομολόγια της Volotea είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο www.volotea.com και μέσω όλων των ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Η VOLOTEA

Η Volotea ιδρύθηκε το 2011 από τους Carlos Munoz και Lázaro Ros, που είχαν ιδρύσει την Vueling, και είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, αυξάνοντας κάθε χρόνο το στόλο της, τα δρομολόγια που εξυπηρετεί και τις προσφερόμενες θέσεις. Από την έναρξή της, η Volotea έχει μεταφέρει περισσότερους από 35 εκατομμύρια επιβάτες σε όλη την Ευρώπη.

Η Volotea εδρεύει επί του παρόντος σε 18 μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Αλγκέρο, Αστούριας, Αθήνα, Μπιλμπάο, Μπορντό, Κάλιαρι, Αμβούργο, Λιλ (άνοιξε τον Απρίλιο του 2022l), Λυών, Μασσαλία, Νάντη, Νάπολη, Όλμπια, Παλέρμο, Στρασβούργο, Τουλού, Βενετία και Βερόνα.

Η Volotea εξυπηρετεί περισσότερες από 100 πόλεις σε 16 χώρες, με νέους προορισμούς το 2022, όπως η Δανία, η οποία θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Μάιο του τρέχοντος έτους από την Ιταλία και η Αλγερία, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο με πτήσεις από τη Γαλλία.

Η αεροπορική εταιρεία θα εκμεταλλεύεται στόλο 41 αεροσκαφών το 2022, από 36 το καλοκαίρι του 2019. Όσον αφορά τον όγκο, η Volotea θα αυξήσει τη χωρητικότητα των θέσεων της κατά σχεδόν 39% σε σύγκριση με το 2019, υπογραμμίζοντας την ισχυρή λανθάνουσα ζήτηση στις μεσαίου μεγέθους αγορές της Ευρώπης . Ομοίως, φέτος η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει συνολικά 11 εκατομμύρια θέσεις, που αντιπροσωπεύει αύξηση σχεδόν 40% σε σύγκριση με το 2019, έτος κατά το οποίο η αεροπορική εταιρεία έβγαλε 8 εκατομμύρια εισιτήρια προς πώληση και να αυξήσει το προσωπικό της σε όλες τις αγορές της. Τον Ιούνιο του 2021, η Volotea είχε περισσότερους από 1.400 υπαλλήλους και μέχρι το 2022 η εταιρεία αναμένει να έχει περισσότερους από 1.600 εργαζομένους στην Ευρώπη.

Η Volotea χρησιμοποιεί αποκλειστικά αεροσκάφη Airbus από το 2021, ανανεώνοντας μέρος του στόλου της με αεροσκάφη του ευρωπαϊκού κατασκευαστή. Η αεροπορική εταιρεία, η οποία είχε σχεδιάσει να πραγματοποιήσει αυτήν την ενοποίηση του στόλου το 2023, έχει προχωρήσει τα σχέδιά της προκειμένου να βελτιώσει τη βάση κόστους της τα επόμενα 2-3 χρόνια και να αυξήσει την προσφορά του δικτύου της, με αεροσκάφη που έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσης. Από το 2012, η ​​Volotea έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 50 δράσεις βιωσιμότητας, χάρη στις οποίες μείωσε το αποτύπωμα άνθρακα ανά επιβάτη και χιλιόμετρο κατά περισσότερο από 41%. Το 2021, η αεροπορική εταιρεία άρχισε να αντισταθμίζει εθελοντικά το 5 τοις εκατό των συνολικών εκπομπών CO2, ποσοστό που θα αυξάνεται σταδιακά κατά 5 τοις εκατό κάθε χρόνο, έως ότου φτάσει στο 25 τοις εκατό αντιστάθμιση του αποτυπώματος άνθρακα το 2025. Η Volotea βραβεύθηκε ως «Η κορυφαία αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης» στα World Travel Awards 2021, τα πιο διάσημα βραβεία του κλάδου που αναγνωρίζουν την αριστεία στον κλάδο των μεταφορών και του τουρισμού παγκοσμίως.Volotea

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *