Βούλα Πατουλίδου: «Ιδανική συνεδριούπολη η Θεσσαλονίκη»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους επιστημονικούς φορείς να προτιμήσουν τη Θεσσαλονίκη για τη διοργάνωση των συνεδρίων-συμποσίων και των συναντήσεών τους, απευθύνει η αντιπεριφερειάρχης  της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της πόλης, κα. Βούλα Πατουλίδου.

Η κα. Πατουλίδου, με αφορμή την πραγματοποίηση του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του τμήματος Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού, με διεθνή συμμετοχή και του πρόσφατου Αρχαιολογικού Συμποσίου, με 60 ξένους συμμετέχοντες, τονίζει πως «η Θεσσαλονίκη είναι η ιδανική, στην Ελλάδα, συνεδριούπολη».

«Η πόλη διαθέτει υψηλό δείκτη υπηρεσιών φιλοξενίας, ποιότητα προσφερόμενων υπηρεσιών εστίασης, γαστρονομική υπεροχή, συνεδριακούς χώρους με εύκολη πρόσβαση. Μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις συνέδρων και διοργανωτών. Όλων όσοι θέλουν να συνδυάσουν εκπαίδευση, ανταλλαγή γνώσεων κι ευχάριστη διαμονή. Κάθε χρόνο η Θεσσαλονίκη κερδίζει θέσεις κι ανεβαίνει στον παγκόσμιο κατάλογο των συνεδριουπόλεων καθώς αυξάνει διαρκώς τις συνεδριακές της ημέρες», συμπληρώνει η κα. Πατουλίδου.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στήριξε και φέτος το 2ο Πανελλήνιο συνέδριο του Τμήματος, αναλαμβάνοντας τρεις ξεναγήσεις για τους δεκάδες συνέδρους που βρέθηκαν το περασμένο διήμερο στην Θεσσαλονίκη. Έλληνες και ξένοι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην πόλη και στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας.

«Χάρη στη στήριξή σας οι προσπάθειές μας για την καθιέρωση ενός ετήσιου εκπαιδευτικού θεσμού, έστω και σε αυτές τις δύσκολες αντικειμενικά για όλους μας συνθήκες, φαίνεται να στέφονται με επιτυχία», σημειώνει η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου, σε επιστολή της προς την κα. Πατουλίδου.

Το συνέδριο υπό τον γενικό τίτλο «Από την πρόληψη στην επανένταξη – Εκεί που συναντιόμαστε όλοι», πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Διεθνούς Εταιρίας Αποκατάστασης Μυελού (ISCos) και σε συνεργασία με το παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *